💛 Юнски бебета 2024г. - Тема 7💛

• 16 194
  • 793
  •   1
Отговори
# 165
И аз потвърждавам, въпреки че още ми е зор. Хубаво е.
Плюс, не съм чула някога жена да съжалява, че е родила още едно дете, само обратното.

# 166
Естествено, че няма как да съжаляваш, че имаш още едно слънчице, но е трудно. Най-вероятно ще съжалявам, ако останем с едно. Със сигурност ще опитаме, а пък каквото стане. Но още ми е рано.

# 167
Баткото беше толкова ревлив, тръшкащ се,  залепен за мен и боледуващ в ясла и ДГ, че не исках да чуя за второ дете. Такива мисли започнаха да ми се появяват чак като стана на 10г. Rolling Eyes

# 168
Аз съм прекалено изтощена още, че да мисля за второ. Обаче ще ви дам и друга гледна точка - и аз и моя имаме големи братя. Моята разлика с батко е 10г. на моя с брат му е дори 13г. Нямам детски спомени с брата, освен веднъж като си счупих ръката някак си, пък уж той ме "гледаше". Такива големи разлики чак не са за предпочитане. Обаче пък при нашите така се е случило, правили са опити и по-рано, но несполучливи. Тъкмо са се отказали и изненада. 😁 Доколкото знам и на свекърите ситуацията е сходна. 2-3 години разлика е супер, особено, ако има кой да помага наблизо.

# 169
Сестрата на ММ много искаше второ, но живота ги завъртя и закъсняха. Все още иска, но мъжът й не.
Имам брат 3г по-малък, бяхме много близки, но си намери жена 😂
Имам и две сестри, но разликата ни е фрапираща 20г. Дори не сме живяли заедно, гледала съм ги като бебета,  като деца ми бяха.
По някога се чудя колко ли е лесно с едно...
Емил за първият си рожден ден получи зъбче, почти е избило. Без да забележа. Много му се подскачаше дупето, но го отдавах на горещините. Сетих се, че при другите също имаше подсичане покрай  зъбките.

# 170
Искам и аз да ползвам темата за страничен въпрос. Някоя от вас ползва ли уред за гладене с пара? Да кажете глади ли въобще, или да не се набутвам.

# 171
  • София
Има ли деца на една дрямка вече?

И още един въпрос: този месец какви пари ще получим- до датата на раждане от “хубавите” или до датата на термина? И после остатъка от месеца предполагам ще е по новите майчински (780лв).

# 172
Ние като най-малки ( май) в групата сме кажи речи на 1 дрямка вече.
Спи от 12 до 14ч и после, ако сме с колата някъде може да подремне 10мин в колата. Ляга в 20:30 и става в 7-7:30, напоследък си чилва в леглото още половин час

Това стана като площадка с такава черна мека настилка и беше влажно, дали мога дс го изпера някак?  Не стана с този на фрош

# 173
Здравейте момичета!

Преди 2 дни, малкото ми момченце стана на 4 ❤️💙 черпя ви 🎂😊
Тогава видях и избил кътник на Верена. Странно, защото още вторите два долу не са се показали, но природата си знае работата. 🤗

Тук кухнята е от 10:45 до 12:30, но остават с 10тина минути повече. Крайно изненадана съм, че в Софето има още едно неудобно за отглеждане на деца, обстоятелство. Това си е чисто затрудвяване и дали не е целенасочено се чудя 🤔 за да вървят частните... така между другото е възникнала и "нуждата" от услугата на куриерски фирми. 😉

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 13:04 от КремонаЛиза

# 174
Кремона, тази къща е … мечта по 2😍😍😍 чуден празник💕

# 175
Форест, ние сме на една дрямка от около месец. Супер е, родих се. Иначе се редуваха с кака и да спят и целия ден беше сложно, а за мен почивка нямаше.
Лина, аз петната ги търкам с Вениш, но такива черни и от него понякога не са излизали. Ужасни са тези настилки.
Кремона, да ти е жив и здрав малкият батко! Наистина прекрасна къща, вземете ме и мен да поживея 😂😂❤

