Катерина,Елеонора, ,Доротея или Кристина?

• 2 264
  • 49
  •   1
Отговори
# 15
Елеонора

# 16
Катерина

# 17
  • Варна
Кристина от мен. Рядко са вече Кристините, има разни вариации, включително Кристияна, но не е същото.
Хубаво име, интернационално, с хубава галена форма - Криси или Крис. Отива си много и с Вероника.
От всички останали изобщо не харесвам Доротея.
Допадат ми иначе и Елеонора, както и Катерина /Катрин също/, но не харесвам галените имена, които се ползват за тях. Но това си е много субективно, разбира се.

# 18
  • София/Севлиево
Гласувах за Катерина,харесва ми и Кристина.

# 19
На мен всички ми допадат, без Кристина.
Кристина ми звучи нещо средно между Кръстина и Христина.

# 20
Доротея 💕 Изобщо не се среща често, класическо е и е хубава алтернатива на Теодора.

# 21
Кристина от мен. На второ място поставям Елеонора.

# 22
  • София
Дъщеря ми е Катерина, така че е ясно за кого гласувах. Леля ми беше Елеонора лека и пръст, също много хубаво име според мен.
Доротея изобщо не ми харесва.

# 23
Гласувах за Елеонора, понеже на мен лично Вероника и Елеонора ми звучат най-хармонично.
Катерина също много харесвам.

# 24
От предложените имена гласувах за Доротея, но ми е ясно и без анкета, че Катерина е любимо име на форумните мами.
Първата ви дъщеря е голяма, тя няма ли предпочитания за името?

# 25
  • София
Много харесвам имена с много гласни.
Елеонора ми звучи прекрасно - "лее се", мелодично е...
Много ми допада и Доротея. По-рядко срещано е, а това е плюс за мен. Значението също ми допада.

# 26
  • София
Всички варианти ми допадат, но Катерина сякаш най-много. Харесва ми и в комбинация с Вероника - и двете имена са с еднакъв брой срички и букви, сходно мелодично звучат в моите уши и името на бебето би започвало с последната сричка на каката ВерониКА - КАтерина.

# 27
  • Най-красивата страна
Дъщеря ми предложи Елеонора.
Обаче и Доротея и хареса.
Ние с мъжа ми си направихме по един списък и това са имената,които и двамата харесваме.
Избягвахме букви на роднини.
Много се колебая ...

# 28
На Доротея ще казвате "Теа" вероятно, а на Елеонора-Ели. Второто е по-нежно(макар по-типичното съкращаване за Елеонора да е Нора).

# 29
На Доротея бих казвала Дори или Дора на галено.

Общи условия

Активация на акаунт