Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 27 202
  • 498
  •   2
Отговори
# 390
Благодаря Ви.
А прегледа от кардиолог на бебчето, кога се извършва? Знам, че си доплащаш за него.

Предлагат срещу допълнително заплащане от около 170 лв.

# 391
Здравейте, доктор Богданова и доц. Атанасова само бременни ли преглеждат в Токуда? Питам тъй като аз все още не съм.
Вече няколко месеца се опитвам да си запиша час за Атанасова в Афродита, но без успех.
Насочила съм се и към Богданова (виждам, че преглежда и в Оскар клиник) и при която от двете стане.
С тромбофилия съм, нискорискови фактори.

Чета и много хубави неща за д-р Леков. Някоя бременна с тромбофилия дали се е следяла при него?

Последна редакция: пт, 31 окт 2025, 10:15 от Пагане

# 392
  • Sofia
Здравейте, доктор Богданова и доц. Атанасова само бременни ли преглеждат в Токуда? Питам тъй като аз все още не съм.
Вече няколко месеца се опитвам да си запиша час за Атанасова в Афродита, но без успех.
Насочила съм се и към Богданова (виждам, че преглежда и в Оскар клиник) и при която от двете стане.
С тромбофилия съм, нискорискови фактори.

Чета и много хубави неща за д-р Леков. Някоя бременна с тромбофилия дали се е следяла при него?

Намерите лекар които преглежда извън болницата и си запишете час през супердок. Не зная защо ви е боганова след всички мнения за нея.

# 393
Намерите лекар които преглежда извън болницата и си запишете час през супердок. Не зная защо ви е боганова след всички мнения за нея.

Така и направих към момента - записах час за Леков в МЦ Есмера като най-скорошен час Simple Smile

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 13:03 от Moderator1

# 394
Здравейте

По всяко време на деня ли мога в Токуда да пусна биохимичен скрининг? Планирам да ида към 13ч през деня. Важно ли е да е сутрин или най-късно по обяд?

# 395
Аз съм при Леков с тромбофилия. За нея ме прати при д-р Минкова в Токуда, като тя си ми следи всички кръвни изследвания. Той не се меси в терапията,може би и защото до този момент всичко е наред, не знам.
При д-р Леков гледаме утероплацентарен и фетоплацентарен кръвоток на всеки преглед. На фетални ми гледат цялостния кръвоток, но до този момент всичко е било наред. Не знам дали очаквате по-стриктно следене. В 34 г.с. съм ако има значение.

# 396
Здравейте, някой може ли да каже, който е поискал фактура за раждането, как точно е направена разбивката по пера и суми. Необходимо ми е за допълнителната застраховка, която имам, да знам дали може да се приспаднат суми.
Благодаря.

# 397
  • Бургас
Аз съм на Дженерали родих началото на август месец не знам до колко е адекватно с постоянната промяна на цените.
На мен ми покриха 1500 лв от раждането и стаята.На мен цялото удоволствие ми излезе 3000 приблизително.Трябва да си видиш какво пише във твоя договор какво точно покриват.Според моята полица се покриваше само болничния престой и самото раждане но до 1500 лв над тази сума си доплащаш.

# 398
Разбивката по полицата е такава:
Раждане лимит - 900 лв
Избор на екип лимит - 500 лв
Консумативи - 1300 лв

И назад в темата видях но е мнението от 2021 г, че по различен начин ги изписват от болницата и застрахователя не ги приемал. А ми се искаше все нещо да използвам от тази застраховка.

Аз съм на Дженерали родих началото на август месец не знам до колко е адекватно с постоянната промяна на цените.
На мен ми покриха 1500 лв от раждането и стаята.На мен цялото удоволствие ми излезе 3000 приблизително.Трябва да си видиш какво пише във твоя договор какво точно покриват.Според моята полица се покриваше само болничния престой и самото раждане но до 1500 лв над тази сума си доплащаш.

# 399
Как сте договорили услуги, свързани с бременност? Индивидуално или работодателят изрично ги е включил? На мен Дженерали ми отказват покриване на всякакви прегледи и услуги, свързани с бременност и раждане, макар че имам разширен пакет от работата ми. Опитах преди време да си възстановя разходи за фетална морфология и ме отрязаха.

# 400
  • София
Може ли да се направи там биохимичен скрининг заедно с феталаната?

Може, само че на ранната фетална ви казва какви изследвания да пуснете, и обсъждате на следващ преглед или по телефон. Аз правих пренатален и правихме фетална само.

Последна редакция: нд, 02 ное 2025, 13:03 от Moderator1

# 401
Работодателят ми е сключил договора за този пакет

Как сте договорили услуги, свързани с бременност? Индивидуално или работодателят изрично ги е включил? На мен Дженерали ми отказват покриване на всякакви прегледи и услуги, свързани с бременност и раждане, макар че имам разширен пакет от работата ми. Опитах преди време да си възстановя разходи за фетална морфология и ме отрязаха.

# 402
  • Sofia
В болницата имат представители на фондовете. Преди да ви изпишат отивате в административен офис и заявявате каквото си покрива от застраховател да мине безкасово при тях. В рамките на един час отговарят и така си спестявате чакането на документ за избор на екип(един месец) и чудене дали и какво ще покрият.

# 403
  • В твоето съзнание...

Привет,
На мен ми отказаха да възстновят суми от прегледи, като пишеше че причината е, че покриват такива след 12 г.с. Така че може и това да е била причината при вас.
Помолете работодател да ви изпрати условията на полицата.
При първото си раждане бях в друга болница, пак с Дженерали, покриха ми 900лв от раждането, което е максималното за пакета.

# 404
Стерилизатор носили ли сте в болницата и ако да, за какво ви е потрябвал?

Общи условия

Активация на акаунт