ЕДИНАДЕСЕТОКЛАСНИЦИ 2025/2026

• 29 519
  • 748
  •   2
Отговори
# 495
  • Майничка
И за лауреатите от 11 клас важи приемът.

Мандаринка, продават пълнители. Аз имам подарени разни скъпарски химикали - сменям си пълнителите и гъзарея.😄

# 496
  • Бургас
Оххх,много обичам химикали!
И аз си имам стари реликви с пълнители!
Ще взема да ги съживя и изтупам от прахта! Simple Smile
Значииии, аз не обичам да ходя по молове и магзини, но ако ме пуснеш в книжарница......става страшно! Мога да си излезна с целия асортимент! Simple Smile Това е заболяване,нали!? Simple Smile

# 497
  • Майничка
Да, ама не дават ТЕЛК за него.😜

# 498
  • Бургас
Жалко! Иначе вече бих се сдобила с него Simple Smile
Искаше ми се и наследниците ми да прихванат от това заболяване, ама, ...тц!
Само малкия дет рисува, това е!

# 499
Айде да се отчета и аз. Прочетени книги: 0. Желание за четене също 0. Целия август е еднакъв. Сутрин тренировка. Ама такава, че като се прибере не може да мърда. Следобед разходка в околностите на града 10 - 15 километра бързо ходене. Редува хората с които излиза, че не ѝ смогват. От юни ходи и на уроци по химия. Като започне учебната година има лагер 5 седмици, но тя ще отиде само за 2.

# 500
  • София
Аз също си пазех някакви химикалки, които са ми били удобни или са ми се стрували интересни. Ама с времето пълнителите започнаха да стават все по-скъпи с тенденция да надминат цената на химикалките. При това не можеш и да се запасиш, че за две години мастилото изсъхва.
Ама нали тази година трябваше да купя черен пълнител за НВО. Та намерих си оправдание да влезна в Тему. Купих 10 черни пълнителя и 100 сини, ама те ми доставиха 110 черни. Така имах оправдание да купя и още 110 сини (там цените са мнооого различни). Смених пълнителите на всички химикалки вкъщи и се оказа, че не са чак толкова много химикалките, щом не изхарчих даже 1/5 от пълнителите.
Мандаринчо, понеже не съм забравила, че съм ти длъжница, да вземем да се видим, да ти дам малко пълнители докато са пресни.

# 501
Аз също не изхвърлях химикал през ученическите си години. Харесваше ми да си ги събирам. Купувах и пълнители, обаче често се оказваше, че с нов пълнител, химикалка, която преди е щракала перфектно, след това изобщо не работи добре. Обаче, дори и празни, си ги пазех. Внушителна колекция бях събрала. И досега обичам химикали, шарени тетрадки, бележници. Особено на тетрадките много се радвам, защото по мое време всички бяха грозни и безлични, а пък сега... ехе, ученик да си... На моите съответно ни за химикали, ни за тетрадки им пука. Миналата година от някаква промоция в Кауфланд купих два стека тетрадки формат А4 за смешни пари. По 50-60ст излизаше тетрадката. Сега наборът има достатъчно тетрадки до края на 12 клас, даже няма да успее да ги изпише. За баткото купих една дигитална тетрадка, Boox, за студентския живот. Ще си пише в нея и няма да се занимава с хартия.

# 502
  • Майничка
Аз съм Плюшкин за хартията. Вчера си разчиствах "кочинката", отделих топ от почти две педи ненужни и изхвърлих не повече от една четвърт - психически не мога да се разделя с лист, използван само от едната страна. Не че няма да използвам останалото за чернови и драсканици, ама пак ще мисля къде да ги трупна, така че да са ми под носа, че далеч от очите - далеч от акъла.😄

# 503
Имам един куп с листове, изписани само от едната страна. Младежът използва тях, когато решава задачи. Преди изхвърлях всичко, но вече 3-4 години, запазвам всичко, което може да се ползва. Горе-долу откакто цените на тетрадки и листове за принтера скочиха сигурно повече от 3 пъти. Реших, че няма да разхищавам излишно хартия.

# 504
  • София, в момента в любимото ми село Железница
СС1 какво реши наборката с минаването в индивидуална форма на обучение?

