ЛОНДОН - 15

• 10 772
  • 218
  •   1
Отговори
# 195
Преди години съм си купувала адаптери от Poundland в Лондон, после го загубих някъде и си купих от Практикер. Макар че мога и като бъркам в контактите да си включа европейските зарядни, но е хубаво да имаш адаптер под ръка, хотелите рядко имат.

Иначе за якетата, хубаво е да имате задължително качулка или тънка шапка, защото около реката доста духа, а и от време на време превалява.

# 196
  • София
Носихме си адаптери и ние. В стаята имаше един разклонител с две гнезда тип Е, но беше на неудобно място под леглото и бяха включени хладилник и телевизор в него. От чисто любопитство пробвах да включа зарядното си на телефона без адаптера в техните контакти, ами работеше и без него.

# 197
От чисто любопитство пробвах да включа зарядното си на телефона без адаптера в техните контакти, ами работеше и без него.
Не съветвам никого да го прави. Най-просто: контактите са за правоъгълни щепсели. Като се сложи кръгъл прави малък или недобър контакт - следва силно загряване; заради горното може щепсела да не е пъхнат напълно и човек да докосне метални части; не на последно място третата неизползвана “дупка” е за защитата и ако се случи дефект в ползвания уред и там нямаме включена защита корпуса на уреда може да е под напрежение. Надявам се го обясних разбираемо. По-добре не го правете, съществува опасност.

# 198
  • Berlin
Да, това е.
Ние купихме адаптери от Станстед за около 7 паунда единият.Pensive
То няма да обеднеем с тези пари, но ние винаги си носим. Първо ако има европейски контакти то няма да са в цялата стая, а 1-2.
Второ ако всички искат да си заредят телефона трудно ще стане на 1 контакт.
Отделно се ползва за други уреди и не на последно място може да се зареждаш и във влака.

Ами и ние щяхме да си вземе предварително, но забравихме, по-ясно ли стана? Справихме се 4ма чудно с един адаптер.

# 199
На нас ни беше зор с един адаптор - 3 телефона, 2 електрически четки за зъби, таблет, Нинтендо, киндъл,… Всеки сам си преценява.

В Лондон адаптори продават на всеки ъгъл. Само да се внимава, че има и за Австралия, и за Щатите.

# 200
  • София
Точно 10 години след първото посещение, днес спонтанно взех билети за Лондон с Райън ъер в края на януари. Този път обаче с дете на 7 г. Резервирах и хотел, близо до Tower bridge, от веригата IBIS. Основните забележителности са ми ясни. Остава само да нагласим програмата и предвижването. В тази връзка имате ли трикове за сравнително евтино хапване - обяд/вечеря с дете. При предишното ни ходене се изхранвахме основно със сандвичи от магазините.

# 201
Точно 10 години след първото посещение, днес спонтанно взех билети за Лондон с Райън ъер в края на януари. Този път обаче с дете на 7 г. Резервирах и хотел, близо до Tower bridge, от веригата IBIS. Основните забележителности са ми ясни. Остава само да нагласим програмата и предвижването. В тази връзка имате ли трикове за сравнително евтино хапване - обяд/вечеря с дете. При предишното ни ходене се изхранвахме основно със сандвичи от магазините.

Синът ми се изхранва с фиш енд чипс и Бъргър кинг. Не му придирям. Радвам се, че все пак е намерил нещо, което му е по вкуса. През останалото време се храни достатъчно здравословно. Като по-малък хем беше гладен, хем не искаше това, което има, и сме изпадали в много неприятни ситуации.

# 202
В много от супермаркетите има витрини не само със сандвичи, но и кутии със салати, макарони, лазаня и подобни. Има и нарязани плодове и разни кремообразни десерти.
Но дори и да е на сандвичи за няколко дни детето, не мисля, че ще е проблем. Важни са емоциите от разходката в Лондон. Има много с какво да се забавлява.

