НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 254
  • 747
  •   1
Отговори
# 285
Е, да, облича се в някаква форма, но може да стане.

# 286
  • Пловдив
Могат да си платят всякакви осигуровки. Ще трупат стаж, ако го правят.
То технически погледнато и здравните не са законово задължение.
Ако искаш да си здравно осигурен плащаш, ако не го правиш, просто ще плащаш от до при нужда.
Това не е вярно. Социални осигуровки не може да си плаща всеки - трябва да е или на трудов договор, или да е самоосигуряващо се лице.

За нашите деца се плащат само здравни.

# 287
Плащат се само здравни осигуровки. Не само че не може всички, не само че няма как, ами и ще ви глобят за опит за осигуряване без основание. Трябва основание за осигуряване. Изчетете го КСО преди да спорите. А дори и в линка си пише. Самоосигуряващи и задължително здравно осигуряване са различни понятия.

# 288
Като студенти редовно обучение, могат да се регистрират като безработни, само с цел търсене на работа. Мисля, че нямат право на никакви обезщетения.

# 289
Пак е КСО го пише

# 290
  • София
Като студенти редовно обучение, могат да се регистрират като безработни, само с цел търсене на работа. Мисля, че нямат право на никакви обезщетения.

не се четем.

аз през цялото време говоря за периода между завършване на средно образование и започване на висше образование.

ако едно лице е завършило средно образование, какво точно ще го спре да се регистрира като безработно до започване на обучение в университет?

# 291
  • гр.София
Бендива, защо 28 лв? Не са ли 43- на месец? ( Закръглям)

# 292
  • София
Било старо, това ми излезе на първо търсене, не гледах цифрите.

# 293
  • Пловдив
Jam, нищо няма да го спре, но си има правила за социално осигуряване - не е тук мястото да ги разясняваме. Очевидно не правите разлика между социално и здравно осигуряване. Нека спрем темата, защото е ясно, че нямате познания по КСО и така само се заблуждават останалите потребители.

# 294
Могат да си платят всякакви осигуровки. Ще трупат стаж, ако го правят.
То технически погледнато и здравните не са законово задължение.
Ако искаш да си здравно осигурен плащаш, ако не го правиш, просто ще плащаш от до при нужда.
Това не е вярно. Социални осигуровки не може да си плаща всеки - трябва да е или на трудов договор, или да е самоосигуряващо се лице.

За нашите деца се плащат само здравни.
Това, което казах е, че ако някой иска, той  може. Можеш да назначиш детето си в счетоводната си кантора и да му плащаш осигуровки.
Някой сподели, че детето му работи като модел, други дават уроци. Могат да станат самоосигуряващи се и т.н.

# 295

не се четем.

аз през цялото време говоря за периода между завършване на средно образование и започване на висше образование.

ако едно лице е завършило средно образование, какво точно ще го спре да се регистрира като безработно до започване на обучение в университет?
Права си за четенето. Вземи и прочети малко.
Какво ще спечели една лице, ако се регистрира като безработен за два месеца? При условие, че преди това не е работил.

# 296
# 297
  • София
Jam, нищо няма да го спре, но си има правила за социално осигуряване - не е тук мястото да ги разясняваме. Очевидно не правите разлика между социално и здравно осигуряване. Нека спрем темата, защото е ясно, че нямате познания по КСО и така само се заблуждават останалите потребители.

отлично правя разлика между здравно и социално осигуряване. също така мога да чета и пиша.

дадох линк от сайта на НАП за самоосигуряващите се лица, от който цитирах конкретен неясен за мен текст. никой от правещите разлика и четящите КСО не ми отговори на конкретния въпрос, за сметка на това ми се отговори на въпроси, които не съм задавала и ми се пъхнаха в устата думи, които не съм казвала. нейсе, тук това не е сефте.

# 298
jam, други осигуровки не трябва да се плащат, а само здравните. Те не са самоосигурямащи се лица за болничен и пенсия.

а кой ги осигурява за ДОО, ДЗПО и УПФ тогава?

тук пише така:
https://nra.bg/wps/portal/nra/osiguryavane/osiguryavam-se-sam

"Задължителните осигурителни вноски за социално осигуряване, за ДЗПО в универсален пенсионен фонд (за родените след 31.12.1959 г.) и здравно осигуряване са изцяло за Ваша сметка, но друг има задължение за внасянето и декларирането им, ако сте:
......
навършили 18-годишна възраст – за периода от завършване на средно образование до записване във висше учебно заведение или до започване на работа;"

аз това не го разбирам. кой е този "друг", дето има задължение да внася социалните осигуровки?
ето въпроса ти
В линка, който до дала, си пише, че
За дзпо е предходния параграф. Просто прочети бавно цялата статия. А най-добре само тази, посветена специално на учащите
Да,не за първи път някой потребители желаят да създават изкуствени конфликти заради измислици, но пък може да е полезно на други.

# 299
Хепи, мен ли визираш за желанието за създаване на конфликти? На jam няколко пъти написах точно това, което и ти.
Не стига, че е в грешка, пък и се фръцва и го играе обидена.

Общи условия

Активация на акаунт