# 176
Кремона, тази къща е … мечта по 2😍😍😍 чуден празник💕
Благодаря, Лина!
Честно казано, понякога съжалявам, че се изместихме да живеем на село. В София живеехме в нова, току що построена и хубава сграда, с един вход, наистина хубаво място. Южният парк беше на 4 мин пешеходно, а в другата посока Витошка, там обожавах няколко "търгаловски обекта". ☺️
Кофтито сега е, че вечно трябва да обикалям с колата, да търся да паркирам, за да отида някъде. Заричах се, че няма да живея на село, но София ми остана чужда и в крайна сметка ето ме на село. 🤭🫣 Липсваха ми и някои ресторанти от София, но вече и тук има такива, или подобни. Аз във Варна съм израснала в така наречен широк център и все ходех пеша. Обожавам! И автобуси не познавам, зная само 3-4 линии, а съм кореняк варненка, 4то поколение.☺️ Дори нямах шофьорска книжка до 24 годишна възраст. Обаче съм била със скрит потенциал 😂
За тревата се грижи мъжът ми, той доста чете за това. Изглеждаше ни лесно, но си е цяла наука. В двора всичко си правим сами, косим, оформяме кръглите дръвчета, подрязваме. Повечето ни съседи си имат "градинари", които ние наричиме бутачи на косачки, защото те доказано не разбират, как да запазят тревата красива и през лятото, когато тя е свръх "стресирана" от високите температури.

За да не е спам, ще кажа, че в някои дни Верена е с една дрямка. Тогава, когато няма как да не отиде батко ни на тренировка по тенис, като днес. Просто вечерта ляга маалко "по-на време" 😊🩷

Последна редакция: ср, 02 юли 2025, 15:26 от КремонаЛиза

# 177
Ее, изтървах снимите на Кремона Sad да ти е жив и здрав малкия батко! Heart

# 178
По-рано бяхте коментирали бурканчетата за държавната кухня в София, ние сме записани и при записването даваш 30 бр бурканчета с 60 бр капачки. След това на всяко взимане носиш 3 бурканчета с 3 капачки, а те ти дават вече напълнени.
При нас часът за взимане е от 11:30 до 12:30, но и за нас изобщо не е удобно и вече почти не я взимаме, добре че не е скъпа, че се предплаща от предния месец, а тогава нещо имахме лъжовен преход към 1 дрямка и тон преди да заспи я взимахме. Ноооо беше за кратко 😅

# 179
Лина, честита ти рожденичка Ева! Да е жива и здрава и да расте щастливо дете! 💛🩷🤗🌸🎂🍀🍹

По-рано бяхте коментирали бурканчетата за държавната кухня в София, ние сме записани и при записването даваш 30 бр бурканчета с 60 бр капачки. След това на всяко взимане носиш 3 бурканчета с 3 капачки, а те ти дават вече напълнени.
При нас часът за взимане е от 11:30 до 12:30, но и за нас изобщо не е удобно и вече почти не я взимаме, добре че не е скъпа, че се предплаща от предния месец, а тогава нещо имахме лъжовен преход към 1 дрямка и тон преди да заспи я взимахме. Ноооо беше за кратко 😅
30 буркана?!??! 60 капачки?!?! Предплащане цял месец?? 😲 на практика са нужни само 3! 1 седмица да се предплати също е оптимално, както между другото, е и в останалите градове! Това безумие, в което ви карат да участвате е нещо неописуемо нагло. Явно за да е удобно на лелките -кюфтакини. А е повече от логично, че да се гледа удобството на майкато и бебето е от първостепенна важност. Това е причината да има държавна, детска кухня. Диапазопът за взимане трябва да е голям, както в останалите градове, точно за постигане на това удобство. В "столицата" явно са разглезени. 🤔

Последна редакция: чт, 03 юли 2025, 11:51 от КремонаЛиза

Общи условия

Активация на акаунт