Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 388 325
  • 13 391
  •   19
Отговори
# 13 290
  • Разпиляна във въображението
Сега ми е интересно как ДБ дръпват напред в изявите, а ПП-тата се дръпнаха и са по-умерени. Време беше ДБ-тата да се поизцапат и да не се крият зад новите.

Дъщеря ми навършва 18 другата година. Не е политична, не я интересува.

# 13 291
  • София
JoyJoyJoyJoy И тия смятат, че ще успеят да дискредитират протеста с умения на фотошоп на ниво 10 годишен хлапак от Z поколението?

# 13 292
Протеста е ясен, да видим какъв ще е резултата. Надявам се не е забравена 2020 година.

# 13 293
Трябваше да арестуват провокаторите, а не после да залавят невинни хора, за да изпълняват на Пеевски исканията.
И ти смяташ, че ако в най-голямата навалица бяха тръгнали да арестуват, нямаше да се надигнат и част от нормално протестиращите, така ли?
Дъщеря ми навършва 18 другата година. Не е политична, не я интересува.
Моята е от първите зетки. И също е доста над тези неща.
И тия смятат, че ще успеят да дискредитират протеста с умения на фотошоп на ниво 10 годишен хлапак от Z поколението?
Нямах намерение да го пускам, но ето как стоят нещата в действителност
Скрит текст:
Усмивката на този на пиедестала е особено показателна Joy
Искаш ли да ти кажа какво е искал да каже авторът?

# 13 294
Като не се получава с етническото напрежение да се пробваме с междупоколенческо май стана работата.

Те и съветниците им олд скул. Очевидно все още не разбират, че стария подход не работи.
Няма етническо деление или разделение в обществото.
Няма и междупоколенческо.
На площада бяхме всички и млади и стари искаме да ги няма.

# 13 295
Имам един Gen Z , мислех си, че е  аполитичен, до преди 2 свдмици.. На 19 е.
Финално разговорът завърши с това, че тяхното поколение може лесно да емигрира, ако тук няма работа, ако няма стабилност. Все още около него искат да се изучат и върнат за да се развиват тук, но виждат как се живее и прави бизнес в Европа, искат така и да е у нас..
Ако не ги подкрепим ще гледаме внуците на видеоразговори, същото го играхме 97г, когато сегашните 70г комунисти се изправиха срещу децата си и те просто напуснаха страната. Сега мнозина от тях чакат децата да им пратят някой лев, че да закърпят бюджета, но не пропускат да обяснят каква соц младост са имали.
Относно телковете - цели села на ДПС са с ТЕЛК, цяло село слепи й глухи, но с книжки и ловни билети. Друго село цялото с бъбречни малформации, а за фрапантните случаи мъже с гинекологични операции ..

# 13 296
То това не е на Султан Пеевски работа, от Доган паша е наследено.
И от Борисов ефенди разрешено.

# 13 297
Така е. Сега крадливите ни управляващи се обърнаха срещу децата. Като са такива глуповати, презадоволени хленчещи лентяйчета и дебилчета децата ни, кой ги възпита и отгледа такива, Русев, кой? Сега нямате право да ги псувате, бъдещето е тяхно.

# 13 298
Така е. Сега крадливите ни управляващи се обърнаха срещу децата. Като са такива глуповати, презадоволени хленчещи лентяйчета и дебилчета децата ни, кой ги възпита и отгледа такива, Русев, кой? Сега нямате право да ги псувате, бъдещето е тяхно.

Само срещу чуждите.
Техните са добре и по възможност в чужбина.
Дубай, Барселона и т.н.

