Седма тема на чакащите

• 28 577
  • 468
  •   1
Отговори
# 315

Благодаря за информацията Mama Ru.
Все още всеки съвет си разглежда кандидатите, които чакат в съответната област, т.е работят независимо един от друг. Но няма какво да направите, освен да чакате докато на някое заседание, в някой областен град на Ви изберат и не се окажете първи или първите не се откажат и тогава ще предложат на Вас среща.

# 316
Здравейте!

Давам информация какво се случи при нас, ще се опитам да съм максимално кратка, обективна (доколкото е възможно това) и изчерпателна.
- вписване 2023 г. - до 4 г. без значение от пол и произход, с леки и лечими заболявания - както повечто от вас
- подновяване 2025 г. със същите критерии
- едно обаждане 2025 г. - представено като здраво дете
- отказ с мотиви медицински причини
- веднага след отказа смяна на критерии - напълно здраво, до 4 г., без значение от произход.
- неколкократни запитвания до всички РДСП до кой номер са стигнали с разглеждането
- отговори: няма деца; ще си чакате реда и т.н. в този смисъл
- искане на информация от различно естество и множество откази 
- Преглед ежемесечен на списъка, публикуван на сайта на АСП за децата предадени за международно осиновяване по НАРЕДБА № РД-07-7 ОТ 5 ОКТОМВРИ 2010 Г.
- дете попадащо в критериите здраво, до 4 г., без значение от произход  фигурира в този списък, след всички "писания", че деца няма.
- Пускане на молба по Наредбата за конкретното дете  - одобрение, среща, дело в периода 20.08.2025 до 13.10.2025 г.
- в крайна сметка вчера беше делото и чакаме обжалването да си го вземем.

Това е моят опит, бих казала горчив. Повече не искам да си спомням тези кошмарни 3 години. 

Пожелавам успех на всички, надявам се да съм била полезна.
[/b]

Бихте ли споделили линк към списъка за международно осиновяване, който споменахте?

# 317
Здравейте ! преди два и след почти 3 години чакане , с критерий момиче , здраво до 3 г. получихме обаждане за момиче на 2г и 11месеца ! казаха ни че имаме 1 месец за да им отговорим , утре мислим да им звънем за да имаме среща с тях и с детето ! пожелайте ни моля всичко да мине благополучно ! дано това да е нашето дете ! 🤗💓

# 318
Стискам палци да е вашето детенце!

Здравейте ! преди два и след почти 3 години чакане , с критерий момиче , здраво до 3 г. получихме обаждане за момиче на 2г и 11месеца ! казаха ни че имаме 1 месец за да им отговорим , утре мислим да им звънем за да имаме среща с тях и с детето ! пожелайте ни моля всичко да мине благополучно ! дано това да е нашето дете ! 🤗💓

# 319
kitara meli,  дано е вашето детенце 🤗 ще чакам да разкажете после. Успех.

Не знам дали тук е мястото да отворя една дискусия. Членувам в 2 фейсбук групи за осиновяване, осиновители и т.н. И бях втрещена наскоро, когато една жена съвсем сериозно написа как нямало да каже на детето си, че е осиновено. Защо му било, само да му става гадно, тя щяла да го отгледа така или иначе, нямало нужда да знае. Имало си баби, дядовци, роднини, за какво му било да търси някакви си дребни душици и да се тормози, че и нея с мъжа и да тормози..
И се замислих: всички минаваме курса за осиноветели, там достатъчно се говори за това. Не мога да приема, че в 21 в човек би се съгласил доброволно да живее цял живот в лъжа, защото една лъжа повлича и други след себе си.. Как ще се почувства това дете, когато порастне и евентуално узнае истината? И всъщност, кого защитава една подобна лъжа?! Далеч съм от мисълта, че е детето. За съжаление има още много закостенели хора, които се срамуват по една или друга причина да говорят за тези неща и избират временното усобство на лъжата.
Те всъщност в нито един момент не поставят детето пред себе си, те са получили това, което толкова години са искали и сега са готови с цената на всичко да го запазят и то по начин, който ще изглежда най-добре пред обществото. Какво мислите вие? Има ли такива сред вас, които наистина биха крили от детето, че е осиновено?

