ДВАНАДЕСЕТИ клас 2025/2026

• 30 900
  • 569
  •   1
Отговори
# 510
Хайде мина това ДСД.
Остава и устния и да се свършва тая мъка.
Аз обожавам да изработвам някакви малки подаръци, сувенири, картички, торти с фондан, сладки и бонбони. С нетърпение чакам лични и семейни празници и на приятели, за да се вихря с идеи и да си поръчвам арт материали 🙂
Сега бяхме на събитие с готина и свежа рок група и се чудим, дали да не са изненада на едно от партитата. Имам още много време да измисля цялата концепция.

# 511
  • на Мелмак
Хич не съм по тези малки подаръчета Grinning
Мина, този изпит, доволна е момата Simple Smile

# 512
  • София
Точно днес ви изпуснах, дано е минал супер успешно изпитът за наборите! Късмет и свеж ум и за устния такъв! Flowers Four Leaf Clover
Никаква подготовка нямаме за бала, той си е ласт-минит-дисижън човек Joy Не иска събирания, преживя тежка загуба скоро и може би заради това. Снимат се в училище, поне чух за такива планове. С девойките е по-напечено предполагам.

# 513
  • София
Нищо се не чува за бала при нас. Знам, че дадохме някакви 100лв. за фото и видео, но това беше преди месец. И дотам. Други подготовки вървят усилено, най-вече теорията за шофьорския курс. Хвърчат и разни домашни от училище, гледам, че прави всичко без мрънкане.
Ще споделя нещо полезно. AVO-bell предлагат пробни изпити за Кеймбридж В2 и С1, и IELTS. Има присъствен вариант за хората от София, но имат и вариант онлайн. Цената е съвсем разумна. Днес записах набора за онлайн вариант за С1. Ще е хем тренинг по формата на изпита, както ще му е и реалният такъв, хем да получим реална обратна връзка за готовността му да се яви, както и ще видим слабите места, които има за доработване.
Иначе, до преди Коледната ваканция се надявам да си вземе вътрешния изпит на листовките.

# 514
  • София
Благодаря за стиснатите палци, още по един чифт ще трябват след 2 седмици, но ще пиша, а сега чакаме няколко месеца ...

И аз с девойката все още сме до никъде с бала.
Ама съвсем нищичко (купих едни обици и гривна, но май ще са мои Joy, т.е. не се брои) , дори нямам идея каква ѝ е идеята за рокля като визия, че и на висок ток не е ходила, даже датата не знам, май ми каза, но не съм записала  Joy
Още преди да съм гърмян заек, си знаех че това е просто една официална вечер, за която няма да заложим на показност, та предполагам пера и чалга визия няма да има, т.е. ще минем евтино Joy
Схемата с гостите предполагам пак ще е същата - на деня ние + бабите и лелята, т.е. общо 9 човека, а в почивен ден най-близките приятели, т.е. малко повече от тази бройка, Украсата, салатите, ордьоври и десерт домашни, а основното от близък ресторант.
Чакам да мине и втората част на изпита и ще я подхвана.

Хубаво напомня/информира Kally May за пробните на AVO за Кеймбридж В2 и С1, и IELTS. Споменавала съм и аз за това няколко пъти (без IELTS, че не ми е трябвало да знам)
Няма да се изненадам, ако ние сме основоположници за част от тези изпити. Когато ми трябваше за B2 за баткото не предлагаха и му организираха индивидуален.
Още нещо полезно, но не ще е малко трудно съвместимо като време (и за него съм писала) - през май Avo, организират ускорен курс по формата на изпита, 4 седмици 2 пъти седмично (онлайн беше)тренира се само формата, дават им насоки. Според младежа "страшно полезен". Трябва да звъните и да питате, ако решите. Само веднъж годишно е, предложиха ми го с него, тъй като питах да платим за няколко индивидуални урока (яви се почти година след като му завърши курса за C1, имаше значение кога ще се яви заради кандидатстването в чужбина, което не се случи). За девойката проверявах мината година, но тя нямаше възможност за съжаление.

# 515
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯

Добро утро. Blush

Малко като черна станция, но да напомня. Ако някой се е насочил към УК, кандидатстването е около Нова година. Да не ви заблудя нещо, но май завършваше малко след Нова година.
Следете сроковете.
Знам, че следването там вече не е толкова привлекателно, но може да има желаещи.

Хубав ден на всички.

Сега ако някой може да ми обясни как "хубав ден" стана "ХИВ бате"... Joy

# 516
  • у дома с любимите си хора
Хубаво пишете за изпитите по английски. А дали някоя добра душа може да се включи с информация за изпит по немски език, ама за B1 към Гьоте? Виждам, че към момента няма дати, но ако някой знае как стои въпроса след Нова година - м.януари, февруари и март от предишни години.
За бала сме на кота 0, също като Desem - нищо. Някак не мога да се разтревожа или  да се притесня точно за това - все ще намерим рокля и обувки.

# 517
  • Варна
Вилиан, ето тук, на третата страница https://cms.goethe.de/goethe/goethe/_files/pdf356/sprachkurse_un … vers_20112025.pdf има информация за датите за догодина в Гьоте.
Скрит текст:
Goethe-Zertifikat B1:
26.01.2026
15.02.2026
22.04.2026

# 518
  • у дома с любимите си хора
Dive, благодаря ти. Heart

# 519
  • София
За изпитите по английски, препоръчвам INTERNATION HOUSE OF SOFIA ( IH Sofia). Имат ускорен курс  20 часа за изпит САЕ или IELTS.
Минахме такъв курс лятото за да се запознае с формата и после  взе изпита с  С1 в British council. Те имат също доста дати. Имайте предвид,че и онлайн изпита се провежда на място в изпитен център.

# 520
  • София
Младежът основно се занимава с писане на дипломната работа. Другото е на втори план.
Минахме през няколко магазини за костюми, но "няма избистрена концепция".
Отделно от това, цените го смутиха много.
Вчера купихме билети за концерт, та по този повод най-накрая провери и установи кога ще е техния бал.
За малко да съвпаднат датите.

# 521
При нас има промяна в плановете и сега ще търси задочно обучение.
За жалост ИТ специалностите са предимно редовно и започва търсене на подходящи такива.
В краен вариант може да запише в компромисен университет, а после да мисли за магистратура в чужбина.
Предложиха му позиция за работа, която е шанс в живота му.

# 522
  • София
За жалост ИТ специалностите са предимно редовно и започва търсене на подходящи такива.
В краен вариант може да запише в компромисен университет, а после да мисли за магистратура в чужбина.

В ТУ няма ли задочно?

# 523

В ТУ няма ли задочно?

Има само за три специалности, които не са в ИТ сферата. Много жалко.

# 524
  • София
Припомнете ми за снимките за дипломите какви бяха изисквания - да са матови и май беше препочътелно да се снимат със светла дреха заради печата. Нашите вече им искат снимки - нямам идея защо от толкова рано или може би си ги познават, че в последния момент ще се замотаят.

Общи условия

Активация на акаунт