Любители на кучета - 153

• 22 404
  • 721
  •   1
Отговори
# 90
  • София
Кучето е идвало с нас на море на къмпинг, на море в апартамент, в който допускат дом. любимци и на планина в къща за гости. Когато не може, я оставяме на брат ми или на приятелка на дъщеря ми. Веднъж беше и на хотел за кучета. Бих пробвала и оставяне при гледачи от специализирани сайтове за това. Видях че има гледачи и в близост, където живеем.
Има варианти, но определено оставянето  на кучето при пътуване е едно от трудните неща в отглеждането.

# 91
  • Бургас
Ева е навсякъде с нас. Но и нашия вид туризъм не предполага някакви рестрикции. Не сме фенове на хотелите, а по - скоро наемаме къщи. Обича да пътува с кола и 10-12 часа си ги пътува без проблем. За една година момето беше в Сърбия, Гърция, Банско. Заради състезания в Стара Загора (два пъти), Обзор, Първомай.

Единствено, ако трябва да летим има притеснение, но имаме на кого да я оставим. Момичето, което и прави груминг и пътува с нея, когато я извежда на състезания, ни каза, че ако ни се налага е насреща.

# 92
  • Бургас
Доколкото знам може кучета на повод на плажа.Виждала съм  кученца да си лежат под чадър.Но според мен на по-безлюдните места е по-добре.Виждала съм на Южния плаж между Приморско и ММЦ, на Северния не знам остана ли зона,която да няма шатри и чадъри.Може би преди Перла.

# 93
  • sf
Бях скоро на Приморско. Точно между Северния и Перла. Имаше кучета на свободната зона. Малки и големи. Не съм забелязала някой да им прави проблем.

# 94
Kуче на плаж в тия жеги на мен ми изглежда страшно  мъчение за тях. Бяхме наскоро на море, имаше кучета на плажа, ами те милите не можеха да дишат. Влизаше им пясък в очите, копаеха го за да търсят хлад, не знам какъв е тоя зор на хората да ги водят на плаж в тая жега. На тях нито им е приятно, нито им е забавно.

# 95
  • Бургас
И аз се чудя в жегите как издържат животинчетата, но пък какво до правят ако са цял ден на плаж трябва да го оставят само на чуждо място. Може би ги е страх да не правят бели.Там където е пренаселено не е много подходящо, освен ако не е някое кротичко, което си спи.  Това, което направи моето в радиуса на повода, ако имаше хора щяха да пропищят.

# 96
  • София
И аз Арда я разпознавам по лапките, Саско е  с бели чорапи. Зара като беше малка и слабичка, по същия начин лежеше по корем като жабка. Simple Smile
Много ни е трудно в тия жеги. Снощи отказа да върви, хем беше след 20 ч. Сутрин уж е по-хладно, тя пъхти, едва се движи. Май май сърцето издиша вече, жал ми е да я гледам така.

Vanne, даваш ли някакви лекарства или добавки за сърцето?

# 97
Тайра, ако я изплющя на плажа както стоим половин ден, направо ще си остане там.Тя след разходка пръхти по 1 час, а не я извеждаме по жегите 😂

Сутринта в 6:30 докато си пиехме кафето 🤫

# 98
И аз Арда я разпознавам по лапките, Саско е  с бели чорапи. Зара като беше малка и слабичка, по същия начин лежеше по корем като жабка. Simple Smile
Много ни е трудно в тия жеги. Снощи отказа да върви, хем беше след 20 ч. Сутрин уж е по-хладно, тя пъхти, едва се движи. Май май сърцето издиша вече, жал ми е да я гледам така.

Vanne, даваш ли някакви лекарства или добавки за сърцето?

Давах една година Cardisure, но вече не давам. Изчетох много за тази добавка, ефектът от нея е спорен... да кажем че даването й с години би удължил периода до настъпването на сърдечна недостатъчност с 3 месеца. Евентуално. Какво може да се направи с дефектна клапа на сърце? Нищо, освен да се подмени.
Държа я слаба, извеждам я често, гледам да не я излагам на стрес и натоварване. Жегата обаче си е голям изпитание за едно болно сърце. Самата аз имам пролапс на митралната клапа, вроден, с ниско кръвно и нисък пулс, всяко лято съм дроб. Да отида на плаж е абсурд вече. Чакам си и аз сърдечната недостатъчност, казаха ми към 60-те.. ако я доживея обаче.

# 99
Предният ми кавалерчо беше на Фортекор. Може би 4-5 години го пи. Когато му откриха сърдечния проблем, казаха че е с втора степен сърдечна недостатъчност от 3. Струва ми се, че имаше ефект от приема на хапчетата, но не мога да твърдя нищо със  сигурност.

# 100
  • sf
И аз не го държа на плажа с мен. Отиваме там на разходка сутрин и вечер. Оставям го сам в стаята за час-два, колкото аз да се попеча и се прибирам при него. Първо, че не обичам да стоя по цял ден на плажа, второ, че не искам да го тормозя.

# 101
  • Варна
Моите стоят на климатик. На плаж края на септември, когато няма плажуващи и температурите са нормални. Другият вариант е къща на плажа, ама нямам.

# 102
  • Sofiа
Ние преди години разболяхме предишно ни Кане корсо на море. Тогава ходехме на  къмпинг Градина с каравана и за да не му е жега, стоеше в караваната на климатик.  Хвана пневмония. Добре че там наблизо има много хубава ветеринарна клиника и всеки ден го водехме на инжекции. Иначе на плажа е ходил само вечер като с в приберат хората за да се покефиш в морето.
На двамата ни младежи Канета, не им се очертава някога да видят море, че вече нямаме време да ходим с караваната на къмпинги.

# 103
Кастиел вижда морето само извън сезона. За разлика от предният ми кавалерчо, който обичаше да си ляга там, където се разбирав вълните и да го плискат, този не е голям фен на морето.

# 104
Момичета, благодаря за споделеното. Успокоихте ме, че си имате пътешественици. Просто много се притеснявам как ще се справя...Ето това подготвих за взимането и:
Скрит текст:

Общи условия

Активация на акаунт