Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 388 702
  • 13 403
  •   19
Отговори
# 13 305
  • софия
Имам джен Зи. Завърши с пълно отличие утвърдена гимназия, избра сериозна специалност в чужбина, учи, справя се само, пътува, ходи на културни събития, интересува се от политиката, иска да се върне да си живее тук, след като има добро образование. Чалга не слуша и никога не е слушала. Интересува се от политика, без крайности. Всички около нея са така. Децата на протеста, които бяха на нейната възраст, не бяха по-различни. Будни, възпитани, с мнение. Не знам дали нейното поколение ще успее да пребори свинщината, но ако продължава така, ще настоявам да не се връща.

# 13 306
Да, извинявам се. Объркала съм началото на поколението Z.
Значи покомението Y са последното грамотно поколение (1981-1996) и за тях пиша, че знаят защо са на протеста.
А за Z, мисля че са там, защото им е интересно.
Това е нещо ново за тях.
Тов ас грамотността за мен се оказва мит и в двете посоки.
Нито предишните поколения са грамотни, нито следваащите не са..
Аз промяната в манталитета  я забелязах покрай спортните постижения последните години.

# 13 307
Добре де, как уж учителите са накадърни, а децата са кадърни? Wishful thinking?

# 13 308
Добре де, как уж учителите са накадърни, а децата са кадърни? Wishful thinking?

От личния ми доста поовехтял опит -  занимания с учители, които в частната си практика /под формата на уроци, курсове, школи и пр./ се оказват изненадващо кадърни.

# 13 309
  • софия
Образованието е процес, в който трябва активно участие на всички, всеки в своята роля - учител, ученик, родители. Ако някой очаква друг да му свърши работата, резултатът е незадоволителен.

# 13 310
  • До хладилника, който обичам
Имам две деца от поколение Z и конкретно моите не са изобщо на вълна политика, бюджет и подобни.

Gen Z около мен, моите и чужди, е че са сравнително аполитични, но се информират за много по-широк спектър от политика и конфликти, тоест не само за българската политика, но и военни конфликти по света, включително доста неща, които не са непременно на фокус в новините, но пък им минават през тикток фийда и аз не съм чувала за тях, а те са. Имат обострено чувство за справедливост и за адекватно държание от страна на политиците, определено изискват по-висок стандарт, докато ние като че ли сме претръпнали и го приемаме, макар с въртене на очи. Изискват по-достойно, по-европейско, ако щете, поведение. Така че аз поне имам надежди за тях като движещо промените поколение.

# 13 311
  • София
Моето джен зи и тези на приятелките ми в моя балон, са на протестите, знаят какво става, знаят защо протестират, учат, работят, пътуват. Знам, че съм в балон, затова и го споменавам, но го споделям, защото се коментира профила на младите на протеста.

Впрочем, последните ден-два фийда ми е залят с хули по тези деца, сходни с публикуваното от Светлин Русев. Явно това е посоката в момента. Не е страшно, че мафията ни управлява и краде десетки години, страшното е, че децата не са достатъчно умна и опитни, че да е доволен господин Русев. Явно му е готино да плаща чартърите до Дюбай и Шанелите на държанките, ама хич не може да понася, че младежите имат друго виждане.
Ми добре Simple Smile Супер говори за него.
Но не е само той де, днес пак ми излезе предълъг пост на някой, дето обясняваше, че искаме да дадем на 16-17 годишни тийнейджъри да правят държавния бюджет. Някакси съм пропуснала да разбера, че за това протестираме, ама щом е рекъл...
Един друг, май Евгени Михайлов, пък хули някакво девойче по телевизора как говорило и под поста му хиляда хейтъра. Не съм го гледала момичето, ама нация, дето Борисов 20 години й се кара като селянин от екрана и пеевски пет години говори с най-просташки изразни средства, скочила да се възмущава, че 20 годишно дете не говори хубаво. Доообре. Екстра сме си.

Та мисълта ми е, че явно тези дни посоката е да обясняваме до припадък колко са тъпи младите. Аз лично препоръчвам това интервю за тези, дето се чудят умни ли са, тъпи ли са младите. По-умни са от много от наборите, дето си хвърлят спестяванията през терасите и дето обясняват, че "българското евро ще работи само в България" - гаранция.

https://youtu.be/6yXHpQFibNk?si=QlgY9O-hzXKAyh9J

# 13 312
И все пак, кой Светлин Русев - художникът от БСП, или цигуларят? Така метнат коментар, без линк, без нищо, каква достоверност за източника има? По този начин се компрометира името на единия, ако не и на двамата.

