Политиката в България - Епизод седми, част втора

• 394 129
  • 13 579
  •   26
Отговори
# 13 560
селска даскалица и е по-диалогичен от екстремистите на Спаси София,  този начин...

ДС Принца Терзиев и селската даскалица.
Когато нямо какво да кажем и говорим с клалификации.

# 13 561
Довчера се внушаваше, че ДП е завладял цялата държава, всички институции, служби, държи ББ, областни управители, кметове, а чрез тях и хората. Днес се очаква, всички вкупом да възстанат срещу него и да се освободят, ей така от раз.

Кой прави внушения? И за теб това внушения ли са?
Тези, които говорят за величието на ДП. Да за мен това са внушения. Нито е толкова велик, нито е основния проблем, както се посочва и излизането му от политиката е решение, ако не за всички, то за по-голямата част от проблемите. Не е това решението.

# 13 562
  • София
Че се подходи изключително аматьорски в ситуацията с боклука е абсолютно така.
Не можеш да бориш мафията без да си се подготвил за хиляди мръсни номера и отгоре.
Да бяха наели един италиански експерт,  щяха да са изключително добре инвестирани пари.

Едновременно с това обаче районният кмет да очаква присъствие на спешна среща от сега за сега от кмета на София е точно толкова несериозно и изглежда да е чист ПР ход, а не желание за търсене на решение
Ох, как се хвана за кой как искал среща, видно е, че на ръководството на града му е все тая за квартала. Трети месец сме в извънредно положение, всяка седмица чуваме, че ей сега чистенето ще влезе в релси. А то взе, че съвсем излезе в дерето.
След три седмици още райони остават без чистене, какво ще се прави тогава?
И никъде не споменавам партийна принадлежност, гневът ми е срещу управленецът ВТ и неговият "изключително подготвен" екип.

# 13 563
Дядо му, на когото е кръстен, е Васил Терзиев, който е комунистически партизанин, генерал от Държавна сигурност и дългогодишен началник на нейното Трето управление (военно контраразузнаване).[4] Майка му – Иглика Цекова-Терзиева е офицер в Шести отдел на Първо главно управление на ДС
През 2002 г. Терзиев заедно със Светозар Георгиев, Бойко Яръмов и Христо Косев започва да се занимава с разработка на софтуер.[8][7] Първоначално те са служители на „Кимкооп Трейдинг“, предприятие, ръководено от бащата на Светозар Георгиев, в което съдружници са няколко бивши служители на Държавна сигурност.[9][10] През 2005 година софтуерната дейност на „Кимкооп Трейдинг“ е обособена в самостоятелно предприятие – „Телерик“ АД, като Терзиев и Георгиев стават негови изпълнителни директори
След няколкогодишен период на бърз растеж на продажбите от около 20% годишно през октомври 2014 година основателите на „Телерик“ продават предприятието на американската софтуерна компания „Прогрес Софтуер“, като обявената стойност на сделката е 262,5 милиона щатски долара.[12] Това е най-голямата подобна сделка в българския технологичен бизнес към 2014 г.

# 13 564
Не сте само вие в извънредно положение.
Аз партийна принадлежност  не съм споменавала.

Ама да се излезе възмутено да се обяснява, как Терзиев не отишъл на среща и избягал, пък пратил зам кмета и прочие и да не се уточни, че тая среща е от днес за днес, си е невярно внушение, което не помага с нищо.
И мирише на ПР ход, да, на нищо друго.

# 13 565
Между другото винаги адски съм се чудила какво харесвате на Васил Терзиев? Защото аз не намирам съвсем нищо, което да му харесам, както и да се взирам.
Примерно в моя район се направиха много нови неща - градинки, тротоари, детски площадки, много по-бързи и качествени ремонти от времето на Фандъкова. Сравнение с предишните 20 години, където се смениха едни тръби и това беше. Двете управления са от Земята до Небето. А това, че му правят мръсни номерца си е ясно.

След три седмици още райони остават без чистене, какво ще се прави тогава?
И никъде не споменавам партийна принадлежност, гневът ми е срещу управленецът ВТ и неговият "изключително подготвен" екип.
Първо, в район 'Красно село' въобще не съм видял подобни сцени, които описваш. Боклукът се събира и то сравнително добре. Не знам, в Люлин може да е по-зле, но имаш два варианта. Или търпиш малко неудобство или се решаваш да плащаш двойно по-големи такси за сметосъбиране. И евентуално в бъдещето - тройно, четворно и така нататъка и чакаш и се надяваш Вълци, тигри и така нататъка след време да се наядат. Лично мен втората ситуация не ме устройва и ако трябва ще чистя сам, но няма да дам на някакви мутри да ме рекетират. Всеки с принципите си. Ако искаме тази страна да се промени за добро, не трябва да се омеква на първата трудност, защото именно подобно снишаване им дава на мутрите власт и самоувереност, че могат да си правят каквото си искат.

