Аджибадем Сити Клиник УМБАЛ Токуда - тема 37

• 27 131
  • 498
  •   1
Отговори
# 435
Според мен таткото да си чака вкъщи, веднага след операцията ти дават телефона, още на операционната маса бях аз. Тогава информирах таткото, той дойде 2ч. след това, както и на мен Леков ми каза. Ако е в болницата и има промяна в часа на секцио, няма да е готино.

Аз бях планирана за първо секцио към 08:00ч., но родих чак към 10:30 заради два спешни случая.

Като пристигне, щом вече има зелена светлина, да иде до вратата на Неонатология, да звънне на звънеца и да каже, че идва да си види бебчето😊

(На ет.5 е мазало, ако има много изписвания, хич не е приятно, виждала съм 5 изписвания едновременно, всеки си беше викнал поне 6-7 близки 😀. И в този момент аз и още 5 родилки чакахме с мъжете пред администрация за документи. Да чака там поне два часа, вероятно повече.. няма да му хареса😀)

# 436
  • Washington,USA
Здравейте. Някой правил ли е изследване на съня в Умбал Токуда? Или преглед при специалист по съня там...

# 437
Здравейте. Някой правил ли е изследване на съня в Умбал Токуда? Или преглед при специалист по съня там...
.

Какво представлява това изследване? На бебето ли се прави?

# 438
  • Washington,USA
.

Какво представлява това изследване? На бебето ли се прави?

Полисомнография. Спиш в лаборатория и после има разчет на фазите на съня.

# 439
Момичета, може ли да ми разясните дали може да се дава кърма на бебето, дори да не е при вас? Ако се цедя, ще му я дават ли, ако не е при мен? За тази цел шишета трябва ли да нося или те там имат и пликчета ще свършат работа? Стерилизатори има ли или си носите?

Бебето при вас ли го оставят през цялото време или вечер го взимат?

# 440
Когато не е на изследвания, бебето е при теб. Нощно време също може да е при теб. Взимат ги преди храненията,за да им сменят памперсите само. За даването на кърма не съм сигурна,но имаше бележка в стаята, че се забранява вкарването на домашни уреди. Защо искаш да се цедиш и даваш? То като е при теб, ще го слагаш на гърда, тъкмо да стимулира кърмата и да се учи.

# 441
Моето бебе така и не засука в болницата и бях в голям стрес. Стерилизатор нямах, защото бях чела, че не разрешават, и наистина в стаята имаше бележка да не се внасят електроуреди. Също, в двойните стаи няма и хладилник, а само в единичните. Шишета не дават, пригответе си Ваши. В болницата дават млякото с шишета Nuk, с биберон размер S. Ако искате да кърмите, по-добре си вземете биберон от типа “paced feeding”, при тях храненето се доближава максимално до сукането, защото се контролира от бебето, докато при обикновените биберони течността му се излива директно в гърлото и ако не успее да засуче веднага, кърменето после ще е по-трудно. Аз това го научих на доста късен етап и съжалявам за което.
Аз съм писала по-нагоре мнението си за съдействието в Токуда по отношение на кърменето и е доста негативно. Като цяло - неадекватни съвети и абсолютно формално отношение, поне в моя случай. В отделението са доста натоварени с толкова бебета на главите, така че вероятно това е причината, но аз лично имах по-високи очаквания предвид цената и това, че на лекциите за бъдещи родители обясняваха колко били в подкрепа на кърменето, та останах много разочарована.
Като започнем от това, че в реанимация попитах 2 пъти дали може да сложа бебето на гърда и ми отказха, без да ми дадат логична причина (първия път казаха нещо от сорта “ами по-добре не, че сега сте овързани с разни системи и кабели”… ?!?).
После в отделението дори не ми дадоха да опитам да сложа бебето на гърда - казаха, че задължително ми трябвали силиконови протектори, иначе нямало да стане. Мъжът ми донесе на същия ден протектори. От болницата ми показаха уж как да ги слагам, което беше тотално грешен начин и протекторите падаха постоянно (после като разбрах всъщност как се поставят правилно…. нищо общо).
После…. единия ден бях изцедила малко преходно мляко (което е много хранително и е много ценно за бебето) и попитах може ли да дам на бебето изцеденото. Беше ми отговорено, че е по-добре да го изхвърля, защото не било хубаво между часовете за хранене да се дава мляко. Добре, че мъжа ми беше на свиждане по същото време, та го взе и го замразихме (живеем на 10 минути от болницата). После вкъщи малката си го изяде с охота.
Съответно, покрай всички тези перипетии, кърмене в болницата така и не ми се получи, а според мен то е ключово за целия процес. Аз успях да се справя вкъщи с помощта на консултант по кърмене, но ми костваше брутален стрес, нерви и много сълзи, докато потръгнат нещата. Чак в началото на третия месец се оправиха напълно . Дотогава, на всяко хранене мъчих бебето на гърда по 45-50минути и после додавах изцедена кърма с шише, по цял ден цедях, топлих, миех и стерилизирах. Направо не знам как издържах психически, докато потръгнат нещата.