# 13 299
Тези на площада са бъдещите избиратели на Европа. Не на Бойко руската тръба, не на Пеевски магнитския, не на Радев решетникова, не на Коцето Късия.
Пак да се повторя, който има нещо предвид протестиращите да заповяда и да им каже как са русофили и путинисти. Wink

Сред тях  са и бъдещите политици Simple Smile
Така че обществото да свиква, те си искат държавата, израснали са сред потоци информация и трудно можеш да ги излъжеш, за секунди проверяват фактите, и да са аполитични, много бързо влизат в час, на мен  първият протест, който беше изключително с младежи, ми вдъхна оптимизъм.  Може да има всякакви сред тях, и с по-леви идеи, и с по-десни, и не особено ориентирани, обединява ги това, че не искат да позволяват на някакви корумпирани, крадливи и нагли некадърници да им управляват живота.
ПП. Много от тези деца, поколението Z, работят,  изобщо не вярвам, че не разбират от бюджет, финанси, борси и политика, някои вече спестяват в акции и злато, поне тези, които познавам, млади, будни, работещи , мисля, че точно работещите са първите излезли на площада, скоро вляли се в пазара на труда, платили си първите вноски в държавната касичка, изобщо не вярвам да търпят разни крадливи старчета да им крадат парите така, както ние правихме години. Тепърва ще започват с изискваният към държавата , искат продукт срещу парите си- политически, икономически, нагласите  им са различни, пътуват, гледат, виждат и разбират, не ги подценявайте.

# 13 300
Днес ИП правят ден на отворени врати...Въпреки лошото време мнозина са там, за да видят и пипнат от първо лице откраднатите милиони от пирамидата на ИМ....Само БНТ имат екип на място.

# 13 301
Моята дъщеря догодина навършва 18. Започна да се интересува от политика наскоро, заради Тръмп. Шокирана и отвратена е от нивото на американския президент. У нас знае за ББ, по разбираеми причини. За него има същото мнение като за Тръмп. Идвала е с мен по протести и съм обяснявала защо протестират хората. В сряда ще отиде на протест със съучениците си този път. Ако се опитат да й забранят да ходи свободно в Европа или други свободи, които тя смята за даденост, не знам как ще се примири. Така че в този смисъл копейките нямат бъдеще.
Имам племенница, на 24, в момента учи магистратура в Западна Европа. Откакто е завършила гимназия се интересува от политика. Ходи винаги, когато е в България по протести срещу корупцията. Тя е много крайна, дори смята, че трябва радикализация, че трябва да ги заставим да освободят политическото пространство, със сила.
Другото ми дете е Алфа, ще видим след няколко години те какви представи ще имат.
Но старите си заминават, няма начин. Идват новите поколения, а те не са живели с робско самосъзнание като през комунизма.

Аз съм обнадеждена, мислех, че жабите са сварени и само една София е останала. А то, какво стана - толкова много градове, дори и северозападна България се надигна. Изобщо не го очаквах, но съм щастливо шокирана.

# 13 302
  • София
А, може ли, в крайна сметка, да разберем кой е този Светлин Русев?

Аз също имам Gen Z. Той и целият му приятелски кръг активно се интересуват от политика. Не казвам, че всички са привърженици на една и съща партия, но че са активни. Интересуват се.
И са много добре образовани на тема лични финанси, бюджет и т.н.

Може би моят Gen Z e "политичен" и се интересува, защото сам се издържа. Не е като да разчита на мама и тате и да дъни чалга от сутрин до вечер.

# 13 303
На младите чакаме, ние не се справихме според протеста. Всеки трябва да извърви своя път на надежда. Дано да успеят да ликвидират корупцията, така че новите съдии, прокурори, полицаи, лекари и учители да са образец на морал, за да имаме достойни пенсии и заплати, иначе и за тях няма оправдание пред следващата генерация. Дерзайте младежи, вие и вашите идоли сте на ход.

# 13 304
А какви са политическите възгледи на Z поколението, понеже му възлагаме големи надежди?
Поколението Z не иска да го крадат безобразно хора, които не са прочели и една книга в живота си и с речников запас около 170-80 думи. Не иска наглеци да го обиждат с език подходящ само за селската кръчма в някое кърджалийско село. Те за разлика от нас са свикнали да пътуват свободно, не желаят да слушат лакърдиите на един застаряващ Дон Жуан всекидневно.
стига де. майтапиш ли се ?
новото поколение се вижда с какво влиза в реалният живот. от година на година с все по-слаби резултати от изпитите за средно образование. като се разхождаш по улиците езика, с който общуват е по-зле и от кръмарския. а дали са прочели 1 книга  е под съмнение.

Вероятно става дума за вашите деца. Моето дете и неговите приятели са пътували, учили и прочели  много повече от една книга

Общи условия

Активация на акаунт