А това колко неподготвен е Терзиев са глупости. Договорите са сключени по един изключително прост и нагъл начин (най-вероятно с подобна цел за рекитиране) и сега си патим от тази ситуация. КЗК отказва да допусне фирма да влезе в конкурса, което е изключително съмнително и за финал на едната фирма й палят камионите. Какво точно очакваш да направи Терзиев, когато държава и мафия работят в унисон да унищожат всякакви опити да се разреши проблемът? За капак сега се обжалват прякото договаряне с турската фирма и КЗК спря прякото договаряне за следващите райони. Тук въобще Терзиев не е проблемът, а трябва да се запиташ защо КЗК, мафия и държава работят в унисон директно срещу интересите на гражданите на столицата?

# 13 566
Кметът на Ботевград е забранил контра протеста на не не- то.
Скрит текст:

# 13 567

Примерно в моя район се направиха много нови неща - градинки, тротоари, детски площадки, много по-бързи и качествени ремонти от времето на Фандъкова. Сравнение с предишните 20 години, където се смениха едни тръби и това беше. Двете управления са от Земята до Небето. А това, че му правят мръсни номерца си е ясно.

Сега остава да кажеш кой е този район ,че да отидем да видим постиженията и най вече кмета на този район от коя партия е
В замяна ти предлагам екскурзия по подлезите около НДК и бул. България.
Последната години ги обезопасиха като боядисаха опасните участъци с червена боя1.

Последна редакция: вт, 09 дек 2025, 11:05 от Solomon

# 13 568
Кметът на Ботевград е топ:

"Кметът на Ботевград, а според текста и жителите му - не искат Пееф...

ЗАБРАНЯВАМ

Провеждането на митинг в градски парк Ботевград, организиран от «Движение за права и свободи" - София област, насрочен за 09.12.2025 ( вторник) от 17:00 до 22:00.

Мотиви:
След публикуване на информация за организираната проява на територията на Ботевград, в социалните мрежи и в местните електронни медии се надигна вълна от недоволство, несъгласие и открито възмущение от избора точно на Ботевград за място на провеждане на събрание в подкрепа на правителството, организирано конкретно от политическа партия „Движение за права и свободи".

Възмущението на жителите на Ботевград е породено основно от обоснованото предположение, че поради липса на активна местна структура на политическата партия-организатор, както и липса на сериозна подкрепа в община Ботевград, обективирано с резултатите от множество национални, европейски и местни избори, в събитието ще участват поддръжници от други население места, но масовостта и посланията на митингуващите, отправени от територията именно на Ботевград, ще направят внушение, че се изразява мнение и се оказва автентична подкрепа от местната общност. Усещането е за подмяна на представителността, изразяващо се в действия и волеизявление на чужди за общината лица, реализирани от територията на град Ботевград."

Да се чуди човек, който е гласувал за тях.
Че едни стотици гласове се размятаха и тук.

# 13 569
  • София
Да не ти цитирам целият чаршаф, Sviken, прочети за вчерашният брифинг на общинската фирма, която чисти "Красно село" и ще разбереш защо при вас е добре, а при нас е бедствие. Никаква борба с мафията не оправдава двегодишно бездействие и оплескани обществени поръчки.
Ама стига толкова за моята локална драма, ясно е, че на чужд гръб и 100 тояги са малко.

# 13 570
  • Буркина Фасо
Скрит текст:
Между другото винаги адски съм се чудила какво харесвате на Васил Терзиев? Защото аз не намирам съвсем нищо, което да му харесам, както и да се взирам.
когато пък при теб са правили тръбите при другите са правили детски площадки и градинки.  сега е обратното.
не бих си представил навсякъде да се прави едно и също.

# 13 571
Общинските съветници от „Възраждане“ са установили разминаване между 32 и 40 млн. лева между прогнозната и реално изчислената стойност на обществената поръчка на „Топлофикация София“ за ремонт на мрежата в ж.к. „Дружба“. Това съобщи председателят на групата Деян Николов, като уточни, че обявената стойност е около 60 млн. лева, докато разчетите на съветниците показват реална цена около 20 млн. лева. Дори при максимално завишени параметри сумата не би трябвало да надвишава 28 млн. лева, твърди Николов.
https://banker.bg/2025/11/27/razlika-40-mln-toplofikacziya-sofiya/

# 13 572
А за разминаванията в новия бюджета нещо мъцват ли?
Почнах да слушам какво са измъдрували,няма да се самоцитирам,че с прийоми и прах в очите..с 200,отново.

# 13 573
Новия бюджет е като стария само че нов -Божинката
Още веднъж отзад
https://satirata.bg/show/oshte-vednazh-otzad

# 13 574
  • София
Някой гледа ли заседанието на бюджетната комисия? При мен върви без звук и засега изглежда без ексцесии.

Общи условия

Активация на акаунт