Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 55 070
  • 748
  •   1
Отговори
# 240
  • София
Пиша с уговорката, че парфюмните ми предпочитания са малко особени. Днес получих Ghost in the shell Grinning

Винаги ми е било чудно когато някой каже, че си слага парфюм преди сън. Вече обаче разбирам такива хора. Този аромат е като много бавното издишане точно преди за заспиш, като съзнание на границата между съня и реалността, ако лунната светлина имаше мирис мисля, че щеше да бъде този. Представете си,че току що сте излезли от банята. Вечерта е тиха и прохладна, а завивките в които лежите са изпрани и чисти. Това е Ghost in the shell за мен. Сапун, вода кожа, чистота. Дори синтетичната нотка допринася, а не взема от цялостта на парфюма, напротив, напомня ми за чисто нова машина, току що разопакована, за статично електричество. Мляко долавям съвсем слабо, но е там (ще търся и друг с по-изявена млечна нотка). Дори жасмина (цвете, което не обичам в парфюми) не ме дразни. С други думи, смятам го за прекрасен. Нямам търпение да го тествам и в по-студено време. Благодаря много за препоръките.
Жесток отзив! Blue Heart

# 241
Nevermoresleep, много добре го каза за секси парфюмите ✌🏻

Забравих да благодаря на Deetron за подробния анализ на молекулата. Май ще си реша дилемата като не се занимавам с нито единия 😹

Ще се сдобия с отливка на Ambre Samar Guerlain. Подуших го при последното  ми ходене в Дъглас и ми допадна. Но ще чака студеното време разбира се.

# 242
  • BG-DE
А, за мен нито Armani Si нито Tom Ford Black orchid  са секси аромати 🙂 Мисля, че не даден парфюм сам по себе си е "секси", а по-скоро човекът, който го носи го прави такъв, един и същи парфюм върху една красива, елегатна дама и върху една зле облечена и занемарена жена ще се възприеме по съвсем различен начин.

# 243
Всеки изхожда от собствените си предпочитания, житейски опит, събрани впечатления, разбирания и други фактори.
Парфюмерията е изкуство и като такова, се възприема от различни хора по различен начин.
За това и "препоръчайте ми секси" парфюм, "препоръчайте ми миришещ на скъпо" парфюм и тем подобни са без смисъл като общ въпрос и резултатите важат за конкретния индивид. Възприятието на аромата е базирано на възприятия, не на факти.

# 244
Аз когато съм със Сатен Екстракт - а ......ето така си представям парфюм с феромони - силният пол около мен полудява ...... тоест това е адски секси ПАРФЮМ- ът за мен .....

# 245
  • София
Подкрепям за Armani Si- ужасен е за мен, па камо ли секси. Имам червеното Passione и се чудя всячески как да го разкарам - дори и тоалетната не бих ароматизирала с него. Същото беше с LVEB, който ми бяха подарили преди време Confounded
И аз не асоциирам ароматите на чисто и свежо със секси. Все пак трябва да е нещо по-мръснишко, Хах. Представям си кожа, бензин (😝), лек уд..
И стигаме до извода, че наистина няма конкретен секси парфюм. Всички сме различни и имаме различни предпочитания. И това е хубаво Blush

# 246
# 247
  • София
На мен този ми мирише на… мъж. Иначе излъчва сексапил наистина, но за мен от другата посока Simple Smile Имах го, но го преотстъпих. Предполагам, че е до кожа. Няма спор обаче, че е шедьовър!

# 248
На моята кожа oud satin седи много "прибрано" , той май е  единственият парфюм на марката ,който харесвам.

# 249
Невероятен е Сатена, обожавам го.
Армани Си обичам в доста версии, но най- секси не е и никога няма да бъде.

# 250
Точно този Heart
Какъв мъж - на мен е толкова сладка, медна и опушена роза - нереален аромат просто- от друго измерение ....
Взех си днес Ели-то - много нежен, цветен аромат, доволна съм.

# 251
macadamia , за лятото подходящ ли е?

# 252
В откритите заведения вечер направо е приказка - вече не броя колко човека / предимно мъже / идват да ме питат  с какъв парфюм съм ..... даже ми е странно, че толкова хора не го познават, а вероятно моята кожа го пречупва така, че не могат да се сетят......

# 253
  • Враца
Здравейте, носих на морето Фебе, Ола на Рамон Монегал, Фурла Уника и Уоманити.
Прекрасни са, макар че от морския бриз и влажното време, всичко изчезва след час. Simple Smile

По-напред четох че сте обсъждали аромати дето миришат на "скъпо", за мен такъв е Elixir des Merveilles Hermès.
Асоциирам го с аромати от детството ми, с кожуха на мама, с миризмата на кореком и по-недостъпни стоки, връща ме в едно далечно време и винаги ми е някак луксозно , като съм с него.

# 254
  • София
Аз Satin го подарих на майка ми. Седи й уникално и чак ми звънна след няколко дни да ми каже, че няма човек, който да не я пита с какво е. На мен обаче стои откровено мъжки Sad То и Бакара-Та е така - няма двама души, на които да стои еднакво. Уважавам много такива творения 💕

Общи условия

Активация на акаунт