Мнения за неелитни училища след седми клас в София - Тема 12

• 44 753
  • 751
  •   1
Отговори
# 645
Благодаря! Убягнала ми е тази информация.
Как бихте подредили 7, 30 и 1? Аз ги подреждам в този ред, но на практика за 30 нямам.кой знае каква информация.
От тази година в 30то има една чуждоезикова и две природни науки. Нивото и на езиците, и на профилите е много добро.
Прочетете темата назад.

# 646
Може ли по запознатите да кажат. Ако в едно училище с интензивно изучаването на английски език е интензивно . Профилиращи за 11 и 12 клас са БЕЛ и История. Ще може ли да държи втора матура по английски език? Или трябва да е по бел. и история

Това хуманитарна паралелка ли е или обществени науки. Обикновено ако в такъв тип паралелки има и интентизвно изучаване на английски, то той идва като профилиращ предмет, но все пак е добре да се провери. За кое училище иде реч?
Да, хуманитарна е паралелката. Видях плана, профилиращ е английският, значи ще може матурата да е по англ.
За 96то училище иде реч

# 647
А вие имате ли по задълбочени лични наблюдения за 96то училище? Ще е полезно ако споделите
За съжаление нямам преки наблюдения, идваха при нас на род.среща за кандидатстването - хем да направят реклама на училището, хем да напомнят, че са училище гнездо и при нужда може да се ходи при тях. Похвалиха си много паралелките. Говорила съм и с позната, на която дъщеря й е 8 или 9 клас сега в паралелката със журналистика - и двете са доволни, но нямам идея колко са им амбициите и дали детето не иска просто да си ходи спокойно на училище, без да си дава много зор.

# 648
Един бърз въпрос за 138 СУЗИЕ - уж езиково, а на сайта намирам дати от 2025г за държавен изпит за "Организация на туризма и свободното време".

Някой може ли да ми каже това ли е профилирането в края на обучението или гледам нещо друго и ако съм се объркала, то какви са профилиращите предмети? Никъде не намирам никаква информация - моля помагайте, че девойката се е закачила за ЯЕ там, но твърдо не иска нещо с туризъм  Sad

Японската паралелка винаги е била езикова и мисля, че е доста добра.

Не знам дали не пробваха туризъм с корейски по някое време. Явно паралелката е била професионална.

# 649
Здравейте, моля за актуални мнения за 2ро СУ Емилиян Станев. По-специално ме интересуват отзиви за паралелките програмиране на изкуствен интелект и тези с природни науки. Но ще съм благодарна на отзиви от нивото на училището като цяло. Предвид удобната му за нас локация, се качи в подредбата ни от алтернативните училища.

# 650
  • Сф
Извинявайте, проблем ли ви е в този евентуално  важен за вас момент да прочетете поне тази тема преди да питате отново едно и също? Второ се коментираше съвсем скоро. От страница 32 дори
https://m.bg-mamma.com/?topic=1787117.480

# 651
Извинявайте, проблем ли ви е в този евентуално  важен за вас момент да прочетете поне тази тема преди да питате отново едно и също? Второ се коментираше съвсем скоро. От страница 32 дори
https://m.bg-mamma.com/?topic=1787117.480

Благодаря и се извинявам. Явно не съм ровила достатъчно назад в темата.

# 652
mama_guru , за 2-ро писах на стр. 33 , но конкректно за паралелките , за които питате , не мога да дам информация .
Не знам как опеделяте елитни/неелитни училища ! По резултатите от ДЗИ  ?
В неелитни се споменават често 22-ро , 35-ро , 32-то , ... все училища  , които попадат в първите десет по успех от ДЗИ или поне са близо .
Много деца , които биха попаднали в първите топ 5 , примерно , поради всякакви причини точно в деня на изпита може да са имали малшанс - това не значи ,че при други обстоятелства нямаше те да влязат , а влезлите да се класират по-надолу в класацията . Който си учи - ще си учи и в друго учлище , където са попаднали и деца с по-нисък бал - просто там са "по-шарени" , а не че преподаването е по-зле .
Ето ви една класация за цяла България -
https://gege.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F … D0%B5%D0%BB-2025/

Тук от първите десет надолу трябва сами да си ги сравнявате като търсите конкретни училища -може и по градове -
https://nvoresults.com/matura.html?year=%D0%9C%D0%B0%D0%B9+2025& … D0%A4%D0%98%D0%AF

# 653
  • София
Здравейте, дали има мнения за 21-во училище?
Миналата година 21 СУ  ни беше препоръчано като училище, където има дисциплина и който има желание да учи, може да го направи, тъй като има млади и амбициозни учители, които имат подход към днешните деца. Не само, че не съм разочарована, но съм и много щастлива за избора, който направихме- на фона на не голям бал - 337. Паралелките след 7 - ми клас са само 2. Едната е с първи език АЕ и профил предприемачество, а другата е с първи език ИЕ и същия профил. Класната в 8 - ми клас беше по АЕ, прекрасен преподавател и човек! Директорката им преподаваше тази година по Мотивация, също съм във възторг от нейния подход към децата. При бал между 380- 340 – го препоръчвам силно!

