Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 27 212
  • 498
  •   1
Отговори
# 405
Аз носих за помпата и шишета.

.
Стерилизатор носили ли сте в болницата и ако да, за какво ви е потрябвал?

# 406
А ползвахте ли помпата в болницата? И има ли наистина нужда от нея по време на престоя?

# 407
Взех помпа и имах нужда от нея - на 3я ден гърдите ми бяха подути и лекарите ми казаха да започна да се цедя + да цедя след като бебето е сукало, за да стимулирам допълнително кърмата. Не съм взимала стерилизатор, но тези, които си носеха, си стерилизираха помпите и шишетата и даваха изцеденото на децата.

# 408
По съвет на неонатоложките, първите дни цедях и изхвърлях, защото имах кръв в кърмата (по-късно разбрах, че това не е проблем и още ме е яд, че изхвърлих цялата си коластра), та в крайна сметка може и да нямате нужда от нея. Още повече - не можах да науча бебето да суче после, защото беше свикнало с шишето вече и храних чрез изцеждане.
А ползвахте ли помпата в болницата? И има ли наистина нужда от нея по време на престоя?

# 409
Здравейте, момичета. Предстои ми секцио и вече опаковам багажа за родилното. Знам, че първите 24 ч са в реанимация, но не знам какво да взема за там и какво всъщност ще ми трябва.

А междувременно багажът ми къде стои всъщност? Говоря за промеждутъка от ВРБ до местене в следродилните стаи.

# 410
  • Sofia
Здравейте, момичета. Предстои ми секцио и вече опаковам багажа за родилното. Знам, че първите 24 ч са в реанимация, но не знам какво да взема за там и какво всъщност ще ми трябва.

А междувременно багажът ми къде стои всъщност? Говоря за промеждутъка от ВРБ до местене в следродилните стаи.

Нищо няма да ти трябва, ще ти дадат шишенце вода сестрите и няма да ставаш от леглото до другия ден. Телефона ще ти трябва да не ти е скучно.

# 411

Нещата, които на мен ми бяха полезни: зарядно за телефон или външна батерия (на удобно място в багажа, за да може да ти го извадят), пакетче мокри кърпички/ дезинфектант за ръцете, за да се освежиш, ластик за косата, спрей за свеж дъх.

edit: добавям слушалки/ таблет, в случай че искаш да гледаш /слушаш нещо. В стаята сте 4 жени, няма телевизори.
Докато трае секциото пренасят багажа ти от ВРБ до леглото ти в реанимация, а на следващия ден те местят заедно с багажа в стая в родилен сектор.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 07:56 от JS_B

# 412

Багажът ти го пренясят до реанимацията и седи до леглото ти при престоя там. Аз си бях приготвила някои неща в раничка, която помолих да ми слижат до масичката до леглото, за да я стигам лесно. Там бях сложила телефон, зарядно, таблет, слушалки, книга, мокри и сухи кърпички. Simple Smile

# 413
Здравейте! Планирам раждане в Токуда и се интересувам основно от проследяването на бременността. На сайта видях, че предлагат пакет за проследяване на стойност 1000–2000 лв., но се чудя дали е задължително да се взема този пакет.

Възможно ли е вместо това да си правя прегледите и изследванията отделно – при същия лекар, който ще води бременността, или дори в друга болница? Как става практичното планиране на проследяването – лекарят след всеки преглед ли дава насока кои изследвания са нужни, и могат ли да се плащат отделно?

Ще се радвам, ако някой, който е преминавал през този процес, сподели как е по-удобно и изгодно - да се вземе готовият пакет или да се следят прегледите индивидуално. Извинявам се за некомпетентността, но тепърва започва всичко при мен и съм объркана какви са процедурите след установяване на бременността.

# 414
Здравейте , някой би ли споделил как седят нещата при планово секцио ?
Тъй като ни приемат 1 ден по ранно на следващия ден до колко часа минава операцията как е информиран бащата кога може да види бебето ?

