В момента чета... 96

• 52 920
  • 745
  •   1
Отговори
# 60

Това е първата ми среща с автора, засега много ми харесва. Бях на изложението “Море от книги” и изобщо не съм впечатлена, Колибри имат 30% отстъпка, Бард-20%, но аз притежавам повечето книги, които предлагаха. Затова си взех само “Диво животно” на Жоел Дикер. “Колибри” много се изложиха, в 12 часа на обяд все още си подреждаха шатрата….
Другите издателства са предимно за детски книжки и медицинска л-ра. Тази година нещо не се получиха нещата във Вврна.

# 61
  • София
Колибри вчера са пуснали нова книга за остров Луис 😍 "Черното езеро". Ще дебна някоя промоция да си я купя, нещо ми се увиждат 22 лв. за тънко книжле.

# 62
  • Пловдив

Прочетох "Умрях за да живея" - Росица Якобс
Оцеляла жена по чудо, със смъртоносни наранявания. Видяла бялата светлина и тялото си отгоре. Чете се бързо, преспокойно е можела книгата да се вмести в интервю.

# 63
Тя даваше интервюта, но книгата е много по- подробна

# 64
Довърших "Коприва и кости" - прекрасно фентъзи, без натрапчивите в последно време сексуални, бурни сцени и огнени любови. Интересен свят е изградила авторката, пише увлекателно и има приятно чувство за хумор. Книгата носи усещането на четене на приказка.
Започвам "Да срежеш камъка" - дано ми хареса.

# 65
  • Пловдив
Днес завърших Приятелят на Фрида Макфадън. Имам въпрос към хората, които са я чели, слагам в скрит текст
Скрит текст:
В някоя от първите глави Том казва, че само той из между живите знае, че се е целувал с Брадли. А още не бяха намерили тялото й. Откъде той знаеше, че тя е мъртва, щом Марго я е убила ?

# 66
Днес завърших Приятелят на Фрида Макфадън. Имам въпрос към хората, които са я чели, слагам в скрит текст
Скрит текст:
В някоя от първите глави Том казва, че само той из между живите знае, че се е целувал с Брадли. А още не бяха намерили тялото й. Откъде той знаеше, че тя е мъртва, щом Марго я е убила ?
Скрит текст:
Той знаеше, че е мъртва. Аз даже си мислех, че той я е убил. В случая или е станал свидетел, или ѝ е помогнал, или марго после му е казала. Доколкото помня не става ясно.

# 67
Аз прочетох “Следващата госпожа Периш”. Имаше доста обрати и ми хареса, но толкова дразнещи герои накуп отдавна не съм срещала. 🤣 Не е връх в психологическите трилъри, но е точно лятно плажно четиво.

# 68
  • Пловдив
Скрит текст:
Скрит текст:
Той знаеше, че е мъртва. Аз даже си мислех, че той я е убил. В случая или е станал свидетел, или ѝ е помогнал, или марго после му е казала. Доколкото помня не става ясно.

Именно, не става ясно откъде знае:

# 69
  • София
Прочетох "А планините ехтяха". Тази книга ми допадна най-малко от книгите на Хосейни, но все пак е хубава и стойностна книга. Тук насилието не е застъпено чак толкова силно, колкото при Слънцата и Хвърчилата, което я прави по-подходяща за хора с по-слаба психика.
Честно казано не ми харесва особено този подход на представяне на историята, всяка глава от различен човек. Колкото и да се е опитал автора да опише какво се случва с всеки един герой, ми останаха някои неизяснени неща.
Цялостна оценка 4/5.

Започнах "18% сиво". На около 30 стр. съм. Хем донякъде ми е интересно да видя какво ще стане, хем се чудя - Боже, на какво попаднах. Ако има още една история като тазе с магарето, мисля лично да му опаковам книгата на Карабашлиев и да му я върна... То бива, бива гнусотии. Цинизмите също са по 20 на страница. Не знам, не знам, много особена книга. Първа среща с автора ми е това.

# 70
  • София
„Черното езеро“ (превод: Надя Баева, 336 стр., меки корици; цена: 25 лв., цена при предварителна поръчка: 18,75 лв.) отново ни среща с живота на хората на остров Луис - самобитно и сурово място. Заедно със съпругата си Маршели бившият полицай Фин Маклауд заминава за острова...
И преобладаващо си е 25 лв. в момента. Аз съм решил да я чакам при промо 4-за-3 в Ориндж един ден.

# 71
Започнах най-после Крайречно царство, имам я от миналата година. Не е лоша - исторически приключенски роман. Типичните китайски неща, за ккойто е гледал китайски исторически сериали.

# 72
Почти приключвам "Възмездие" и съм крайно разочарована от Крис Картър. Като махна пълнежа повторения, цялостната идея и изпълнение са ми твърде скучни, че чак не мога да повярвам че това е негова книга. Няма тръпка, няма съспенс, няма го неговия брутален разказ ... едно огромно нищо.

# 73
Взех от библиотеката Това не е краят. Дано ми хареса

# 74
Sea.sea, “18% сиво” не съм чела, но недей заради нея да се отказваш от други книги на автора, “Рана” е доста добра и смислена книга.

Общи условия

Активация на акаунт