Последна редакция: ср, 19 ное 2025, 17:04 от Lorrain

# 442
Подкрепям горното мнение за помощта относно кърменето. Много са претоварени и на никой не му се занимава да седне да ти помага. Позитивността им се изразява в това да ти кажат “слагай бебето на гърда” по еди колко си минути пред 3 часа, пък си разчитат да си се даде и АМ след това. На мен направо ми скочиха истерично че съм била държала по-дълго от 15 Мин бебето на гърда, въпреки че от гърдите ми не потичаше и капчица през първите 3 дни, а трябваше да стимулирам. Изглежда регулярно, ако не стане лесно засукването, да казват “имаш плоски зърна” и да си ползваш протектори, а не е винаги задължително и създава допълнителен стрес. Накрая ти дават един лист с график да храниш бебето през 3 часа и по колко да увеличаваш количествата, ама не уточняват, че това не е приложимо на 100 % при кърмене от гърда, а само при хранене с АМ и ако не се запознаеш сама какво да правиш, може да си мислиш, че нямаш достатъчно кърма и бързо да се откажеш. Не искам изобщо да звуча негативно, болницата има много други позитиви, нещата може да са се променили и да са различни, ако не е толкова претоварено, но поне това беше моето лично преживяване, когато раждах.

# 443
Моят опит,както съм споделяла по-назад, е коренно различен от горните 2 поста. Получих много помощ и насоки, в т.ч и как се поставят протектори, с които детето реално засука. Именно от тези насоки пък аз не съм изпитвала стрес и вкъщи само затвърдихме "наученото" в болницата, като до ден днешен се кърмим успешно. Явно е строго индивидуално специално за кърменето, нямам друго обяснение.

# 444
И при мен беше горе-долу същото, в крайна сметка успях да кърмя до 3 месец чрез изцеждане, заради същите съвети, които получих по-горе. Изцяло моя грешка, тъй като не направих самостоятелно проучване и не бях подготвена предварително. Също бях определена с “плоски” зърна, въпреки че не изглеждат съвсем така, но те предполагам са виждали повече зърна от мен, затова ползвах протектори. Ако искате да кърмите, бих препоръчала да си направите консултация с консултант по кърмене още преди да родите. 

Моето бебе така и не засука в болницата и бях в голям стрес. Стерилизатор нямах, защото бях чела, че не разрешават, и наистина в стаята имаше бележка да не се внасят електроуреди. Също, в двойните стаи няма и хладилник, а само в единичните. Шишета не дават, пригответе си Ваши. В болницата дават млякото с шишета Nuk, с биберон размер S. Ако искате да кърмите, по-добре си вземете биберон от типа “paced feeding”, при тях храненето се доближава максимално до сукането, защото се контролира от бебето, докато при обикновените биберони течността му се излива директно в гърлото и ако не успее да засуче веднага, кърменето после ще е по-трудно. Аз това го научих на доста късен етап и съжалявам за което.
Аз съм писала по-нагоре мнението си за съдействието в Токуда по отношение на кърменето и е доста негативно. Като цяло - неадекватни съвети и абсолютно формално отношение, поне в моя случай. В отделението са доста натоварени с толкова бебета на главите, така че вероятно това е причината, но аз лично имах по-високи очаквания предвид цената и това, че на лекциите за бъдещи родители обясняваха колко били в подкрепа на кърменето, та останах много разочарована.
Като започнем от това, че в реанимация попитах 2 пъти дали може да сложа бебето на гърда и ми отказха, без да ми дадат логична причина (първия път казаха нещо от сорта “ами по-добре не, че сега сте овързани с разни системи и кабели”… ?!?).
После в отделението дори не ми дадоха да опитам да сложа бебето на гърда - казаха, че задължително ми трябвали силиконови протектори, иначе нямало да стане. Мъжът ми донесе на същия ден протектори. От болницата ми показаха уж как да ги слагам, което беше тотално грешен начин и протекторите падаха постоянно (после като разбрах всъщност как се поставят правилно…. нищо общо).
После…. единия ден бях изцедила малко преходно мляко (което е много хранително и е много ценно за бебето) и попитах може ли да дам на бебето изцеденото. Беше ми отговорено, че е по-добре да го изхвърля, защото не било хубаво между часовете за хранене да се дава нищо. Добре, че мъжа ми беше на свиждане по същото време, та го взе и го замразихме (живеем на 10 минути от болницата). После вкъщи малката си го изяде с охота.
Съответно, покрай всички тези перипетии, кърмене в болницата така и не ми се получи, а според мен то е ключово за целия процес. Аз успях да се справя вкъщи с помощта на консултант по кърмене, но ми костваше брутален стрес, нерви и много сълзи, докато потръгнат нещата. Чак в началото на третия месец се оправиха напълно . Дотогава, на всяко хранене мъчих бебето на гърда по 45-50минути и после додавах изцедена кърма с шише, по цял ден цедях, топлих, миех и стерилизирах. Направо не знам как издържах психически, докато потръгнат нещата.