# 203
  • София
Естествено, не е драма по принцип, освен в моята глава  Satisfied

Досега не сме пътували в чужбина с него, освен когато бе бебе, но тогава храната му беше винаги под ръка и не съм го мислила.

Вчера взех билети за Студиото за Хари Потър. Това ще му е коледния подарък, които той ще получи със закъснение. Даже съм почти готова с програмата:

Ден 1: Кацаме в 7:30 сутринта на Станстед, проверки, закуска и да кажем, че към 9:00 ще си хванем влак за Лондон (има ли смисъл да взимам по-рано за Standsted Express). Около час ще ни е пътят до хотела, ще оставим багажа в хотела и ако е възможно ще се чекираме, след което British Museum и ако имаме сила - Adult V&A.

Ден 2: Лежерно предвижване до King's Cross, влак до Warner Bros. студио от Euston (входът ни е от 14 часа), та ще гледаме към 12:00 да сме във влака. Пише, че може да платим за влака безконтактно, а за детето как се купува билет.

Ден 3: Natural History Museum и лежерна разходка из Westminster, Buckingham Palace.

Ден 4: Natural Science Museum, London Eye и аквариума. Евентуално връщане с корабче по реката до Tower Bridge.

Ден 5: В 10 сутринта ще сме в Tower, като към 13/14 ще гледаме да сме във влака за летището. Полетът ни е в 18 часа.

Едно нещо ми убягва, обаче - децата до 11 пътуват безплатно, ние ще плащаме безконтактно с български дебитни карти/револют. Навсякъде ли се приемат? За влаковете - нужно ли е да купуваме предварително? Как плащаме за детето? Откъде е най-добре да се качим на двуетажен автобус за няколко спирки?

# 204
Проблеми с дебитните и кредитните си карти не съм имала. Револют също си работи нормално. Билети за влак обикновено си купувам онлайн през телефона. Понякога няколко дни по-рано (когато съм сигурна, че точно тогава ще пътувам), понякога точно преди да стигна до гарата. Няма проблем и от машините да го направите. Лесни са за използване. От телефона не ползвам приложение, а взимам билетите от сайта на Trainline или EMR (East Midlands Railway).
За пътуването на детето - когато влезете в метростаниция, там където са бариерите, на които маркирате картите си, има и по-широка бариера за инвалиди. Почти винаги има и служител. Там единият родител си маркира картата и влиза заедно с детето. За автобусите няма проблем. Влиза се винаги от първата врата и шофьора е нещо като контрола. До него е машинката за маркиране на банковите карти.

# 205
Детето на 7 е безплатно. Минава през вратите за инвалиди. С целия градски транспорт, дори влаковете, ако е в града. Извън града купувате билети.
Така като ви гледам едната нощувка за Лондон, която взех ми е малко, ама цените ставаха ужасни. Ще трябва пак да се ходи специално.

# 206
  • UK
Преди няколко страници, някой спомена, че ще посещава Лондон специално за да гледат  "Stranger Things On Stage".  Да кажа, че март месец е премиерата на Ромео и Жулиета със Sadie Sink, в главната роля. Мисля да купувам билети.

# 207
Купувай и не му мисли!
Благородно завиждам.

# 208
Аз тъкмо бях отписала ‘Дяволът носи Прада’ с Ванеса Уилямс и видях, че са го удължили поне до лятото. И сега се чудим с приятелките как, кога и къде да пласираме децата, че да отидем заедно. Ако някой го е гледал или предстои да го гледа, ще се радвам на отзиви после.

# 209
За Дяволът съм чувала и аз прекрасни отзиви, но от инстаграмърки Satisfied
От Хийтроу до Кингс Крос с какво е най-добре да се придвижим? Билетите добре ли е да сме ги букнали предварително онлайн или няма нужда и става от машините? Отстъпка за студенти има ли?

Общи условия

Активация на акаунт