# 13 313
И все пак, кой Светлин Русев - художникът от БСП, или цигуларят? Така метнат коментар, без линк, без нищо, каква достоверност за източника има? По този начин се компрометира името на единия, ако не и на двамата.
Художникът почина на преклонна възраст през 2018 година.

# 13 314
Моето джен зи и тези на приятелките ми в моя балон, са на протестите, знаят какво става, знаят защо протестират, учат, работят, пътуват. Знам, че съм в балон, затова и го споменавам, но го споделям, защото се коментира профила на младите на протеста.

Впрочем, последните ден-два фийда ми е залят с хули по тези деца, сходни с публикуваното от Светлин Русев. Явно това е посоката в момента. Не е страшно, че мафията ни управлява и краде десетки години, страшното е, че децата не са достатъчно умна и опитни, че да е доволен господин Русев. Явно му е готино да плаща чартърите до Дюбай и Шанелите на държанките, ама хич не може да понася, че младежите имат друго виждане.
Ми добре Simple Smile Супер говори за него.
Но не е само той де, днес пак ми излезе предълъг пост на някой, дето обясняваше, че искаме да дадем на 16-17 годишни тийнейджъри да правят държавния бюджет. Някакси съм пропуснала да разбера, че за това протестираме, ама щом е рекъл...
Един друг, май Евгени Михайлов, пък хули някакво девойче по телевизора как говорило и под поста му хиляда хейтъра. Не съм го гледала момичето, ама нация, дето Борисов 20 години й се кара като селянин от екрана и пеевски пет години говори с най-просташки изразни средства, скочила да се възмущава, че 20 годишно дете не говори хубаво. Доообре. Екстра сме си.

Та мисълта ми е, че явно тези дни посоката е да обясняваме до припадък колко са тъпи младите. Аз лично препоръчвам това интервю за тези, дето се чудят умни ли са, тъпи ли са младите. По-умни са от много от наборите, дето си хвърлят спестяванията през терасите и дето обясняват, че "българското евро ще работи само в България" - гаранция.

https://youtu.be/6yXHpQFibNk?si=QlgY9O-hzXKAyh9J
много им се иска да ги изкарат тъпи и че не знаят какво искат. Е не са и знаят отлично за какво са на площада https://m.youtube.com/watch?v=lCnzrcab8fk

Калната операция е тотал щета. Не минава.

# 13 315
  • София
Убеден ли си, че проверки ще се правят точно на хора с фалшив ТЕЛК? Които са електоралната подкрепа на определени партии. Аз не съм убедена. Знаем как се правят проверки в Бг. И кой го отнася. И да се рови кой ли не в здравния статус на хората, няма как да го приема за допустимо.
Няма как да съм убеден, но и аз по инерция не говоря. Мога да предположа , че допълнителни проверки биха имали резултат. Повече отколкото без тях.

# 13 316
Всички имаме по някой Z. Моето беше с още 6-7 на протеста.

Те сега мислят за кариери, за развитие, за бъдеще и не са доволни, когато им обясниш, че тук всичко става с връзки и за наши хора.

# 13 317
Извън темата за протестите.

Аз на моите деца никога не им обяснявам, че всичко е с връзки и за наши хора. Казвам им, че както се представиш, устроиш, пребориш - така ще е. Работили са вече и в България, и в чужбина. Не е като да не са видели свят и работа, нищо че са млади. Ако им натякваме, че всичко е с връзки, каква ще е ползата за тях всъщност...?

# 13 318
  • София

Явно сериозно съм подходила към хигиената във Фейсбук, защото не ми е попаднал и един пост срещу децата на протеста. У нас ходим три поколения по протести заедно от години. Балон е.

И питах за цялото поколение, защото тия от балона си ги знаем, но те не са мнозинството и за другите се питам.

# 13 319
  • софия
Едва ли някой от нас може да каже какво е извън балона. Със сигурност, както някой писа, децата основно са повлияни от семейните разбирания, но и имат достъп до огромно количество информация, която също им влияе. Тук отново има място семейството, средата и изградили ли са хигиена на информацията, критично мислене.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 17:29 от zvаnchе

Общи условия

Активация на акаунт