Проблем след извадени 2 зъба + киста

• 198
  • 3
  •   1
Отговори
Здравейте, пиша с надеждата някой да ми помогне, защото психически не издържам. Та така. През месец февруари си направих панорамна снима на зъбите и се видя много голяма киста долу в дясно, за съжеление се наложи да отстранят 2 зъба и кистата, самата операция беше ужасна и тежка. От тогава загубих чувствителност на дясната част на устната и самия венец, на 03.07, пак отидох при хирурга, и направих нова снимка, оказало се че е кистата не е била изчистена напълно... и пак операция, да но не минава тази парестезия, пих невробекс и милгама и б12, от февруари до 1юли, казаха ми че може така да мине, но не мина и вече загубих надежда, обсъдих последния възможен вариант - физиотерапия, някой знае ли какво представлява и какво точно се прави, колко време продължава и колко струва, благодаря ви много!

# 1
  • София
Съжалявам за преживяванията ви.

Не знам какво е физиотерапията, но бих се консултирала (ако не и сменила) с друг зъболекар и хирург. Да, скъпо е, но това е положението.

Търсиш второ/трето/пето мнение, снимки и т.н.
Успех!

# 2
Физиотерапията защо е последен възможен вариянт?! Аз съм с впечатлението, че трябва да се започне възможно най-скоро. Може би във Вашия случай лекарите са чакали да се затвори раната, но ако това е ок вече, въобще не отлагайте. Самите процедури са пасивни- пускат импулси, правят нагревки и тем подобни. От Вас се иска само да ходите на процурите и да си пазите лицето от рязко охлаждане, но това вече би трябвало да са Ви го казали лекарите като общо правило.
Да допълня- имах колежка в университета, на която половината лице провисна и ходи на физиотерапия по здравна каса и беше в болничен цяла година. Аз също съм ходила на физиотерапия за болка след лечение на зъб- процедурите също ги покри здравната каса. Не знам само във Вашия случай кой трябва да изпише процедурите, за да се покрият от касата- дали зъболекаря, дали личния, дали невролог. За това най-добре питайте личния си лекар. Ако откаже всякакво съдействие, може да питате и нзок.

Последна редакция: сб, 05 юли 2025, 17:34 от kikithealien

# 3
Когато вече свърши повторната операция, попитах хирурга, ако не мине, физиотерапия ли ще правим и тя каза да, преди това не ме е предупреждавал за потенциални вреди, подписах документ и започнахме през февруари, не ме е светнал за снимка или нещо друго, явно съм попаднал на некадърен хирург и мисля че няма как да отида при друг, защото хирурга който е направил поразията трябва да си я оправя, ако отида на друг, не на 100 а на 200 процента ще ми каже да си ме оправя хирурга който е направил белята... а относно касата, не съм здравно осигурен и просто при мен е много зле положението, но нямам избор, в момента съм със конци на венеца, след 2 седмици ще ги маха и ще го попитам какво може да се направи, но защото не съм здравно осигурен, ще трябва да си платя, не е проблем, просто исках да знам, каква е процедурата и да имам някаква представа, благодаря за отговорите!

Общи условия

Активация на акаунт