Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 385 106
  • 13 243
  •   12
Отговори
# 13 170
Ще има ли задлъжняване, какво и колко зависи само и единствено от управляващите. Грамотните хора го знаят.
Не минава поредната опорка.

# 13 171
Не те ни вкараха,ТОЙ..ни вкара.
Да се знае и да не му се крадат заслугите,моля.

Вали при нас,пак пробива под гарата ще се превърне в градски басейн.Иначе от сутринта реват по градските групи,че риболовния сезон е отворен,гьолчета,изк.езерца има за всички в града.
От няколко дена ме бомбардират във фб постове от фб страници на Герб,ДПСНН,постове на нп,разни групи с колажи на ППДБ и т.н.Не е като да съм отваряла и следяла подобни.Цъкам -нямам интерес,обаче упорито ми се предлагат.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 11:21 от Морана

# 13 172
Опраскването на коституционните промени е като опраскването на машинния вот. Всичко добро бива опраскано.
В състояние сме да политизираме дори техническата част на изборите и да се разделим. Наивно е да се мисли, че отмяната на това "добро решение" е препъни камъка, който създава проблемите ни. Как пък в цял свят гласуват с хартия и не се отчита като нещо неефективно, неработещо, проблемно, а само у нас.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 13:12 от Mama_Nana

# 13 173
  • Deutschland/HE
Във Варна дадоха милиони за ремонт на бул. Левски, там си имаше една локва, която при дъжд ставаше езеро и се надявах след Ремонтът да я няма, нищо подобно.

П.С. На Явор е локвата, като пресичаш от 10ти пощенски клон към сп. Явор.

# 13 174
Опраскването на коституционните промени е като опраскването на машинния вот. Всичко добро бива опраскано.
В състояние сме да политизираме дори техническата част на изборите и да се разделим. Наивно е да се мисли, че това "добро решение" е препъни камъка, който създава проблемите ни. Как пък в цял свят гласуват с хартия и не се отчита като нещо неефективно, неработещо, проблемно, а само у нас.
КС ти отговори на въпроса с решението за касиране на изборите.

# 13 175
Не те ни вкараха,ТОЙ..ни вкара.
Да се знае и да не му се крадат заслугите,моля.

Вали при нас,пак пробива под гарата ще се превърне в градски басейн.Иначе от сутринта реват по градските групи,че риболовния сезон е отворен,гьолчета,изк.езерца има за всички в града.
От няколко дена ме бомбардират във фб постове от фб страници на Герб,ДПСНН,разни групи с колажи на ППДБ и т.н.Не е като да съм отваряла и следяла подобни.Цъкам -нямам интерес,обаче упорито ми се предлагат.
Ахъм, чета за наводнени кръстовища в града. Работа, работа, работа.

# 13 176
"Как пък в цял свят гласуват с хартия и не се отчита като нещо неефективно.."
Да сравним и мерките,прилагането им по опазване на честността на вота.Защото в някои и по пощата гласуват.
Като ще казваме А,да кажем и Б...

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 11:35 от Морана

# 13 177
Не знам дали в цял свят накрая идва лелята с химикалката. Съмнявам се..

# 13 178
Скрит текст:
В състояние сме да политизираме дори техническата част на изборите и да се разделим. Наивно е да се мисли, че това "добро решение" е препъни камъка, който създава проблемите ни. Как пък в цял свят гласуват с хартия и не се отчита като нещо неефективно, неработещо, проблемно, а само у нас.
КС ти отговори на въпроса с решението за касиране на изборите.
Не е отговорил, в мотивите няма липса на машинно гласуване.

"Как пък в цял свят гласуват с хартия и не се отчита като нещо неефективно.."
Да сравним и мерките,прилагането им по опазване на честността на  вота.Защото в някои и по пощата гласуват.
Като ще казваме А,да кажем и Б...
Мерки, организация и опазване честността на вота у нас се свежда до машини!

# 13 179
  • софия
Факт е, че единствените избори, в които машините за гласуване бяха такива, а не принтери, имаше най-малко невалиден вот и процентите на герб бяха спаднали.

# 13 180
Корнелия Нинова тогава даде тон за опраскване на машинния вот, заедно с обичайните злодеи ГЕПС НеНе.
Да се помнят тия неща, за да не цъкаме после пак с език защо така се е получило.

# 13 181
  • Пловдив
Имаше най-много невалидни бюлетини тогава, просто защото имаше три вида бюлетини, тъй като се гласуваше за три неща и всеки получаваше не една, а три бюлетини. Това утроява нещата.

Последна редакция: сб, 06 дек 2025, 13:18 от marzeliva

# 13 182
Машините не съм визирала.Пак бяхме захапали тази дискусия тук и четох за поляците/като най-скорошни /,за провеждането на избори при тях,даже съм писала как те процедират.Няма начин да няма начинИ.
Не знам защо трябва да се върти едно и също всеки път, да привеждам доводи,все едно трябва ние да откриваме топлата вода,вместо да черпим опит от други страни,които гласуват...с хартия.
Мой проблем ест.,че се включвам в тази дискусия.

# 13 183
Кога е имало най-много невалидни бюлетини? При машинния вот ли?

# 13 184
  • Пловдив
Кога е имало най-много невалидни бюлетини? При машинния вот ли?
При гласуването за кмет на община, ОС и кмет на район - три вида бюлетини и съответно най-много недействителни. На първия тур нямаше машини тогава заради  нарушение на процедурата по сертифицирането. На втория тур вече имаше машини.

Общи условия

Активация на акаунт