# 415
Здравейте! Планирам раждане в Токуда и се интересувам основно от проследяването на бременността. На сайта видях, че предлагат пакет за проследяване на стойност 1000–2000 лв., но се чудя дали е задължително да се взема този пакет.

Възможно ли е вместо това да си правя прегледите и изследванията отделно – при същия лекар, който ще води бременността, или дори в друга болница? Как става практичното планиране на проследяването – лекарят след всеки преглед ли дава насока кои изследвания са нужни, и могат ли да се плащат отделно?

Ще се радвам, ако някой, който е преминавал през този процес, сподели как е по-удобно и изгодно - да се вземе готовият пакет или да се следят прегледите индивидуално. Извинявам се за некомпетентността, но тепърва започва всичко при мен и съм объркана какви са процедурите след установяване на бременността.

Не е задължително да взимате пакет. Аз си ходя и плащам преглед за преглед. Лекарят казва какви изследвания са нужни и Ви насочва на къде.

# 416
Здравейте,
1 ден по-рано прием за всички ли важи или при конкретен лекар, понеже бях разбрала от приятелка, че директно си се отива в деня на плановото секцио.

Здравейте , някой би ли споделил как седят нещата при планово секцио ?
Тъй като ни приемат 1 ден по ранно на следващия ден до колко часа минава операцията как е информиран бащата кога може да види бебето ?

# 417
  • Sofia
При планово ден преди това се постъпва, попълват се куп документи, правят изследвания, слагат абокат, ако е назначел лекаря слагат система и медикаменти, правят си тонове, вечерта пак тонове, вечеря най-кътно до 20 часа. Сутринта клизма и отивате да чакате. При плановите оперират по 4-5 жени до обяд така че зависи коя подред сте планирана. След като мине операцията отивате за една нощ в реанимация.

# 418
  • София
Да наистина нека някой каже как е положението с информацията. При първото раждане не ми казаха нищо до следващия ден следобед. Дават ли информация как е бебето, кога може да го види таткото и т.н

# 419
В момента на раждането (аз бях секцио) поставят гривни с еднакви номера на вас и бебето. След като приключи самото раждане може веднага да пишете на бащата (да му се обадите) и да му изпратите номерчето от гривните, той звъни в неонатологията и с него го пускат да види бебето през стъкло за няколко минути. Моят мъж успя да види бебока още на около 2я час след раждането. Относно информацията за бебето (височина, кг, час на раждане) - чувате я по време на раждане + може след това да попитате някоя сестра или акушерка и да ви я каже + дори при секцио ви водят още същия ден поне 1-2 пъти бебето за по няколко минути и на самото негово легълце има табела с въпросните данни. Идват и неонатолози в реанимацията и може да попитате и повече детайли.
По време на секциото ако всичко е наред с вас и с бебчето може да го допрат за няколко секунди до лицето ви и да ви направят снимка с вашия телефон.
Отново при секцио - на следващия ден, след като ви преместят от реанимация в стая в родилен сектор може от 17 до 18ч. бащата да дойде на свиждане и да види бебенцето. Вие може да излезете по всяко време в коридора около асансьорите извън този часови диапазон и да се видите с който е дошъл при вас. Ако сте в единична стая и някой отново дойде извън този часови диапазон за свиждания, но ви посети вътре в единичната стая, то заплащате 89 лв за него като придружител и може да седи въпросния ден колкото пожелае и дори да спи при вас въпросната нощ. Бебенцето не може да се изнася от Неонатологията/ Родилния сектор навън (н.пр. в коридора до асансьорите) до самото му изписване.
Когато вече сте настанени в стая бебенцето може да седи при вас колкото време пожелаете - през целия ден, дори и през цялата нощ; взимат го за тоалет и изследвания и после пак ви го връщат.

Последна редакция: вт, 04 ное 2025, 17:20 от JS_B

Общи условия

Активация на акаунт