Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 384 624
  • 13 234
  •   16
Отговори
# 13 155
Къде изчезнаха представителите на АИКБ?
И те са там.

# 13 156
Мартин Димитров при Георги Любенов по БНТ каза, че управляващите мислят да вземат заем от 19 милиарда следващата година.  Това е ужасно, ако го направят. Да  направят десен бюджет, нали ГЕРБ били дясна партия.
В момента Тома Биков. Ми те въобще не били убедени в отменения бюджет. И новия не бил добър.
Ми ние ли ги правим тези бюджети, дето не ви харесват? Щом и на вас не ви харесват, какво остава за хората.  
 Имало много остаряла структура на държавна администрация. Ама не можели да направят структурни рефоми, че имали малко депутати. Ми научете се на коалиционна култура, де.

Направете добър бюджет, от вас зависи. Не ни предлагайте боза и после да ни обяснявате, че била много вкиснала и на вас не ви харесва, но ни карате ние да я пием.

# 13 157
"Управляващите" мислеха, че като махнат 2 процента и хората ще плеснат от кеф.
То не че нямаше и такива реакции тук.

Какво сме искали вече, нали махнали увеличението.

Моля Ви, намерете и прочетете бюджета, не приказки по Бойко и Делян.
Това не е бюджет. Това е кражбата на века.

Знам че е по-лесно Бойко да ви гали слуха, но това са нашите пари и на децата.
К
Няма да има за лечение, за пенсии за нормални неща.
Пари им и за пенсии и за безплатни лекарства. Нищо хубаво няма в този бюджет. Не се съгласявайте да ви обират.

# 13 158
  • София
А каза ли Мартин Димитров колко от тези заеми са за покриване на стари такива с наближаващ падеж?
Ако е казал, е редно да се спомене.
Ако не е казал, то това е популизъм.
А кой да се учи на коалиционна култура? Не разбрах. ГЕРБ ли?

# 13 159
Скрит текст:
Мартин Димитров при Георги Любенов по БНТ каза, че управляващите мислят да вземат заем от 19 милиарда следващата година.  Това е ужасно, ако го направят. Да  направят десен бюджет, нали ГЕРБ били дясна партия.
В момента Тома Биков. Ми те въобще не били убедени в отменения бюджет. И новия не бил добър.
Ми ние ли ги правим тези бюджети, дето не ви харесват? Щом и на вас не ви харесват, какво остава за хората.  
Имало много остаряла структура на държавна администрация. Ама не можели да направят структурни рефоми, че имали малко депутати. Ми научете се на коалиционна култура, де.

Скрит текст:
Направете добър бюджет, от вас зависи. Не ни предлагайте боза и после да ни обяснявате, че била много вкиснала и на вас не ви харесва, но ни карате ние да я пием.
С кого да се коалират? Видяхме до какви реформи доведе т.нар. сглобка - част бяха отменени от КС, част работят за ничий интерес.
М.Димитров призова за масово гласуване, подтекста вероятно е да получат мнозинство при евентуални избори. Биха ли могли да получат такова, че да са независими от други, ако имат недостатъчно мнозинство, те с кого биха се коалирали  и биха предприели някакви реформи.

# 13 160
Ясно е, че ще ни управляват коалиции в бъдеще. С тези караници, до никъде няма да стигнем. Да се научат всичките на коалиционна култура. Друг начин няма.
ПС Дори и в тази тема се вижда липсата на такава, нетърпимостта, до която доведоха обществото. Сякаш не сме всичките българи, не живеем тук и не ни интересува как ще се развива държавата ни.

# 13 161
Само да уточним нещо важно... Дали част от реформите не бяха отменени в КС точно защото бяха ефективни, прекалено ефективни?
Това, че институция е взела отношение по даден казус, не означава, че го е направила от професионални подбуди.

# 13 162
  • Пловдив
Васи, струва ми се, че си забравила какво точно отмени КС. Припомни си. Нямаше нищо ефективно в него.

# 13 163
Само да уточним нещо важно... Дали част от реформите не бяха отменени в КС точно защото бяха ефективни, прекалено ефективни?
Това, че институция е взела отношение по даден казус, не означава, че го е направила от професионални подбуди.
В какво се съмняваш - безпристрастността на Конституционния съд или липсана на професионализъм на конст. съдии.
Що се отнася до ефективността, много закони се пишат с добри намерения, които в последствие се оказва, че на терен не са били толкова добри и следва промяна. Това поне може да се види, има закони, чиито списък на промените е по дълъг от самия закон.

Ясно е, че ще ни управляват коалиции в бъдеще. С тези караници, до никъде няма да стигнем. Да се научат всичките на коалиционна култура. Друг начин няма.
Скрит текст:
ПС Дори и в тази тема се вижда липсата на такава, нетърпимостта, до която доведоха обществото. Сякаш не сме всичките българи, не живеем тук и не ни интересува как ще се развива държавата ни
.
Как? Нито има подходящ пример по нашите земи, нито има кой да ги научи, а и да опита, съпротивата е огромна.

# 13 164
Опраскването на коституционните промени е като опраскването на машинния вот. Всичко добро бива опраскано.

# 13 165
Аз не съм икономист и не разбирам много, но четох тъкмо какво се променяло в новия уж бюджет.
Може ли някой, който разбира, да ми каже дали само ми се струва, че се опитват да ни замажат очите основно?

# 13 166
  • Deutschland/HE
Аз имам същото усещане от прочетеното вчера.

# 13 167
И аз чета тук и не само.
Чух,че приложение 3 нямало да се пипа,а там било за парите за общините.Божанов твърди/в Контракоментар,но не съм изслушала целия подкаст/,че там е схемата за отчисляване към ДП.
Привиква кметове,заплашва,че за дадени сключени оп ще им повдигне обвинение,те клякат,снимат се под герба в кабинета,пари им се предвиждат в бюджета.Съответно се посочва фирмата,която ще спечели последваща оп и тя се отчисляват към ДП.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 11:09 от Морана

# 13 168
За отчисляването и плащане от кметове към знаете Кой има достатъчно информация.
Само потърсете.
Сега се замислете, от кои пари се плаща?

От тези за пътища, за подобряване на живота в градовете, ВиК, закупуване на уреди за малки болници където ги има.

Тези кражби си остават.  Няма как да има инвестиции в тези места. Оттам и работа.
Затова е мизерия и емиграция.

Не знам, защо обяснявам тези очевидни неща.

# 13 169
  • София
Мартин Димитров защо се прави на ударен, та те ни вкараха в ЕЗ именно, за да вземат по-лесни и изгодни кредити. Тепърва предстои и по-голяма задлъжняване, не е като да нямаше такива опасения.

Общи условия

Активация на акаунт