Бижута и бижутерски къщи – 3

• 14 095
  • 211
  •   1
Отговори
# 180
  • Melmak
Сребро в Тавекс ли обменяте?
Става дума за сребърни бижута 925 проба. Не ги нося, някои са примерно по 1 обеца, други са демоде и вече не ми харесват. Не очаквам да взема кой знае какви пари, просто да ги разкарам.

# 181
  • Пловдив
Сребро в Тавекс ли обменяте?
Става дума за сребърни бижута 925 проба. Не ги нося, някои са примерно по 1 обеца, други са демоде и вече не ми харесват. Не очаквам да взема кой знае какви пари, просто да ги разкарам.
Да, много пъти съм обменяла единични обеци, скъсани синджири, счупени пръстени... всичко вземат.

# 182
Много полезна информация, благодаря ви. Във всички бюра ли приемат, някакви по-специфични изисквания има ли?

# 183
  • Пловдив
Няма изисквания. Вземат проба на среброто, ако не се вижда печат.
Би трябвало във всяко бюро, да.

# 184
  • София
Има си китове за тестване. Камък и течности за различните метали и карати.

В Тавекс по- дебели златни бижута ги режат. И правилно.

# 185
  • Melmak
Бях в Тавекс днес. Продадох всичко, което исках. Гледат за печат, тестват всички бижута. Ако има печат 925 и теста отговаря, изкупуват на толкова. Ако няма печат и след теста излезе, че е сребърно - изкупуват на 800 проба (по спомен).
Изискват лична карта и това е.
Аз съм доволна, защото седят с години и не ги нося, разни стари неща от ученическите ми години.

# 186
  • София
Да и аз имам такива и трябва да ги махна. Не ми трябват и само така седят…

# 187
Бях в Тавекс днес. Продадох всичко, което исках. Гледат за печат, тестват всички бижута. Ако има печат 925 и теста отговаря, изкупуват на толкова. Ако няма печат и след теста излезе, че е сребърно - изкупуват на 800 проба (по спомен).
Изискват лична карта и това е.
Аз съм доволна, защото седят с години и не ги нося, разни стари неща от ученическите ми години.
Колко дават за грам в момента?

# 188
  • Melmak
https://tavex.bg/izkupuvane-zlato-i-srebro/

Тук е описано за различните проби.

# 189
  • Sofia
Много искам да намеря такива обеци, но се чудя как да ги търся по име. С изображение не става. Някакви идеи?

Снимката ми се струва доста blurry, за да бъда категорична дали съм на прав път в предложението си, но не мисля, че имат едно-единствено наименование. Може би най-общоприетото е "Ridge Earrings", като често описват този модел и като "Vintage". Макар че, както можеш да видиш и от линковете по-долу, срещат се доста различни описания. Wink

Друга идея – дали не е възможно това на снимката да са няколко халки една до друга?

# 190
  • София
Супер си! Намерих такива. Kissing Heart
Иначе, на снимката на влогърката май действително са няколко халки, хаха, но аз нямам толкова дупки, нито желание да имам. Това е скрийншот от рийл.

# 191
Супер си! Намерих такива. Kissing Heart
Иначе, на снимката на влогърката май действително са няколко халки, хаха, но аз нямам толкова дупки, нито желание да имам. Това е скрийншот от рийл.
Къде намерихте тъй като моделчето много ми хареса?

# 192
Здравейте, знаете ли от куде може да се поръча златно колие с буквички, но да е по-дебело /на Виктория голд не ми харесва плетката и са много тънки/. Имаше еидн бутик дето правеше точно такива, но докато поръчам, затвориха https://www.instagram.com/p/Cst6E1fIoqr/

# 193
  • София
Geri, ето тук: Grinning

# 194
Здравейте,
знаете ли дали в Swarovski ремонтират бижута (паднали камъчета), на които вече е изтекла гаранцията и каква е цената?

Общи условия

Активация на акаунт