Борбата с рака на гърдата - духовно оцеляване, физическо преодоляване тема 90

• 28 054
  • 751
  •   1
Отговори
# 195
На мен от два дни под другата мишница, която е на здрава гърда, ми е ужасно болезнено,имам нещо като топче,което е ужасно болезнено. Не знам вече на кой свят съм, чакам за АГ да ме види в понеделник, заради тая киста, която вероятно ще махат оперативно и вторник ще ходя на хирург да ми гледа подмишницата. Не знам какво да мисля, да усещам, ужасена съм.
🥲🥲🥲🥲
[/quote
Точно със същото болезнено топче се събудих тази сутрин- под мишницата на здравата гърда…а снощи преди лягане прочетох публикацията…Няма да се страхувам, на почивка съм и приемам нещата по-леко🙂
I.r.e.n. При мен операцията се забави с повече от месец, защото уцелих Коледно- Новогодишната пауза. На 1.12 се срещнах с д-р Хатър, а операцията беше на 11.1 (със Сентинелна биопсия съм и без химия). Забавянето не излезе критично. Спокойно!

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 17:26 от Rumi_hr

# 196
Чудех се и аз дали да слагам порт за 6 вливки и реших да не, защото: пак ще си ме дупчат по два пъти преди и след вливка за взимане на кръв, за операция и скенери - също. Операция си е, едно за слагането, после за махането. Пак превръзки, промивки, придърпване, усещал се.. дано изкарам без. За херцептина - може и на подкожни инжекции.

# 197
Привет! Резервирах за утре час за Щерев в Надежда, но може ли някой да ми каже актуална цена на консулта, че нещо не можах да се ориентирам - явно хич ме няма в "навигацията" Simple Smile Simple Smile Simple Smile

# 198
Миналата година беше обявена цена 100 лв, но той не иска да взема пари. Просто няма друг такъв лекар 😀 При Мила Петрова е 110 лв. Обявената цена. Предполагам, че и  при него ще е около тази. Вземи му едно направление за всеки случай.

Последна редакция: пн, 21 юли 2025, 22:54 от Incantrix

# 199
  • Варна
За съжаление, момичето в Холандия е с тройнонегативен.Назначени ЯМР и Пет. Лекарката е искала веднага да се направят и да не отлагат, но се връщат в БГ за почивка. Трябваше да бъде месец, но я съкращават на 14 дена.Според образните щели да решат броят на вливките и вида на химиото. Задължително маркировка         на тумора. Вчера разбрах за още един случай, потвърден с отворена биопсия в Окръжна Варна в моето семейство.Карцинома се получава изключително рядко и затова няма да пиша, докато не се направят всички образни. Започнах пак да чета гадлайните.

# 200
Ооо, колко жалко. Най ми е мъчно, когато виждам все по- млади хора да се разболяват. Дано мине леко лечението. Пожелавам пълно излекуване.

Последна редакция: вт, 22 юли 2025, 08:43 от Incantrix

# 201
Привет! Резервирах за утре час за Щерев в Надежда, но може ли някой да ми каже актуална цена на консулта, че нещо не можах да се ориентирам - явно хич ме няма в "навигацията" Simple Smile Simple Smile Simple Smile

В петък бях при Щерев, без час - не ми взе нищо.
Днес бях при Мила Петрова, с час през Супердок - таксуваха ме 70 лв.

# 202
Благодаря, Ирен!
Много готини усмивки от моето лице към вашето сърце, всички ще се справим, няма къде да ходим Simple Smile

# 203
Здравейте, какво бихте препоръчали след процедурите по лъчетерапия? С какво да се маже мястото след всяко облъчване? Как да се третира цялостно? Благодаря предварително.

# 204
Съществува ли вариант да се лекува в България? Проучваните медикаменти по Tropion breast 04 дават много добри резултати. До колкото знам, го няма в Нидерландия Sad

За съжаление, момичето в Холандия е с тройнонегативен.Назначени ЯМР и Пет. Лекарката е искала веднага да се направят и да не отлагат, но се връщат в БГ за почивка. Трябваше да бъде месец, но я съкращават на 14 дена.Според образните щели да решат броят на вливките и вида на химиото. Задължително маркировка         на тумора. Вчера разбрах за още един случай, потвърден с отворена биопсия в Окръжна Варна в моето семейство.Карцинома се получава изключително рядко и затова няма да пиша, докато не се направят всички образни. Започнах пак да чета гадлайните.

# 205
Как Щерев нищо не ви взима? В Надежда всичко се плаща. Винаги след консултация при Стаменов съм отивала на касата и там плащам....Вие го питате в кабинета ли или той ви казва нищо да не плащате?
Ако сте регистрирани преди преглед(винаги се регистрирам, това е задължително )ви излиза и сума за плащане в онлайн приложението. Т.е. вие на касата може и нищо да не платите,но в онлайн приложението си се отчита, аз също съм забравяла да платя преглед при Стаменов и после си ми виси задължение.

# 206
В онкологията в Надежда е по-различно, отколкото в другите отделения.
Имат си отделна регистратура, не ходиш на общата долу.
И лекарите са по-различни.

# 207
  • Варна
Може да се лекува в БГ, но няма да иска. Там лекарите ги търсят, а не като тук да бягаш от болница на болница. При сестра й реконструкцията и лечението бяха безплатни, сменяха й превръзките в къщи и имаше психолог за децата, което тук няма как да се случи. Имат туморен борд и с пациента, обсъждат кое как ще се случи.

# 208
  • Sofia
В онкологията в Надежда е по-различно, отколкото в другите отделения.
Имат си отделна регистратура, не ходиш на общата долу.
И лекарите са по-различни.

Не е съвсем така. Може би зависи от случая. Там ми поставят Золадекс. Регистрират ме ( не може без регистрация за тази процедура) горе в отделението и после долу на каса си плащам ( 35лв.).

Alatea, много ми стана тъжно за момичето! Пожелавам да премине спокойно и успешно лечението, до пълно излекуване.

# 209
Как Щерев нищо не ви взима? В Надежда всичко се плаща. Винаги след консултация при Стаменов съм отивала на касата и там плащам....Вие го питате в кабинета ли или той ви казва нищо да не плащате?
Ако сте регистрирани преди преглед(винаги се регистрирам, това е задължително )ви излиза и сума за плащане в онлайн приложението. Т.е. вие на касата може и нищо да не платите,но в онлайн приложението си се отчита, аз също съм забравяла да платя преглед при Стаменов и после си ми виси задължение.

Лично аз, отидох директно без час. На регистратура на 1 етаж казах, че искам консултация с проф. Щерев. Казаха да отида на регистратура на 4 етаж. Там пак казах същото. Казаха къде да изчакам. След 5 минути професорът ме извика. Не съм питала никъде за пари, никой и не ми поиска.
Вече за д-р Мила Петрова, преди прегледа си ме изпратиха да си платя на първия етаж.

Общи условия

Активация на акаунт