здравейте, дали и как успявате да хванете кваса в неговия пик?
вчера вечерта подготвих квас, който да ползвам и да правя хляб,
днес сутринта го намерих качил се нагоре, обаче виждам следите по бурканчето, че е спаднал ... в кухята е около 20 градуса, не повече
все пак го използвах, замесих ... защото само един път успях да го намеря неспаднал Sad
а като го употребя пораснал, но спаднал малко (както днес), това предполагам, че се отразява на хляба, как мислите?
Зависи кога е спаднал, щом виждаш следи по бурканчето, вероятно не е скоро. Опитай го в такъв момент следващ път, за да видиш дали е кисел и такъв не е добре да вагаш в хляб.
Ето четиво от мен, което ще ти е от полза - https://morrennaa.blogspot.com/2024/12/blog-post.html