Последна редакция: пн, 20 окт 2025, 11:25 от beach_please

# 320
Моето дете от бебе знае,че е осиновено.От самото начало говорим пред нея съвсем свободно на тая тема.В града всички знаят, и кой не знае като например сега с второто осиновено директно си казвам "ние си осиновихме втора детенце",че и без това ме гледат с количката втренчено.Но относно това,кой казва и дали казва,ще ви кажа за една моя приятелка.Тя е 62 ри набор,даже по-голяма от майка ми.Нейният мъж беше на моят баща колега на работата.Моя баща почина 2012г.та още от дете знам,че тяхната дъщеря е осиновена,вече е жена естествено.Та въпросната моя позната,много добре знае през колко операции минах,колко болки преживях,колко опити инвитро,никога не ми каза,че дъщеря и е осиновена.Аз също се правя, че не знам.Мислих си да и кажа,защото аз съм доста директна,но си казах,какво ще спечеля абсолютно нищо щом така е сметнала за добре така да си кара.Даже веднъж ми беше казала,че и било интересно как минава процедурата,че не била на ясно,а и било интересно.На мене ми стана доста смешно.Даже си мисля,че и дъщеря и може да не знае.Но в крайна сметка тяхна си работа това си е техен избор.Аз с такава тайна нито искам да живея,нито мисля,че е редно.Достатъчно грижи си има всеки от нас,та цял живот да ме боли сърцето.Не благодаря,както се казва.

# 321
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
И за мен е нелогично да се крие. Това не е престъпление или нещо, от което да се срамуваш. Какво да крия?
Децата не са глупави. Те знаят на едно дълбоко скрито психологическо ниво, че нещо не е съвсем като при другите. Как да го лъжеш и да мажеш като то знае?

При нас каката, която е биологичното ни дете помогна много във въвеждането на темата за осиновяването като беше малка. С голяма любов му разказваше какъв сладкиш пухкав е бил. А той верно беше сладкиш 13кг на 1г Joy
Сега - вече 6г след като дойде у дома, не помага чак толкова. От време на време изпуска по някоя гадна фраза, че неговите родители (биологичните) не са го искали, но говоря. Всеки път много, много говоря.
Той също ме пита. Винаги отговарям искрено и честно. Каквото знам - казвам. Ходим все още да се видим с приемната му майка веднъж годишно. Тя често е имала други бебенца при себе си. Той ги вижда, знае, пита, когато има въпроси.

За мен е много важно да си имаме доверие. Няма ли доверие - няма нищо. А и, да, не се срамувам от постъпката си, нито от причините да осиновим дете. При нас не са репродуктивни.

Но не можем да променим света и хората в него. Можем да настроим собственият си компас и да си живеем живота без данък "обществено мнение".

# 322
И за мен е нелогично да се крие. Това не е престъпление или нещо, от което да се срамуваш. Какво да крия?
Децата не са глупави. Те знаят на едно дълбоко скрито психологическо ниво, че нещо не е съвсем като при другите. Как да го лъжеш и да мажеш като то знае?

При нас каката, която е биологичното ни дете помогна много във въвеждането на темата за осиновяването като беше малка. С голяма любов му разказваше какъв сладкиш пухкав е бил. А той верно беше сладкиш 13кг на 1г Joy
Сега - вече 6г след като дойде у дома, не помага чак толкова. От време на време изпуска по някоя гадна фраза, че неговите родители (биологичните) не са го искали, но говоря. Всеки път много, много говоря.
Той също ме пита. Винаги отговарям искрено и честно. Каквото знам - казвам. Ходим все още да се видим с приемната му майка веднъж годишно. Тя често е имала други бебенца при себе си. Той ги вижда, знае, пита, когато има въпроси.

За мен е много важно да си имаме доверие. Няма ли доверие - няма нищо. А и, да, не се срамувам от постъпката си, нито от причините да осиновим дете. При нас не са репродуктивни.

Но не можем да променим света и хората в него. Можем да настроим собственият си компас и да си живеем живота без данък "обществено мнение".
Много ми хареса последните думи.
Данък "Общественно мнение."
Всеки човек(семейство) има собственни виждания, как да изживее живота  си !

