Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 385 587
  • 13 263
  •   19
Отговори
# 13 215
  • Другата България
Всъщност аз да попитам кога се е гласувало в плик общо за 3 неща?
Скрит текст:
Никога не съм гласувала така. Когато има избори за различни неща, има 3 кутии и във всяка се пуска съответна бюлетина.
Какви пликове, какви 5 лв., та и невалиден глас анблок.
Имаше най-много невалидни бюлетини тогава, просто защото имаше три вида бюлетини, тъй като се гласуваше за три неща и всеки получаваше не една, а три бюлетини. Това утроява нещата. Който е бил в комисия някога, знае, че кайто гласува невалидно за едно, гласува така и за другото, тоест и трите бюлетини в плика му са невалидни.
Никога. Blush
Да не говорим и за другото категорично невярно твърдение, не за първи път - никога при вот с повече от една бюлетина, невалиден вот с едната да прави такъв и вота с другата. Blush
Те пликове на едни други места около секциите ги раздават, но в повечето от тях няма бюлетини.....

# 13 216
  • Разпиляна във въображението
Може ли да се припомни кои бяха сравнително най-честни изборите - при кой МП и вътрешен министър?

# 13 217
Сигурно президентските избори. Двата му мандата. Защо никой не се усъмни в честност и фалшифициране при президентските избори?

# 13 218
  • Пловдив
Когато бюлетините още не бяха интегрални, се слагаха в пликове. За да не се вижда вотът. Когато станаха интегрални, от доста години вече, са без плик, сгъват се.

# 13 219
  • софия
Така е. Всяка бюлетина се слагаше в отделен плик. Дори и тогава бюлетини за различни избори не са слагани заедно, камо ли една грешна да прави и другите такива. Били сме в РИК, подреждали сме бюлетини, отбелязвали сме в списъци, броили сме, ходили сме да носим протоколи, били сме пълнолетни, гласували сме.
И не говорим за тогава. Те бюлетините бяха и цветни/с черти. Ясно е, че не обсъждаме този период.

# 13 220
  • Пловдив
Така е. Всяка бюлетина се слагаше в отделен плик. Никога не са слагани заедно, камо ли една грешна да прави и другите такива.

Права си, в отделни пликове и кутии бяха.
Цветни не помня, но помня, че се слагаха в пликове и се пускаха в кутията за гласуване.
Когато се гласува за повече неща, тогава и недействителните са повече. От статистиките може да се види.

# 13 221
Когато бюлетините още не бяха интегрални, се слагаха в пликове. За да не се вижда вотът. Когато станаха интегрални, от доста години вече, са без плик, сгъват се.
И като паднат в урната се отварят, с квадратчето с хиксче, сочещо нагоре. Но в малките населени места, така или иначе, тайни няма

# 13 222
  • Другата България
Така е. Всяка бюлетина се слагаше в отделен плик. Дори и тогава бюлетини за различни избори не са слагани заедно, камо ли една грешна да прави и другите такива. Били сме в РИК, подреждали сме бюлетини, отбелязвали сме в списъци, броили сме, ходили сме да носим протоколи, били сме пълнолетни, гласували сме.
И не говорим за тогава. Те бюлетините бяха и цветни/с черти. Ясно е, че не обсъждаме този период.
Именно.
Няма как една “невалидна“ да направи и останалите такива.

# 13 223
Белобрадова във фейсбук:
Скрит текст:
Звънят ми от Хасково, Кърджали в осем вечерта в събота, за да ми кажат, че безгръбначните нищожества на Пеевски, начело с Ерол Мюмюн са започнали масов терор върху хора  с ТЕЛК, с пенсии да се качват на автобусите и да отиват на протестите, иначе ще им бъдат отнети и пенсиите и социалните помощи.
Говорих с една жена с множествена склероза, която може да движи само едната си ръка. Сподели ми, че е била притискана да се качи на автобуса с количката, иначе часовете ѝ за личен асистент ще бъдат взети, а тя няма никой до себе си.
Но не я е страх. И ми казва “Винаги турци и българи са се разбирали, живеем в мир, а сега един българин, който живее в апартамента на Тодор Живков ни мачка и ни заплашва, че имало някаква етническа война. Няма такава. Аз помня когато влязоха с автомати у дома, бях на 13 по време на Възродителния процес, а сега българи и турци правят семейства и живеят заедно. Да се маха това правителство, да се махне този насилник, да глътнем малко въздух. Българи, турци и роми сме един народ, под едно знаме.”
Какви сте вие, да тормозите хора в инвалидни колички, хора с хронични заболявания, хора възрастни, бедни? Какво е това отчаяние на черните ви души?
Жал ми е за всички уплашени, изтормозени хора, дето ще изкарате по площадите на областните градове на 09.12.2025
От друга страна съм бясна и ще питам Министерството на труда и социалната политика дали следи за нарушения правата на гражданите ни, защото има ли и  един човек с отнети социални права по политически причини, за такова нещо и оставката няма да е достатъчна компенсация
И всеки, който иска да се свърже с мен и да сигнализира за тормоз от страна на кметове и съветници на ДПС Ново начало - пишете ми, кажете, подавайте сигнали.
Тази страхлива мишка вече не се крие само зад НСО, ами зад гърба на бедните, възрастните  и болните.
Човешко петно в ъгъла на кабинета на Тодор Живков.
По-силни сте от него. Всеки човек е по-силен от тези отломки. Българите, турците и ромите сме един народ под едно знаме.

# 13 224
  • До хладилника, който обичам
Точно го четох и аз. Опитва да организира нещо ДП, дано лъсне тая жалкарщина.

# 13 225
Ники, любимият Тромпетист на Белобрадова, се оказа "локал",  който се занимава с наркотици. Как може да вярвате на тази объркана жена? В нощта на протеста крещеше на полицаите да арестуват вандалите, 24 часа по-късно искаше да ги освободят. Не били вандали, били джаз музиканти.

# 13 226
За съжаление, нещата, които пише "тази объркана жена", не са новост.

# 13 227
В сряда мисля, че ще е грандиозно.
Аз се радвам, че не се подава оставка. Това значи, че не са се разбрали с ПП-ДБ.
Кабинетът Орешарски се разтури, когато Бойко се разбра с Пеевски.

Последна редакция: нд, 07 дек 2025, 00:28 от Moderator3

# 13 228
  • Deutschland/HE
Тя не е ли от Възраждане? Само техни активисти съм видяла да я цитират и за пращат ПП/ДБ при нея.

# 13 229
Ники, любимият Тромпетист на Белобрадова, се оказа "локал",  който се занимава с наркотици. Как може да вярвате на тази объркана жена? В нощта на протеста крещеше на полицаите да арестуват вандалите, 24 часа по-късно искаше да ги освободят. Не били вандали, били джаз музиканти.
Аз видях едно изявление на майката, в което жената разказваше какво отношение са получавали основно другите арестувани.
Самата майка на този човек ( подозирам, че за него става дума) не обели дума за защита на сина си..

Общи условия

Активация на акаунт