# 445
Моят опит с насърчаването на кърменето в болницата пък е супер позитивен!

В реанимация не дават, аз попитах и ми обясниха, че вливат и морфин след операцията, после други коктейли обезболяващи.
На следващия ден за мен нямаше място в родилно и от ВРБ ходих за храненията в неонатология. Нямах кърма още, те ми дадоха шише, но ми обясниха преди това как да го държа на гърда и по колко врмее на всяка преди шишето. И бебето засука! А и аз съм с плоски зърна, но стана без протектор. Всеки следобед идваше лекар от неонатологията и ме питаше за въпроси за кърменето. На визитация също и АГ-тата ме питаха, една лекарка даже ми стисна зърната, за да ми покаже, че имам коластра и как да подавам на детето. Просто златни! Ако не бяха те, нямаше и да сложа на гърда, преди да усетя тежест в гърдите.

В последния ден измериха бебето преди и след кърмене,  на мен ми казаха да е само на кърма, на други майки казаха коя колко АМ да додава.

На втория преглед на бебето неонатолог ми даде много адекватни съвети как да увелича кърмата, техники с помпа и др., каза ми какво да пробвам, преди да минем към АМ, тъй като вече кърмата понамаляваше.

Наистина съм доволна в това отношение.

# 446
Звучи страхотно, иска ми се и при мен да беше така 🥺 След коментара, че зърната ми са плоски и да ползвам протектор, никой не ми съдейства повече относно кърменето.

Моят опит с насърчаването на кърменето в болницата пък е супер позитивен!

В реанимация не дават, аз попитах и ми обясниха, че вливат и морфин след операцията, после други коктейли обезболяващи.
На следващия ден за мен нямаше място в родилно и от ВРБ ходих за храненията в неонатология. Нямах кърма още, те ми дадоха шише, но ми обясниха преди това как да го държа на гърда и по колко врмее на всяка преди шишето. И бебето засука! А и аз съм с плоски зърна, но стана без протектор. Всеки следобед идваше лекар от неонатологията и ме питаше за въпроси за кърменето. На визитация също и АГ-тата ме питаха, една лекарка даже ми стисна зърната, за да ми покаже, че имам коластра и как да подавам на детето. Просто златни! Ако не бяха те, нямаше и да сложа на гърда, преди да усетя тежест в гърдите.

В последния ден измериха бебето преди и след кърмене,  на мен ми казаха да е само на кърма, на други майки казаха коя колко АМ да додава.

На втория преглед на бебето неонатолог ми даде много адекватни съвети как да увелича кърмата, техники с помпа и др., каза ми какво да пробвам, преди да минем към АМ, тъй като вече кърмата понамаляваше.

Наистина съм доволна в това отношение.

# 447
Моят опит е смесен относно кърменето:
1) първо една млада девойка от неонатологията не успя да ми помогне и да ме ориентира, каза ми, че имам големи зърна и ми трябвали протектори.
2)  После питах друга жена от неонатологията  - отдели ми 10тина мин и ме насочи как да позиционирам бебето и как да му подам зърното; каза, че нямам нужда от никакви протектори и т.н. държеше бебето и го натискаше да засуче и ми помагаше;
насочи ме да помоля бащата да ми донесе възглавница за кърмене и след няколко часа, когато ми я бе донесъл - пак викнах въпросната дама за насока.
3)  На следващия ден отново помолих за съдействие друга, която бе на смяна - нейният подход бе по-различен, седеше отстрани, от време на време хващаше и буташе главата на бебето, питаше какво усещам и каза, че нямало нужда от възглавница за кърмене. Реално не ми обясняваше, не ми показваше, не бе с много добър подход.

В крайна сметка следвах насоките от втората жена.

Трябва да си питате, търсите, искате. Достатъчно пари оставяте в болницата за раждането и е нормално да имате очаквания.

# 448
Моят опит е че зависи кого ще попиташ. Половината са знаещи , учтиви и може много да научиш от тях. Другата половина те гледат все едно си им изял закуската и си позволяват да се държат надменно и нагло. Токуда има много позитиви , но част от служителите изобщо не се държат на ниво и честно казано съм леко разочарована от отношението.

# 449
Не исках да си споделя изцяло мнението,за да не се изказвам неподготвена(след като прочетох,че Лорейн е била в реанимация),но сега след поста на Рарина ще кажа,че и аз смятам,че след операция и всички упойки, не следва да дават детето да се кърми. На една от лекциите даже стана дума,че дори след епидурална упойка кърменето при повечето жени се случва еднаааа идея по-бавно и мудно(и трудно), защото дечицата стават по-поспаливи и мързеливи от упойката, която е съобразена с кг на майката все пак.
По въпроса със зърната - моите не са изпъкнали, ама не са ми и казали, че са ми плоски и да си взема протектор. При мен бебето засука още сутринта след раждането, ама на следващите хранения нещо не се оправях и попитах мога ли да направя нещо, че пак да засуче. Тогава получих съвет и за протектори, освен другите насоки. На следващия ден горе-долу се бяхме нагласили с детето, та засука без протектори. В деня на изписването ми извъртя страшен номер и ми отказа и гърда,и шише. Grinning

Общи условия

Активация на акаунт