# 323
Аз съм твърдо за истината. Винаги се намира някой "доброжелател". Защо да крием, не сме направили нищо нередно. Да, на детето със сигурност няма да му е лесно да се справи с чувствата си, но нали ние затова сме там, да го подкрепим и да засвидетелстваме цялата си обич.
Аз искам да ви питам нещо друго. Бихте ли помогнали на детето си да открие биологичното си семейство?
Аз да. Когато порастне ще му дам цялата информация, която имам. Ще бъда до него, независимо какво ще му донесе срещата. Повечето осиновени деца имат нужда да открият корените си, за да бъдат в мир със себе си.

# 324
  • When you are not fed love on a silver spoon, you learn to lick it off knives...
Аз - да, категорично. Това, че аз съм му майка не ми дава право да го лиша от възможността да види и биологичният си произход. Имам данни, и ще му помогна, стига да иска. Ако не иска - няма да го карам на сила.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 16:48 от CvEtEmOe

# 325
  • малкия йеросалим
Здравейте.Днес входирах документите за вписване в регистъра на осиновителите. И ми е и щастливо и притеснено едновременно. Сто въпроса и притеснения се въртят из главата ми.
Споделете колко време след като входирахте заявлението ви се обадиха? Какво следва след обаждането? Срещата в дома ни ли?
Социалната работничка спомена,че трябвало да направим три срещи и също да се срещнат със семействата,който ни препоръчаха.
Въпросника кога се попълва?При първата среща ли?Какви въпроси съдържа?
Служителката ми каза също,че курса за осиновител може да се изкара и при лицензирани фирми,който ги провеждат в почивните дни?Ако е така бихте ли ми препоръчали фирма(за Пловдив става въпрос).
Благодаря ви предварително за информацията!

# 326
Здравейте.Днес входирах документите за вписване в регистъра на осиновителите. И ми е и щастливо и притеснено едновременно. Сто въпроса и притеснения се въртят из главата ми.
Споделете колко време след като входирахте заявлението ви се обадиха? Какво следва след обаждането? Срещата в дома ни ли?
Социалната работничка спомена,че трябвало да направим три срещи и също да се срещнат със семействата,който ни препоръчаха.
Въпросника кога се попълва?При първата среща ли?Какви въпроси съдържа?
Служителката ми каза също,че курса за осиновител може да се изкара и при лицензирани фирми,който ги провеждат в почивните дни?Ако е така бихте ли ми препоръчали фирма(за Пловдив става въпрос).
Благодаря ви предварително за информацията!

Здравей , първо не се шашкай, аз лично не помня какви бяха точно въпросите, но като цяло за нас, за отношенията ни, за това какво дете искаме и т.н. Трябва да си спокойна и да отговаряш откровено и честно. За посещенията удома , просто искат да видят условията , в които живеете дали е чисто и подържано. А за курса в пловдив се кара зад четвъртък пазара има център, в който се карат курсовете. Има седмични или съботно-неделни, провеждат се на едно място в различни групи. Може да провериш по телефон, провеждат се на групи и там ще ти кажат за кога има свободни места. За нас курса беше доста полезен. А за това кой  колко чака различно....зависи от изискванията и т.н. .....много желаещи малко деца....

# 327
  • малкия йеросалим
Здравейте. Влизам с бърз въпрос.
Колко време след като входирахте първоначалните документи ви се обадиха от агенцията?
Входирах документите миналия петък и се чудя кога ще се обадят...

# 328
Колко време след като входирахте първоначалните документи ви се обадиха от агенцията?
Здравейте доколкото знам всичко зависи от критериите и от номера които сте получили при входиране на документите. Минималния срок е 18-24 месеца може и повече това го четох някъде по Интернет страниците но може и да греша за периода. Ние чакаме вече 3 години и все още нямаме обаждане за първо предложение. Изпращала съм много писма до РДСП-тата и всичките са ми отговаряли с това че се следи стриктно поредността и критериите за осиновяване. Мои познати са ми казвали че са чакали около 4 години, за да си осиновят дете.След като сте подали скоро се въоръжете с търпение и дълго чакане.
Хубав ден ви желая. Успех в осиновителния процес!

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 09:11 от sweetchild

# 329

До десетина дни,поне при мен беше така.На 22 Януари входирах документите на 31 бяха вече у дома за първа среща.

Общи условия

Активация на акаунт