И аз съм сменяла някога пълнители, но в един момент се отказах.
Много обичам да изхвърлям. Ако нещо не съм носила цял сезон в края не ги прибирам, а директно към кофите. Имам само 4-5 дрехи от слабия ми период, които ги пазя за ако отслабна. За съжаление ММ не е такъв. Сед пожара постоянно търсих положителните страни и една от тях беше, че таванът е изцяло празен. За има няма 3 години е по-пълен от преди. Flushed

# 505
Кътках си аз разни химикали от разходките ни по Европа. Тийна изяде всички Joy
И съм му казала, че ми дължи химикалки. Това лято ми "купи" от Слънчев бряг, и за него взе една.
И сме се заговорили за химикалите, как така все е без химикали. Някакъв съученик им прибирал химикалите и ги складирал в раницата си. Последният учебен час рекъл "вижте" и си изсипал раницата. Не им ги върнал Joy

И аз със заболяването на karzz Simple Smile
Ама освен за мен и за щерката купувам Simple Smile

# 506
Ох, как завидях на Мандаринка. ММ е плюшкин. С всяка измината година младежа затвърждава все повече и повече, че е син на баща си, а отскоро и дъщеря ми започва да показва признаци на вехтошарство. Обаче сферата на интереси е ограничена - книги, колички, пари, медали все такива нещица. Вкъщи е претрупано с книги, започнах да мразя книжарниците и най - вече издателствата.  Редовно ММ ми прави подаръци - книги естествено. Наскоро ми подари ветеринарен наръчник за лечение на котки, понеже съм била домашната вещица (да се чете лечител) и е трябвало да мога да оказвам  първа помощ на всеки член от семейството. Разсърди се, че не съм скачала от радост, а той ми подарил такова бижу, което е изчерпано (издадена е 2005), в Книжен базар струвала 200 лв, купил я е от издателството само за 30.
При младежа нищо не пипам, откакто му продадох учебниците за 8 клас и цяла година бях подложена на мрънкащ терор.

Горе-долу откакто цените на тетрадки и листове за принтера скочиха сигурно повече от 3 пъти. Реших, че няма да разхищавам излишно хартия.
Не знам от къде пазаруваш, но такова огромно увеличение няма. Около пандемията цените скочиха, но после паднаха. Например пакет принтерна хартия, която през 2020 продавах на 7,50, в момента е 9 лв.; тетрадки от 0,55 на 0,70. Да има и стоки, които са вдигнати двойно, но да са скочили повече от 3 пъти - категорично не. Преди десетина години видях, че в Джъмбо цените на ученическите стоки бяха двойни през ученическата кампания, в сравнение през останалия период от годината, без да има пандемии, инфлации и всякакви подобни екстри. Възможно е да има и недобросъвестни колеги, които да спекулират по същата схема. Виждам, че много родители пазаруват през май, защото през септември цените щяли да се вдигат - няма такова нещо. Цените на стоките за ученици  за цялата година се определят през март. Дали за ученик ще се напазарува април, май или септември няма никакво значение.

Съвсем се отплеснах - младежа прочете Железния светилник, естествено адаптирано издание, а не оригинал. За това лято стига толкова. В момента двамата със сестра му са на кулинарен туризъм при баба им и очаквам да се приберат добре охранени,

# 507
  • Бургас
Някакъв съученик им прибирал химикалите и ги складирал в раницата си. Последният учебен час рекъл "вижте" и си изсипал раницата. Не им ги върнал Joy

Ей,товае култово!
Как не съм се сетила Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 508
  • София
Моето голямото никога не се прибираше с химикалката, с която е тръгнал. Понеже вкъщи повечето химикалки са брандирани и ми правеше впечатление. Та на нашият като му изчезнела химикалката в училище, се оглеждал, по земята винаги имало изгубени химикалки и взимал някоя. Нали не само той губел.
Малкото харесваше химикалки с рекламата само на една фирма и си ги пазеше. Те пишели бързо…

Последна редакция: сб, 30 авг 2025, 06:30 от Вампирче

# 509
Изумявате ме с тия "химикалени" истории и страсти!
Аз купувам в началото на годината едно пакетче от най-обикновените прозрачни химикали със синя капачка и са достатъчни за децата. Никога не са се връщали с чуждо нещо, но и на техните химикали никой не посяга. То и кого ли да поблазнят точно тези, обикновените?!

Общи условия

Активация на акаунт