Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 27 212
  • 498
  •   1
Отговори
# 375
Здравейте момичета, колебая се между д-р Василев и д-р Леков, кой от двамата бихте препоръчали при рискова бременност?

# 376
Здравейте, обмислям раждане в Токуда, но в момента се следя в друга болница (отказах се от раждане там, тъй като постъпих по спешност в АГ отделението и грижите/отношението не отговаряха на условията, които очаквам). Въпросът е, че се чудя кога приблизително трябва са съм се ориентирала и да започна да се следя окончателно при лекаря, към който съм се насочила в Токуда. В момента съм в 23 г.с. и се надявам да не е късно да се пренасоча.

# 377
Не е късно, до колкото знам може и след 30 седмица да отидете. Носете си всички изследвания с Вас.

# 378
Не е късно, до колкото знам може и след 30 седмица да отидете. Носете си всички изследвания с Вас.

Много благодаря за бързия отговор! Simple Smile

# 379
  • Sofia
Здравейте, обмислям раждане в Токуда, но в момента се следя в друга болница (отказах се от раждане там, тъй като постъпих по спешност в АГ отделението и грижите/отношението не отговаряха на условията, които очаквам). Въпросът е, че се чудя кога приблизително трябва са съм се ориентирала и да започна да се следя окончателно при лекаря, към който съм се насочила в Токуда. В момента съм в 23 г.с. и се надявам да не е късно да се пренасоча.
Поне на един преглед отидете най-скоро, но внимавайте при кой лекар си записвате час. Така ще ви имат в системата понеже нищо не се знае, ако се наложи ранно раждане имат информация за вас.

# 380
Запишете си час по-скоро, защото на моя приятелка наскоро й дадоха час за април чак.

# 381
Когато попитах дали и кога да правя изследвания през остатъка от 8ми и целия 9ти месец, не очаквах направление за безплатни такива, а по-скоро насоки какви да си пусна. Ще си ги платя, разбира се. Просто се учудих, че изобщо не смятат за необходимо да проследят кръвна картина и урина, а само тонове и един ехограф, тъй като има доста време до термин. Иначе, наистина досега нямам кой знае какви проблеми, но пък всички мои приятелки са ми разказвали, че са се скъсали да дават кръв и урина в последния месец, а при мен... нищо. Докторът беше д-р Василев, от когото иначе останах с прекрасни впечатления.

Просто ми се иска да чуя как е било при други бременни в Токуда в последния месец? И вие ли не пускахте нищо?

А с въпроса за цените имах предвид по-скоро самото раждане и организационно, тъй като не мога да се ориентирам. И аз останах с впечатление, че едва ли има значение, че съм здравноосигурена, но докторът и рецепционистката няколко пъти ми напомниха да си подготвя и нося направление за раждане (издадено от доктора, който ме следеше по ЗК преди). Т.е. явно има някакво значение. В началото на темата някаква дама казва, че е платила 3100 лв. преди няколко месеца. В ценоразписа от официалния сайт на Токуда ето тук https://acibademcityclinic.bg/docs/librariesprovider2/cenorazpis … sfvrsn=b89d52af_2 пише 5100 лв. В началото на темата видях снимка на лист с някакъв друг ценоразпис от същата дата, с напълно различна информация. Ако някой знае откъде е този лист, моля да сподели. Объркана съм, а наистина не знам кого да попитам, на рецепция чакаха десетки хора.

От 01.08.2025 има нов ценоразпис, който е закачен на първа страница на темата и един коментар под или над вашия са написани цените. За здравноосигурено пациенти са. За да се ориентирате си смятате раждане и неонатологичен пакет, а разликата в цената идва от броя нощувки и дали сте в двойна или единична стая, както и дали имате придружител (само за единична стая 88лв/ден без значение дали остава да нощува, ако е при вас извън часовете за посещения пак се заплаща).

# 382
Може ли някой да даде отзив за Др. Ирина Маркова и ФМ в МЦ Тринити. Ня бях чула даже за тях, обмислям дали при нея да запиша.

Благодаря! Simple Smile

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 13:02 от Moderator1

# 383
  • София
От докторката (Маркова) съм много доволна, даде ми телефон на който да й пиша на вайбър след 1вата фетална. От МЦ не съм особено доволна, просто защото всеки път има поне 30-40 мин чакане. Доста често ми се налагаше в началото да излизам от работа, за да ходя на преглед и тези 40 мин отгоре ме бавеха излишно. Хубаво е да си записвате час по телефона тъй като през супер док всеки път съм има дублиране на час и после ми звънят “ можете ли да дойдете Еди си кога “. Не работят със здравна каса, доктроката ми дава какви изследвания да пусна през Женска консултация. Преглед с ехограф е 160лв , ФМ е 220лв , като това са нови цени. Всеки доктор си работел с различни цени, това ми отговориха от регистратура.
Иначе докторката е прекрасна, усмихната, земна, обясняваща. Аз държах на някой който има око за проблеми, тъй като имам история с такива и до момента всеки преглед ми е бил много обстоен. Снимки не дава ако не си поискаш, праща по мейл, но се случва са се забави няколко дни. Аз за 5 прегледа имам само 1 изкарана снимка след 1ва ФМ и то защото й казах, че ще казваме на познати и искам снимка.

# 384
Може ли да се направи там биохимичен скрининг заедно с феталаната?

# 385
Момичета, секциото ми е насрочено за петък. Четох някакво мнение, че уикенда нямало пукнат лекар в болницата, вярно ли е? Би било абсурдно в такава болница, ама бременния ми мозък се притесни. Други, на които секциото/естествено раждане им е било в петък, или някакви мнения като цяло как е през уикенда?

# 386
Има си дежурни лекари и уикендите и нощем + акушерки. Мен ме приеха в неделя и ме изписаха в неделя - не съм страдала от липса на лекар, внимание или прегледи.

# 387
  • Sofia
Момичета, секциото ми е насрочено за петък. Четох някакво мнение, че уикенда нямало пукнат лекар в болницата, вярно ли е? Би било абсурдно в такава болница, ама бременния ми мозък се притесни. Други, на които секциото/естествено раждане им е било в петък, или някакви мнения като цяло как е през уикенда?

Като е насрочено секциото за петък в самия ден след раждането ще сте в реанимация. Персонал има денонощно - е не е като в работен ден, но има дежурен и вечер и уикендите, дават си смени според графика. В неонатология също. Никой няма да ви остави без надзор, а ако се наложи да ви се даде медикамент или имате усложнение звънят на лекаря ви веднага. Над леглото има и бутон ако ви е зле го натискате и идва сестра. Спокойно не го мислете толкова и дано всичко да е наред.

# 388
Благодаря Ви.
А прегледа от кардиолог на бебчето, кога се извършва? Знам, че си доплащаш за него.

# 389
  • Sofia
Благодаря Ви.
А прегледа от кардиолог на бебчето, кога се извършва? Знам, че си доплащаш за него.
Мисля, че на всички правят и не е лошо. В рамките на престоя ви там -идват външни детски кардиолози да преглеждат, вече доколкото разбрах двамата най-добри в София викат.

Общи условия

Активация на акаунт