Подаръците - в карати, моля

• 6 007
  • 135
  •   1
Отговори
# 105
Имала съм две раздели след сериозни връзки, първата беше като бях на 20 и от яд му върнах голяма част от нещата, които ми беше подарявал, но той не си ги е искал.
Втората раздяла беше след 4г съжителство,  не ми е подарявал скъпи бижута, но като цяло пак нищо не си е искал. Даже ми каза да взема разните кухненски роботи, че аз готвя по-малко и да ми е лесно. Не сме имали никакви разправии кой какво ще вземе.
Баща ми като беше заедно с майка ми беше купил за вкъщи телевизор, колони, двд, доста големи и хубави. Не живееха заедно тогава. Сред раздялата им той си ги взе 😀 не че ми е било за тези неща, но просто показва доста ясно що за човек е това и че даже детето си би лишил заради дребнавост и стиснатост. То само това да беше с него, де.

# 106
  • София
Уви, най-прекрасните неща на света са напълно безплатни.
Следващите най-хубави неща са много скъпи.

Имам прекрасни подаръци и от двата вида от мъжете в моя живот.

Не ми се е налагало да влизам в положение да задържам нещо, което някой не е пожелал да притежавам и да остане в мен.
Според мен е привилегия да правиш подаръци на любима жена.

Аз не приемем друго, освен цветя и бонбони от мъж, който ми е никакъв.

Както и не влизам в отношения с мъж, за когото даряването, отдаването и споделянето не е привилегия.

В този ред на мисли, притежавам различни неща, които са подарявани в различни периоди от живота ми и ми напомнят за щастието и любовта, които са ми отдавани. И да си призная, никак не ми неудобно от това.
Аз и по принцип не съм от особено удобните.

# 107
Те подаръците не винаги се свързват с хубави емоции.
Като каза Аzzy "подаръци от непознати мъже" – не обичам неочаквани изненади – нито от близки, нито от непознати. Миналата седмица един ме изненада с подарък – шоколади и десерти като ми се изтръска неочаквано в работата. Ами, нито ми стана приятно, нито ми харесват десертите и шоколадите, с които ме "изненада". Не ги хвърлих, защото ми стана съвестно, но ги прибрах в едно чекмедже и ги свързвам с крийпи емоция, та мерси съм с такива подаръци.

# 108
Никога никой не е искал да му върна подаръците, нито на мен ми е идвало наум. При положение, че мъж иска да му върна подаръци при раздяла, веднага бих ги върнала, не мисля, че бих ползвала такива вещи с удоволствие, само ще ми навяват лоши спомени.

# 109
Скрит текст:
Уви, най-прекрасните неща на света са напълно безплатни.
Следващите най-хубави неща са много скъпи.

Имам прекрасни подаръци и от двата вида от мъжете в моя живот.

Не ми се е налагало да влизам в положение да задържам нещо, което някой не е пожелал да притежавам и да остане в мен.
Според мен е привилегия да правиш подаръци на любима жена.

Аз не приемем друго, освен цветя и бонбони от мъж, който ми е никакъв.

Скрит текст:
Както и не влизам в отношения с мъж, за когото даряването, отдаването и споделянето не е привилегия.

В този ред на мисли, притежавам различни неща, които са подарявани в различни периоди от живота ми и ми напомнят за щастието и любовта, които са ми отдавани. И да си призная, никак не ми неудобно от това.
Аз и по принцип не съм от особено удобните.

Бележка на вратата:
- Доктора цветя и бонбони не пие!

# 110
Не съм връщала стари подаръци и човекът не си ги е искал. Даже си ги носех, докато бях необвързана. Сега от уважение не ги слагам. Не е задължително, просто така го чувствам

Последна редакция: пн, 23 юни 2025, 15:08 от Мохини

# 111
Те подаръците не винаги се свързват с хубави емоции.
Като каза Аzzy "подаръци от непознати мъже" – не обичам неочаквани изненади – нито от близки, нито от непознати. Миналата седмица един ме изненада с подарък – шоколади и десерти като ми се изтръска неочаквано в работата. Ами, нито ми стана приятно, нито ми харесват десертите и шоколадите, с които ме "изненада". Не ги хвърлих, защото ми стана съвестно, но ги прибрах в едно чекмедже и ги свързвам с крийпи емоция, та мерси съм с такива подаръци.

Хвърляй, какво ги трупаш, ще те стигне злият дух на фън шУЯ!

# 112
  • По света и у нас
Бе и аз имах една кутия… и там събирах разни глупости, сега се сещам, че тази кутия май се е загубила по време ма преместването 2021 и дори не съм забелязала, значи не си струва да се трупа.

# 113
  • Обран бостан ;)
Подсещате ме да си изчистя гаража.

# 114
Подсещате ме да си изчистя гаража.

Някоя бивша ти е подарила Ферари и се чудиш какво да го правиш?
Организирай гаражна разпродажба.

# 115
  • София
Подарявали са ми компютри, телефони, колиета, пръстени. Нищо никой не си е искал обратно. Компютъра и телефоните не съм върнала, защото използвайки ги първо са се амортизирали, второ са станали лични. Пръстените обаче тъй като носят определено значение съм върнала. Колиетата не са с послание за обвързване и не съм върнала също.  Някак си ми изглежда и съм усещала като неестествено да нося пръстен от някой след като не съм вече с този човек или не искам да бъда. Посланието към подаръка е важно. Ако е като това на пръстена разбирам защо човека си го е поискал обратно, въпреки, че е тъпо. Може да е за да предизвика егото й и да я нарани, може да е защото не иска вече да е с нея. И двете не са достатъчно достойна причина за искането обратно, но обясними.
Но да задържиш нещо като "компенсация" за изгубено време е доста повърхностно. Никой насила не ни държи във връзките и ако сме останали си е лично наше решение.

Последна редакция: ср, 25 юни 2025, 10:39 от Линдичка

# 116
  • По света и у нас
Сега се сетих, че първото ми гадже ми подари телефон който в последствие си взе обратно без да ме пита, защото май искаше да го разгледа отвътре. 😌 ами не ми го върна, останалите неща които ми даде - някакви дрехи бяха май, не си го е искал

# 117
  • Обран бостан ;)
Сега се сетих, че първото ми гадже ми подари телефон който в последствие си взе обратно без да ме пита, защото май искаше да го разгледа отвътре. 😌 ами не ми го върна, останалите неща които ми даде - някакви дрехи бяха май, не си го е искал
Не са били негов размер явно. Wink

# 118
Линдичка, моля те, пише се кОлие.

# 119
  • София
Линдичка, моля те, пише се кОлие.
Приема се Mask

Общи условия

Активация на акаунт