МБАЛ Надежда - тема 26

• 18 322
  • 393
  •   2
Отговори
# 390
Bonboni… отложеното клампиране и кожа до кожа ги прилагат на всяко раждане вече, доколкото обсъдихме темата по време на моето раждане преди 2 месеца. Окситоцин вероятно може да откажеш, но не знам доколко понякога е добре. На мен при първото раждане ми го включиха още в началото, защото не напредвах с разкритието,  а болките бяха сериозни. При второто отидох с почти пълно разкритие, но по време на напъните контракциите намаляха (бях без упойка на него) и включиха окситоцин, за да ги насърчат.

Само за АМ споделям, че ако решиш да оставиш през нощта бебето при останалите - им дават АМ в 01ч. и 04ч. - без изключение. Аз исках да оставя моето за 2-3 часа, колкото да дремна малко след полунощ първата нощ, но ме предупредиха, че не правят изключения  по темата (2023 първото ми дете беше с бележка “Без АМ” и нямаше проблем. Simple Smile )

Може би поне за тоалет в часовете по график ще ти е по-удобно да го оставяш на акушерките, защото в стаята няма условия за това. През останалото време може изцяло да е при теб.

# 391
Bonboni… отложеното клампиране и кожа до кожа ги прилагат на всяко раждане вече, доколкото обсъдихме темата по време на моето раждане преди 2 месеца. Окситоцин вероятно може да откажеш, но не знам доколко понякога е добре. На мен при първото раждане ми го включиха още в началото, защото не напредвах с разкритието,  а болките бяха сериозни. При второто отидох с почти пълно разкритие, но по време на напъните контракциите намаляха (бях без упойка на него) и включиха окситоцин, за да ги насърчат.

Само за АМ споделям, че ако решиш да оставиш през нощта бебето при останалите - им дават АМ в 01ч. и 04ч. - без изключение. Аз исках да оставя моето за 2-3 часа, колкото да дремна малко след полунощ първата нощ, но ме предупредиха, че не правят изключения  по темата (2023 първото ми дете беше с бележка “Без АМ” и нямаше проблем. Simple Smile )

Може би поне за тоалет в часовете по график ще ти е по-удобно да го оставяш на акушерките, защото в стаята няма условия за това. През останалото време може изцяло да е при теб.

Благодаря за включването. Не съм сигурна, че винаги прилагат отложено клампиране, заради истории от наскоро родили там жени, затова искам да съм сигурна.
Относно окситоцина, ако ми бъде обяснено, че се налага и има обективна причина също не бих отказала. По-скоро съм против ситуации (каквато беше с второто ми раждане) да пристигна с 8 см разкритие и контракции на всяка минута и да ме включат на окситоцин директно. Ако не е нужен, не разбирам защо трябва да се включва рутинно.
За позицията на раждане имате ли отзив?

Относно храненето - в болницата, в която раждах първите си две деца имах доста проблеми при отказа ми да им се дава ам. Затова за мен е важно. Не смятам, че искам да оставям бебето си за през нощта, предпочитам да си е при мен.

# 392
Аз раждах със Стаменова и двата пъти, поне за при нея мога да гарантирам за отложеното клампиране и skin to skin. За позата за раждане - в техни ФБ видеа споделят, че е възможно родилката да избере комфортна за нея. Лично аз се доверих на напътствията им и раждах по гръб и двата пъти. Първият път не ми беше особено осъзнато раждането, та не мога да направя коментар, но втория път определено ми беше неудобно така, просто не посмях да правя експерименти в последния момент. И, може би - по-добре, понеже позата на бебето беше малко по-нестандартна при излизане и имаше ситуация за овладяване от екипа на финала. 😄

# 393
Аз раждах с доктор с Михайлович и акушерка Стаменова. В Надежда няма избор на екип, предполагам знаете вече. Има план за раждане можете да го попълните някои се съобразяват, други-не. Като цяло не бих казала, че е максимално неинванзивно раждането, доста често си прибягват до окситоцин и други методи за подпомагане, но предупреждават предварително.
Бащата може да присъства по време на раждането, като кажете, че не искате да се дава АМ- няма да дават, освен, ако не оставяте бебето при тях през нощта. Аз дъщеря си не съм я оставяла, имахме 2 часа бондинг и също така отложено клампиране.

Общи условия

Активация на акаунт