НАБОР 2006 - В очакване на студентския живот!

• 44 254
  • 747
  •   1
Отговори
# 315
За общежитие не мога да взема отношение,  но за квартирата бях приготвила неща като за отделно домакинство. Всичко в кашони и надписано. Родителите на другто момче не са били студенти и се чудиха защо им са толкова много неща.  Имаше предложение да използват еднократни чинии и чаши .
Бюро нямаше в стаята. Купихме и малък скрин.  Много удобно беше,  че имаше килер. След като се отказа да учи съквартирантът, сегашната квартира няма,  дори коридора е малък,  но намерихме решение.  Хазяйте много обичат да ги питат може ли да се сложи бюро.
Сега идва зима, но има и разпродажби така,  че огледаите мебели за тераси. Синът ми сам си купи маса и столове, пластмасови, не са луксозни, но вечер на терасата е приятно.
Понеже започна работа, само за месец внесохме осигуровки . Дори този месец да не се покрие, здравноосигурителните права не се губят.
Другото, което направихме е да поискаме смяна на патроните. Незнаем предните наематели дали нямат допълнително направен ключ. И двамата наемодатели не ни отказаха. Това важи и за общежитието.

# 316
  • Някъде в Европа...
Мултикукър ако ще варят боб 😀 Иначе в един хубав еърфрайър могат да си готвят и разни неща като пиле с ориз, месо с картофи и т.н.

Вариант е мултикукър в допълнение със запичащ капак. Така и мусака със заливка ще могат да си правят 😀.

При нас на почит ще е бездимната скара...

Синковецът работи и е осигурен всякак...

# 317
  • у дома...
Някои и за боб си мечтаят. Кукърът е страхотна машинка, Дикси е спец.

# 318
Аз днес си взех за 200 лв комбиниран от олкс. Еми можеше да го оставяме анякой студент, но обяви има доста. С малко търпение и на добра цена.

# 319
Явно мултикъкърът е по-добрият избор за студентските години. Току що по новините обявиха, че бобът държи стабилна цена, пък си е и добър източник на протеин, което пък ще поддържа и мозъчната им дейност на високо ниво, та си е добра опция.
Стратегия му е майката! Grinning

# 320
  • у дома...
Аз днес си взех за 200 лв комбиниран от олкс. Еми можеше да го оставяме анякой студент, но обяви има доста. С малко търпение и на добра цена.
За бързо готвене, а и за режимно хранене е перфектен.

# 321
Някои и за боб си мечтаят. Кукърът е страхотна машинка, Дикси е спец.
Така си е. Но откакто имам еърфрайър-а, мултикукъра ( комбиниран) почти стои като паметник 😀
Младежите, съдейки по моите разбира се, сякаш предпочитат по-опростени неща да си приготвят. Затова казах. Иначе ако има място, а и желание, всичко влиза в употреба.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 20:07 от Дикси

# 322
  • у дома...
И двете са в нон стоп употреба у дома. А и наборката се справя перфектно, че ми се налага често да съм по служебни пътувания. А и да се научи - нали любовта на мъжа минавала през стомаха.

# 323
  • София
A, минава.....Понякога ролите са разменени Wink Моята е скарана с кухнята  и кулинарията.Но пък гаджето е профи .Събира ти очите с умения.Та- покрай него ако прихване и се научи на нещичко ще е добре дошло.Вкъщи ползва фраера понякога, прави си яйца , сандвичи и таратор.Стига толкова. Ако реши да се изнася ще  й се наложи, ще се научи в някакъв момент.Засега отлагам притесненията по тая тема.

# 324
  • Някъде в Европа...
нали любовта на мъжа минавала през стомаха.
Ето защо подхвърлих за мусаката 🤣
П.С.  Онази приказка за жената и 70-те неща, които трябва да може да прави 😁

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 20:10 от AIR

# 325
Наборът изобщо не обича мусака. Брат му омита по две порции, но доскоро и той не я тачеше много.
Моите и двамата могат да живеят на макаронени изделия и пържени яйца. Затова си мисля, че на младежа ще му свърши работа един индукционен котлон, тенджерка и тиганче. Фраерът е хубава машинка и е на почит у дома за печене на месо най-вече. Обаче си изисква място и няма и как да го скатаеш някъде, когато не го ползваш. Котлонът заема доста по-малко място. Наясно съм, че мястото в стаята в едно общежитие е изключително ограничено.
Отказвам се да мисля предварително за такива неща. Като му дойде времето, тогава. А впоследствие и той ще си види какъв ще му е режимът и как ще се храни. Ако му трябва някакъв уред, ще си го купи. И ще оцени удобството да си живееш вкъщи и всичко да ти е подръка и налично.

# 326
Ама с тия мултикукъри къде отиват онези безценни житейски моменти когато, обикновено в неделя вечер, всички съквартиранти отварят кутиите и бурканите с домашнамамина храна... Която се изяжда за макс два дни и после филии с лютеница до другата неделя 🫣

# 327
Като студенти редовно обучение, могат да се регистрират като безработни, само с цел търсене на работа. Мисля, че нямат право на никакви обезщетения.

не се четем.

аз през цялото време говоря за периода между завършване на средно образование и започване на висше образование.

ако едно лице е завършило средно образование, какво точно ще го спре да се регистрира като безработно до започване на обучение в университет?
Права си за четенето. Вземи и прочети малко.
Какво ще спечели една лице, ако се регистрира като безработен за два месеца? При условие, че преди това не е работил.

Аз бях много озадачена, но много младежи се оказа, че го правят. Регистрират се като безработни т.е. държавата им плаща здравните осигуровки и подават молба за помощи за отопление като едночленно семейство. Правят го в Западните Родопи доста семейства... Иначе пиари от НАП редовно призовават семействата на зрелостниците да си платят здравните осигуровки, аз ги платих преди пет години и после научих за тая мода и отоплението. Живи и здрави. Но е шантаво една държавна администрация да отправя призив за плащане, а друга - да ги плаща и дава около 600 лева по сметка на бъдещия студент. Шизофрения институционална.

Последна редакция: пт, 08 авг 2025, 20:50 от mia5543

# 328
При нас на почит ще е бездимната скара...
Да разбирам ли ,че е изпробвана ? Може ли да се използва в помещение , а не на тераса или навън ? Ако може , би ли споделила каква е вашата !

Парти грил - често го използваме . Не знам за общежитие , но за квартира ми изглежда подходящ .

# 329
  • Благоевград
Цитат на: mia5543 link=topic=1800341.msg50066112#msg50066112 date
Регистрират се като безработни т.е. държавата им плаща здравните осигуровки
[/quote
Това не е вярно, държавата не плаща здравните осигуровки на безработните лица, те сами са ги плащат, ако не получават обезщетение за безработица.

Общи условия

Активация на акаунт