Bonboni… отложеното клампиране и кожа до кожа ги прилагат на всяко раждане вече, доколкото обсъдихме темата по време на моето раждане преди 2 месеца. Окситоцин вероятно може да откажеш, но не знам доколко понякога е добре. На мен при първото раждане ми го включиха още в началото, защото не напредвах с разкритието,  а болките бяха сериозни. При второто отидох с почти пълно разкритие, но по време на напъните контракциите намаляха (бях без упойка на него) и включиха окситоцин, за да ги насърчат.

Само за АМ споделям, че ако решиш да оставиш през нощта бебето при останалите - им дават АМ в 01ч. и 04ч. - без изключение. Аз исках да оставя моето за 2-3 часа, колкото да дремна малко след полунощ първата нощ, но ме предупредиха, че не правят изключения  по темата (2023 първото ми дете беше с бележка “Без АМ” и нямаше проблем. Simple Smile )

Може би поне за тоалет в часовете по график ще ти е по-удобно да го оставяш на акушерките, защото в стаята няма условия за това. През останалото време може изцяло да е при теб.