Прахосмукачка робот - 25

• 8 319
  • 133
  •   3
Отговори
# 120
Ако съм робот, видя ли такива килими, за тях ще искам тройно да ми се плаща Simple Smile
В селската къща имам таман три такива.

# 121
С какво ги чистиш, Кубратова? Дай идеи. Simple Smile

# 122
  • София
Аз имам голям космат килим и се чистеше перфектно с нормална домашна прахосмукачка, преди да си вземем котката, сега мн по - трудно.  Но имаче ако не се омотаваха нейните косми няма грижи.
Но тези роботчета, не мисля че биха се справили.

# 123
С какво ги чистиш, Кубратова? Дай идеи. Simple Smile
Ангелчето е казала вече - и аз ги чистя (и досега) със стандартна прахосмукачка - приставката за килими.  Като ги пера (те са в селската къща и там имам условия да ги пера лично, не ги нося другаде за пране), виждам, че пяната е бяла - значи не са задържали замърсяване извън очакваното и обичайно за останалите ми килими. 
Сега, от прахосмукачка до прахосмукачка има значителни разлики понякога, затова уточнявам - настоящата ми там е мощна или поне технологично е направена така, че да засмуква силно и чисти много добре, предишната (още здрава, ама я оставих за мазе, гараж и т.н. помещения) Зелмер се справяше по-трудно.

# 124
  • Бургас
Имах такъв килим и робота въобще не се справяше. Моя е  Xiaomi и съм изключително доволна от него. Но този килими успявах да почистя единствени с Рейнбоу и то с уговорки. Общо взето беше чист само след пране за това го махнах. Обичам килими, сега имам обикновени, не дългокосмести и роботчето ги чисти чудесно.

# 125
Благодаря, момичета. С моята прахосмукачка става много трудно и то с четката за дивани и голямо "търкане". Уж е хубава, ама не става за тоя килим. По принцип мисля да го махам, но ще е догодина. Аз го ползвам само зимата. Слагам си го в пералното, да ми е топличко на крачета, докато оправям прането. GrinningGrinning

# 126
Благодаря, момичета. С моята прахосмукачка става много трудно и то с четката за дивани и голямо "търкане". Уж е хубава, ама не става за тоя килим. По принцип мисля да го махам, но ще е догодина. Аз го ползвам само зимата. Слагам си го в пералното, да ми е топличко на крачета, докато оправям прането. GrinningGrinning
Едни топли пантофи за там и махаш килима. Проблема се решава веднагически Simple Smile
Килимите създават много уют но чистенето е тегаво. Затова изобщо не ги обичам Simple Smile Сега имаме само един тип мокетен в детската стая, който се чисти много лесно и робота се справя без проблем. В другите стай - паркет и spc винил комбинирани с пантофи и всичко е точно Simple Smile

# 127
Не обичам пантофи. Зимата ходя с дебели чорапи, лятото боса. Визията вкъщи ми харесва повече с килими. Нямам проблем с почистването на останалите. Робота се справя много добре. Само един имам проблемен, но догодина ще се освободя от него. Simple Smile

# 128
  • София
От друга страна е малък, може би може по старата технология с тупалката😅
Не знам моето староlg направо надига килимите от пода, толкова силно засмуква, така че справя се, освен със заплетен космърдак, него го чистя с всевъзможни джиджи за почистване на косми от домашни любимци, които поръчвам от алито и зооплюс.

Последна редакция: пт, 14 ное 2025, 08:29 от Angel_Dust

# 129
Здравейте,
Колебаем се между следните модели:
https://mi-bulgaria.com/buy/xiaomi-robot-vacuum-5-pro/

Гледахме и другите модели на xiaomi със станции и сякаш нямат особена разлика.

https://www.irobot.bg/produkt/roomba-505-combo-robot-autowash-black/?

Може ли да кажете мнение за тях или да препоръчате някой друг модел.
Апартамент около 70 кв.м., предимно ламинат, има два килима, които не са дългокосмести.
Желателно е да има станция за самопочистване.

Благодаря!

# 130
Дойде време да купя някои от консумативите за моя помощник - Xiaomi X20 Max.

От къде взимате вие - от официалния им магазин или от алтернативно място? Видях, че и в Temu се предлагат, но реших първо да си сверя часовника.

# 131
Спокойно поръчвайте аксесоари от Temu. Изпробвани са и са качествени.

# 132
И аз от Тему поръчвам. Съветът ми е да се четат коментарите, когато се избират. Купувала съм уж оригинални от България, от няколко различни сайта. Ами като пристигнаха, нищо оригинално нямаше в тях. Същите като в Тему, но в пъти с по-високи цени.

# 133
  • Бургас
И аз взех от Тему и в началото се очаровах как моповете са по-дебели и рошави от оригиналните, обаче тези падат когато робота се качи върху килима. Не е голям проблем, настроен е първо да чисти и мие в кухнята където нямам килим, след това в хола където му падат моповете. Към останалите аксесоари - четка, торби за прах и филтри нямам забележки.

Общи условия

Активация на акаунт