Смешни чуждици

• 16 293
  • 410
  •   1
Отговори
# 105
Като стана дума за копи-пейст - замислих но никакъв бг еквивалент не измислих. А би трябвало да е просто.

# 106
Включвам се с паста.
Едно време това беше сладка дума за тортички/пастички.
А сега макарони се асоциират по-скоро с френските сладки.

Говориш за времената когато багетата беше франзела.

# 107
Да ядеш макарони е някак си просташко, друго си е да хапнеш паста Joy

# 108
Паста е общото название и включва всички видове макарони, спагети, лингуини, талиатели.. Намирам го за точно понятие.

Паста, като вид торта или сладкиш, почти не го чувам. Вече се ползват и по конкретните кейк, кекс,  мъфини, брауни, парфе..

# 109
Значи криндж е гаф...

# 110
Eто примери за много криндж ситуации от една класика Wink

# 111
Паста е общото название и включва всички видове макарони, спагети, лингуини, талиатели.. Намирам го за точно понятие.

Паста, като вид торта или сладкиш, почти не го чувам. Вече се ползват и по конкретните кейк, кекс,  мъфини, брауни, парфе..

Нито едно от изброените не е паста. Пастите са подобни на парчета от торти. Но вече рядко се срещат.

# 112
Паста е събирателно като манджа. Основното е начинът на приготвяне и сосът, които дават наименованието на ястието, а видът на самата паста е с второстепенно значение. У нас, като че ли се обръща повече внимание на вида на пастата, може би затова дразни.

# 113
Включвам се с оф/офф.
Като го чуя, ми става смешно, а като го видя написано - дваж Simple Smile Тук из темите честичко засичам оф топик.
Освен пуберите и по-възрастен контингент забелязвам, че ползва оф-а. Пак от английски, разбира се.
Подсети ме синчето, преди малко ми казва "много си оф, мамо!" (намеквайки ми, че много съм изместила темата).
То става като съвпадението с кола Joy

# 114
Пастата дразни, защото има абсолютно същата българска дума и тя се отнася за нещо друго, за десерт.
Всички знаем значението й като макаронени изделия, но не е по-малко дразнещо за повечето хора да се подменя значението на бг пастички.

# 115
И пастичка имаме. Нито едно от двете не съм виждала скоро на живо.

# 116
На мен ми беше дразнещо, като започна да навлиза по-сериозно преди десетина години, ама преди 5 години някъде осъзнах, че аз сладки пасти нито съм яла последните 10 години, нито съм виждала някъде да продават...

# 117
В сайта на Технополис - категория продукти "Сандвич мейкъри"

# 118

Паста, като вид торта или сладкиш, почти не го чувам. Вече се ползват и по конкретните кейк, кекс,  мъфини, брауни, парфе..

Нито едно от изброените не е паста. Пастите са подобни на парчета от торти. Но вече рядко се срещат.
Pasta

# 119
  • София
На мен ми беше дразнещо, като започна да навлиза по-сериозно преди десетина години, ама преди 5 години някъде осъзнах, че аз сладки пасти нито съм яла последните 10 години, нито съм виждала някъде да продават...

е хайде сега... Simple Smile във всяка сладкарница или пекарна със сладкарска витрина има пасти. в българския език "торта" е събирателно за цяла кръгла или правоъгълна торта, която се реже на парчета.

отделно парче от тортен тип, най-често правоъгълно, си е точно паста. пълно е с такива.

Общи условия

Активация на акаунт