Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 384 250
  • 13 233
  •   9
Отговори
# 13 230
  • Буркина Фасо
преди разни чужди разузнавателни служби ни казваха кой какво е наумил да прави, всичко се подслушваше и се знаеше.  сега същите мълчат за бъдещите действия на Пеевски. минало е покрай ушите им намерението му да докарват хора с ТЕЛК на протеста. някои не си вършат работата за която получават пари. Grinning

# 13 231
От Булевард България:
Ето какво пише в новия вариант на бюджет за 2026 година:

Автоматичният рекорден ръст на заплатите в МВР не се отменя, а само се слага на "пауза" през 2026 година;
Отлага се (но не се отменя) повишането на вноската за пенсия от догодина, но до 2028 година пенсионните нараснат с безпрецедентните 3 процентни пункта;
Вместо 260 млн. евро за повишаване на заплатите на младите лекари, медицински сестри и акушерки - се залага програма за подкрепа на лекарите специализанти с осигурени средства от 30 млн. евро;
Заложено е по-малко увеличение на максималния осигурителен доход - той ще бъде 4500 лева през 2026 година, а не 4600 лв., както първоначално се предивждаше
Изцяло отпадат единствено: двойното увеличаване на данък "дивидент" до 2028 година и изискването търговците да отчитат продажбите си чрез държавно регулиран софтуер (т.нар. СУПТО).
Възнагражденията в бюджетния сектор, включително за администрацията, ще се увеличат с 10%. Това ще важи и за и работещите в сектор "Сигурност" - МВР, отбрана, спецслужби - въпреки че техните заплати вече бяха увеличени с между 50-70% през март.

# 13 232
Тези увеличения за хрантутници трябва да се махнат, а не ББДП да си купуват следващите избори.

# 13 233
  • София
Не те ни вкараха,ТОЙ..ни вкара.
Да се знае и да не му се крадат заслугите,моля.

Вали при нас,пак пробива под гарата ще се превърне в градски басейн.Иначе от сутринта реват по градските групи,че риболовния сезон е отворен,гьолчета,изк.езерца има за всички в града.
От няколко дена ме бомбардират във фб постове от фб страници на Герб,ДПСНН,постове на нп,разни групи с колажи на ППДБ и т.н.Не е като да съм отваряла и следяла подобни.Цъкам -нямам интерес,обаче упорито ми се предлагат.

Фейсбук явно търси скандали. На мен пък упорито ми предлага творчеството на някакъв платен русофобски профил, а аз го отсвирвам вместо да се занимавам. Няколко дни вече се опитват, милите, ама не им минават номерата!

Общи условия

Активация на акаунт