Парфюмни размисли и страсти - 297 тема

• 55 206
  • 748
  •   1
Отговори
# 360
Досега не съм проявявала интерес към Ангелите на Мюглер но сега силно ми се иска да придобия някой. Засега се запознах с първия и Фантазм но Елексир и Angel edt 2019 ги няма при мен, би ли могла някоя дама, която ги познава да каже по някоя дума за тях 👃 Интересно ми е за не много горещо лято кой е по-подходящ Fantasm или edt 2019 🤔

Последна редакция: нд, 13 юли 2025, 11:30 от Madeleine1

# 361
  • The Evergreen State
При нас са жеги тези дни. Пръснах днес след душа Boucheron Jaipur Bracelet, един от най-летните ми парфюми. Много любим.

# 362
Dez, както и друг път съм казвала, възхищавам се на дисциплината ти. 😊
Аз не мога така да се "задължа" да ползвам аромат, moody и емоционален човек съм и решавам на момента.

Днес смених морето с езеро в Уелс.
Водата е хладна и приятна, заобиколена съм от огромни борови дървета, зеленина и спокойствие (през повечето време, или когато не пристигат полупияни групи с бумкаща музика; някои хора имат  странно чувство за релакс 🙄).

Нищо сладко и много парфюмно не бих сложила тук, затова си взех ето тази красота:

Чисто и свежо, без да е сладко или скучно.

Menerva, благодаря! 😊
За съжаление, скоро ще спра да публикувам снимки, заради праисторическата платформа на форума.
Телефонът ми снима с 200 мп и ми е ужасно трудно да смачкам и обезобразя снимките до желаните 5 мб.

# 363
Arizona, отново красоти показваш!
Честно казано, не се чувствам задължена,  нито ограничена. Дори ми е трудно да избера една от седемте любими ванилии. Избор голям, а ги обичам всичките. По задължение не нося нищо.

В крайна сметка аромат за деня е Dolce & Gabbana Pour Femme- пухкав, вкусен и шлейфов, не само любима ванилия, а и любимо нероли. Влиза в две, дори три категории наведнъж. Флорално семи-гурме с маршмелоус и малини с пудра захар, без да е инфантилен, нито пресладен. Един от най-комплиментираните ми аромати. Забелязва се винаги, и са ме питали и записвали с какво съм.
Не мога да повярвам, че дори не съм преполовила шишето, а много го обичам. Може би защото не го нося на работа никога, а типично ваканционните ми са други.
Не е подходящ за нехаресващи пудрени, сладки аромати. Драйдаунът е божествен. Two Hearts

Е как да го прибера сега! Joy

Други чудесни малини са LVEB Intensement и Elie Saab Girl of Now Forever. И от двата съм изпръскала по бутилка, а  втория поднових.

# 364
Не, ако не го искам на момента, няма как да стане, дори ако трябва да избера измежду 100. 🙃

Сега съм си наумила да се разделя с Amouage Sunshine... не съм го носила повече от година, само го мириша от капачката понякога.
Опасявам се, дали няма да ми липсва, понеже е и Оманското издание. Ще помисля още малко. 🤔

Подсетена от поста ти, приключих и Elie Saab Girl of Now.
Колко популярни и различни бяха парфюмите на бранда; какво стана с тях напоследък? Задълбаха в някаква посредствена ниша...
Още имам Royal 😁

# 365
По морета и плажове мъкна Soleil Blanc във всякакви вариации - EDP, Eau, блестящото олио за тяло. Кокос ми трябва, кокос! 😅 Soleil Brulant ми е твърде непредсказуем, един от най-хамелеонестите аромати, които съм срещала - в тежка, влажна жега е префектната плътна, несуха, несладка канела, спадне ли температурата с десетина градуса, пуф - канела няма и парфюмът е напълно безполезен. Нося и цял наръч Byredo-та, дори никога не знам кои са ми в багажа - самата марка е олицетворение на лятото, всичките им аромати са само и единствено за топли времена, неочаквано от скандинавец, но ето. Simple Smile Няма как да се сбърка с който и да е от тях (без Mixed Emotions и донякъде Mumbai Noise), макар да не харесвам много последните Desert Dawn и De Los Santos, но са си носими. Обожавам и YSL Capeline за плажа, невероятно присъствен, съблазнителен и същевременно студен, солен. По принцип много обичам тропически цветя, а тук иланг-илангът е съвършен. В този ред на мисли, новата Wisteria на Aerin е много приятна. А вечерните ми летни парфюми са Isabey Gardenia & Fleur Nocturne, мръсен лукс 😆

# 366
Здравейте момичета, чета ви от известно време ,че по плажове носите парфюми . Интересно ми е как се задържа аромата при вас , аз като вляза във водата и съм до там с парфюма. А да не говорим,че с него точно пък на плажа  привличам и разни летящи...

