Отговори
# 210
Тук, след 5ти клас имат светофарна система в училище - дали и кога да ги пускат да излизат.
Моите са били винаги със зелено, но в първите години,  имаха life360 инсталирана( по- късно спрях да ги следя,  около 8ми клас).
Честно казано,  и на тях им вършеше работа, примерно ми звъни да я взема от някъде, после ме следи в приложението,  как се движа, кога точно пристигам...

# 211
И ние сме в семейството с life360. Достатъчно ни е.

# 212
Момичета, ще подхвана една тема, която може би е доста актуална при разведени родители.
Ще пиша и в другата тема, защото едната е под 14 г., а другата над 14 г. Grinning

С баща им сме разведени от няколко години, а и да не бяхме, той е толкова скръндзав, пък и няма големи финансови възможности. Но както всички момичета, и моите искат постоянно скъпи дрехи, козметика, гримове, техника и т.н. Баща им не ги глези. Аз го правя, доколкото мога. Не мога да го нарека и глезене, защото не им материализирам всяка прищявка, но и не ги държа строго.

Ето сега нямали дрехи. Искат дънки, худита, блузи по 60-70 лв. А, не е като да нямат. Купувам им основно от ХМ, Теранова, Уайкики, имат от Бершка, Найк и т.н.

Къде е границата на 'имам' и 'нямам'? И кога купувате вие или давате месечни джобни, от които те си правят някои харчове? Каква сума давате?
Знам, че е индивидуално, но не мога да преценя доколко трябва да купувам онова, което искат... А, искам да научат стойността на парите и че няма как, всяко искано нещо да е тяхно.

# 213
Не само няма как, а и е нездравословно да имат всичко.
Много отдавна си пазаруват сами- имат заделена сума, която харчат както решат.Не се бъркам, ако иска да си купи безбожно скъпа , прехвалена марка чанта, а сестра й си е купила 2 чифта дънки и 2 блузи с тези пари.
Акъл не се налива с фуния, но се научава с времето и грешните решения за покупки.

# 214
  • Mediterraneo
За дрехи, обувки и телефони много пари не давам и те го знаят. Никога не са припадали по Джордани, маркови чанти и айфони. За спорта на малката - без ограничения, последните й маратонки са над 100 евро, сума, която е много над психологическата ми граница. За сравнение, най- скъпите обувки, които имам, са 75 евро, намалени от 150. Така пазаруваме у нас, на промоции и извън сезона. Нямаш дрехи, купуват се веднага. Но не худи за 70 пари едното, а 3-4 за тази цена, примерно. Малката е много трудна, дори и да искам да й купя, се дърпа, рядко настоява за нещо. Голямата е възрастен човек, но все още й се меся понякога- скоро я възпрях да си купи слънчеви очила диоптрични за 300 евро, при положение че тя не носи слънчеви очила хич. Гримове и козметика купуваме постоянно. Виж, компютрите се ъпгрейдват постоянно, там баща им е лудият.
Джобни давам при излизане, 10-15, зависи къде отива. За училище съвсем символично 10 евро за седмица, има осигурен транспорт и си носи закуска, реално не й трябват.

Общи условия

Активация на акаунт