# 654
Миналата година 21 СУ  ни беше препоръчано като училище, където има дисциплина и който има желание да учи, може да го направи, тъй като има млади и амбициозни учители, които имат подход към днешните деца. Не само, че не съм разочарована, но съм и много щастлива за избора, който направихме- на фона на не голям бал - 337. Паралелките след 7 - ми клас са само 2. Едната е с първи език АЕ и профил предприемачество, а другата е с първи език ИЕ и същия профил. Класната в 8 - ми клас беше по АЕ, прекрасен преподавател и човек! Директорката им преподаваше тази година по Мотивация, също съм във възторг от нейния подход към децата. При бал между 380- 340 – го препоръчвам силно!
Едното ни съседче, девойка, сега завърши 9 клас, е там в испанската паралелка - много е доволна и от училището, и от учителите.

# 655
Vili Dim и Niki-02
Страшно много Ви благодаря, че ми отговорихте!

# 656
И мисля, че са само една смяна, което е плюс.  Но съм чела в стари теми не толкова добри неща. Те вероятно и затова са две паралелки само. Но мястото е хубаво.

# 657
Vili Dim и Niki-02
Страшно много Ви благодаря, че ми отговорихте!
Успех на детето!

# 658
  • София
И мисля, че са само една смяна, което е плюс.  Но съм чела в стари теми не толкова добри неща. Те вероятно и затова са две паралелки само. Но мястото е хубаво.
Да, само една смяна и се намира до метростанция " Джеймс Баучер" в близост до Американското посолство и в последните две години има сериозно подобрение на материалната база. Споделените впечатления  отпреди 10- 12 години, са много  отрицателни, но към днешна дата, смятам ,че са крайно ирелевантени. 
Аз самата щях да го подмина от класациите миналата година, ако не беше моя приятелка, чието дете  го завършваше по същото време.

# 659
mama_guru , за 2-ро писах на стр. 33 , но конкректно за паралелките , за които питате , не мога да дам информация .
Не знам как опеделяте елитни/неелитни училища ! По резултатите от ДЗИ  ?
В неелитни се споменават често 22-ро , 35-ро , 32-то , ... все училища  , които попадат в първите десет по успех от ДЗИ или поне са близо .
Много деца , които биха попаднали в първите топ 5 , примерно , поради всякакви причини точно в деня на изпита може да са имали малшанс - това не значи ,че при други обстоятелства нямаше те да влязат , а влезлите да се класират по-надолу в класацията . Който си учи - ще си учи и в друго учлище , където са попаднали и деца с по-нисък бал - просто там са "по-шарени" , а не че преподаването е по-зле .
Ето ви една класация за цяла България -
https://gege.bg/%D0%BA%D0%BB%D0%B0%D1%81%D0%B0%D1%86%D0%B8%D1%8F … D0%B5%D0%BB-2025/

Тук от първите десет надолу трябва сами да си ги сравнявате като търсите конкретни училища -може и по градове -
https://nvoresults.com/matura.html?year=%D0%9C%D0%B0%D0%B9+2025& … D1%83%D1%80%D0%B0®ion=%D0%A1%D0%9E%D0%A4%D0%98%D0%AF-%D0%93%D0%A0%D0%90%D0%94&city=%D0%93%D0%A0.+%D0%A1%D0%9E%D0%A4%D0%98%D0%AF

Напълно съм съгласна. При нас се получи точно така с малшнас на изпита. Затова търсим допълнителни желания, които да включим в списъка ни.
Не подценявам никое училище с "неелитни", но нали темата ни тук е такава Simple Smile
Благодаря и за класиранията, гледала съм ги вече. Постът ми беше за събиране на впечатления конкретно за тези паралелки, защото видях, че са професионални и се чудим дали да ги предпочетем за сметка на Ломоносов например (където също има програмиране на изкуствен интелект), най-вече заради по-добрата среда във 2ро, за която виждам мнения.

Общи условия

Активация на акаунт