Последна редакция: пн, 14 юли 2025, 08:53 от Angelima

# 367
  • София
На почивката вземам Cruel Gardenia, оказа се най-морското нещо, което мога да си представя.
На самия плаж обаче от години съм с Nivea Sun, пристрастила съм се, а понеже и слънцезащитата ми е същата, всички хавлии, рокли, пареота, та и шапките ми още ухаят така от миналата година, въпреки прането. Нещо като традиция си стана при мен и не смятам да я прекратявам.
Иначе в градски летни условия нося Jumpsuit YSL, Joyeuse Tubereuse, туберозата на BDK, както и Shalimar Colоgne (за лятото е мммм Heartpulse).

# 368
  • на последния етаж
На самия плаж обаче от години съм с Nivea Sun
Не намирам къде се предлага. Продава ли се или е спрян?

# 369
Не нося парфюм на плажа. Много се притеснявам от появата на пигментни петна и алергична реакция от комбинацията аромат и слънце по кожата. И през деня ако не съм на плаж, но ходя много по слънце, пръскам само по дрехите, никога на кожа която ще я види слънце.

Аз взех и една Aqua Allegoria Forte Bosca Vanilla за ваканцията и се къпя с нея, че много бързо спирам да я усещам, освен че стои много близо до кожата. Много добре ми идва, защото не тежи и не души нито мен, нито околните.

# 370
  • София
На самия плаж обаче от години съм с Nivea Sun
Не намирам къде се предлага. Продава ли се или е спрян?
Имаше го на много места - makeup, notino, явно се е поизчерпал, лято е.
В момента го има тук: https://www.emag.bg/toaletna-voda-nivea-sun-zheni-30-ml-niveasun/pd/DZ2R6PMBM/

# 371
Не нося парфюм на плажа. Много се притеснявам от появата на пигментни петна и алергична реакция от комбинацията аромат и слънце по кожата. И през деня ако не съм на плаж, но ходя много по слънце, пръскам само по дрехите, никога на кожа която ще я види слънце.

Аз взех и една Aqua Allegoria Forte Bosca Vanilla за ваканцията и се къпя с нея, че много бързо спирам да я усещам, освен че стои много близо до кожата. Много добре ми идва, защото не тежи и не души нито мен, нито околните.

Съгласна . Аз писах и по горе, но никой не ме отрази Laughing Специално на мен малко парфюм на плажа ми идва в повече. Споменах,че след водата парфюма го няма или да кажем мирише вече на съвсем различно. Привлича много летящи , ако се намажеш и  с защита не виждам смисъла после въобще от парфюма. Лично аз не мисля,че точно плажа е място за носене на парфюм,ноо всеки има своя усет за нещата.

# 372
Екстра ми е с парфюми на плажа, във водата и въобще нося винаги и навсякъде, дори и през нощта. Пръскам си и като се отмие от водата, да се отмие, не подновявам. Не го нося на плажа, но от страх да не се развали, не от петна. За тях нося слънцезащита. Но нося олиата с частици на Том Форд и пръскам яко, а те са си силно парфюмирани. Пръскам си и косата и с парфюм, и с тях.
И на мен кокос и тропически плодове ми дай за плажове и ваканции.

# 373
Аз си нося само минито от Коррес тези дни, въпреки, че съм доста далече от морета и плажове.
Аризона,
Аз също имам проблем със снимките тук и рядко качвам, но когато се налага просто правя screenshot на което е необходимо. Така стават малки и няма нужда да ги компресирам. На телефона се виждат нормално, за компютър не знам.
Сайтът има много проблеми, снимките са един от тях, а търсачката е много ненадежнда също. Което е жалко, защото има изключително много полезна информация, която често е невъзможно да се намери без излишно "ровене".

# 374

Съгласна . Аз писах и по горе, но никой не ме отрази Laughing Специално на мен малко парфюм на плажа ми идва в повече. Споменах,че след водата парфюма го няма или да кажем мирише вече на съвсем различно. Привлича много летящи , ако се намажеш и  с защита не виждам смисъла после въобще от парфюма. Лично аз не мисля,че точно плажа е място за носене на парфюм,ноо всеки има своя усет за нещата.
Отскоро и аз установих същото. Не ми се носи парфюм на плажа. Някак не виждам много смисъл. Предпочитам да се съсредоточа върху перфектно хидратираната и предпазена от слънцето кожа, поддържана фигура и хубав бански. Обожаваните от мен парфюми ги харесвам в по-хладно време, когато не показвам толкова плът. Stuck Out Tongue

Общи условия

Активация на акаунт