Имена за бебе

• 716
  • 21
  •   1
Отговори
# 15
  • София
Оригиналното име е Ивор.
В англоговорящите би трябвало да е Айвор.
Редакторът ми постоянно го поправя на извор.

# 16
Първо прочетох Извор. После си помислих, че или е сбъркано Я с И или е добавено погрешка Р. Благодарение на коментарите разбрах, че било скандинавско име. Ако живеете там - ок и си идвате от време на време и детето се представя като Иво. А ако се изговаря Айвор идва айвар. Но за нашите ширини е доста кофти име, предвид възможността да се сбърка с поне три.

# 17
На мен първата асоциация ми беше с  цвят Ivory, виждала съм го по разни мебелни магазини, цветът е  бяло-бежово-жълто.

Ivory е слонова кост като материал, а от цвета на този материал се е наложило изобщо името на цвета.

# 18
Не ми допада, но в днешно време с всичко се свиква. Нагледали сме се на опити за оригиналност в избора на име - кои успешни, кои не толкова.

# 19
Не е толкова лоо името, но все ще трябва да обяснява точно как е и ще го бъркат с Явор, Игор и Иво. В този смисъл за мен не си заслужава.

# 20
Игор ми харесва, но у нас се свързва с Русия и се възприема като руско. Ивор ми звучи като с грешка за дете, което живее у нас. Ще има да повтаря и да го бъркат. Каква е фамилията на бебето?
С бг фамилия ще си ходи Иво или Явор, евентуално Игор, ако не е от типа Абаджиеви/ Каракашеви... Ако фамилията е чуждестранна - вие си знаете, но аз не бих дала толкова странно за у нас име - няма да знаят нито къде е ударението и ще го бъркат.

# 21
Объркващо е името. Не ми е познато.

Общи условия

Активация на акаунт