Сполучливи имитации на маркови парфюми - 63

• 41 829
  • 737
  •   1
Отговори
# 150
А как обясняват това, че високият клас парфюми (сещам се на прима виста за Шанел) имат нещо, което не може да бъде изцяло пресъздадено от друг?

# 151
  • BG-DE
Според мен става въпрос за майсторството на парфюмера и пропорции.

# 152
Много интересна информация споделяте😊Тъкмо идва ред да кажа(след някои от последните постове), че на мен City if stars във вариант на Заг ми мирише на препарат Циф с лимон. Омния Корал уж го бях запомнила като хубав и "червен" аромат , заради нар и червени плодове. И тука едни безлични воднисти цитруси, парфюм без никакъв характер.
Май е поредната греда тая поръчка.
Що ли не спра с експериментите и не си взимам сами стари любимци и аз не знам.

# 153
Здравейте, някой вече ползвал ли е новите попълнения на Мартин Лайън, имитации на нишови, но не от стандартната серия. Имат само шест аромата, сред които Arabians Tonka, Angel's share, Marfa.... Та пробвах тези три, доста се доближават, но ми се ще мнение и от други ползвали. Заинтригува ме Марфа(не съм душила оригинала, но този на Мартин много ми хареса), видях че има и клонинх на Maison Alhambra- Minerva. Та ако някой ги е сравнявал, кой е по добрият?

# 154
Caroline_Bingey, аз също не харесах City of stars на Заг, на мен също ми миришеше на препарат за почистване.
Cafė del Mar, пробвах My name на Trussardi в Лили, пръснах по един път в косата, на тениската и върху китката, толкова ми хареса, че реших, ако след 1 ч. все още го усещам, да си го купя, пих едно кафе и се върнах за него. Цената му в Лили беше 100 лв./100 мл. Мисля, че няма имитация, поне аз не открих.

# 155
Днес направих поръчка от mecenatshop.com.

Взех тези два:

Дамски парфюм вдъхновен от GUERLAIN AQUA ALLEGORIA PAMPELUNE - PRIMAVERA MAGIC PERFUME ЕДП 100мл.
Дамски парфюм вдъхновен от ESSENTIAL BOIS IMPERIAL - NOBLE ESSENCE ЕДП 100мл.

Не съм  ползвала тези парфюмни аналози досега, но реших да пробвам. Отдавна търся хрупкав,  искрящ грейпфрут и се надявам да съм го открила в лицето на GUERLAIN AQUA ALLEGORIA PAMPELUNE - PRIMAVERA MAGIC PERFUME ЕДП

ESSENTIAL BOIS IMPERIAL - NOBLE ESSENCE – за този аромат гледах коментари, че прилича на Ганимед, който аз харесвам. Надявам се и с този аромат се надявам да се спогодим Simple Smile

Обадиха ми се от магазина, че утре ще са при мен. Дано само да успея да ги взема.

От Martin Lion имам следните:
Martin Lion F48 Дамски парфюм,вдъхновен от RUSH 2
Martin Lion F71 Дамски парфюм,вдъхновен от OLYMPEA
Martin Lion F88 Дамски парфюм,вдъхновен от LIRA
Martin Lion F93 Дамски парфюм, вдъхновен от BLANCHE
Martin Lion U04 Унисекс парфюм, вдъхновен от UN JARDIN SUR LE NIL UNISEX
Martin Lion U13 Унисекс парфюм, вдъхновен от GYPSY WATER
Martin Lion U16, Унисекс парфюм, вдъхновен от   ESCENTRIC 05
Martin Lion U29 – Унисекс парфюм, вдъхновен от Ganymede

Най – траен от тях е Olympea.  Escentric 05, UN JARDIN SUR LE NIL и GYPSY WATER не са от най-трайните, но с повече апликации са супер. Оригиналите на последните също не блестят с особена  издържливост.

Напълнила съм и кошницата и при Гиза. И "Дъх на самодива" и тя е в кюпа….но сякаш се разколебавам  за нея след коментара на silver…… Ще се почудя още малко…

# 156
Trussardi My name има имитация на Jfenzi. Аз си я взех с идеята да си задоволя мерака за този парфюм, но в крайна сметка се сдобих с оригинала 🤣 Изключително нежен, пудрен, женствен аромат.

# 157
Хубава и трайна ли имитацията на Jfenzi? Откъде я поръча?

# 158
Според мен става въпрос за майсторството на парфюмера и пропорции.
На същото мнение съм.

# 159
Много интересна информация споделяте😊Тъкмо идва ред да кажа(след някои от последните постове), че на мен City if stars във вариант на Заг ми мирише на препарат Циф с лимон. Омния Корал уж го бях запомнила като хубав и "червен" аромат , заради нар и червени плодове. И тука едни безлични воднисти цитруси, парфюм без никакъв характер.
Май е поредната греда тая поръчка.
Що ли не спра с експериментите и не си взимам сами стари любимци и аз не знам.
Заг имат магазини, ако живеете в по-голям град и на място можете много да тествате и душите, както и цените на място са по-ниски от обявените в сайта. Simple Smile
Относно JFENZI парфюмите съм дала линк по-горе, ще видя колко са трайни, за първи път ще поръчвам. D-Frag12 хвали доста от тях, а те имат Roja, които сега са ми на прицел да тествам, от където и както мога.
А относно котките, да не харесват цитроси, факт, но моят се мръщи на някои аналогови без такава нотка. И като гледам състава на добавките в парфюмите извън есенциите, имат разлики в пълнителите и според мен там се корени истината. Така бяга от мен и когато съм си слагала кремовете за лице, които колкото да са маркови, са пълни с химийка 🤣😂.

Последна редакция: пн, 11 авг 2025, 18:16 от Sansola

# 160
Може ли да изкажете мнение за дубайчетата Salvo и Victorioso на Maison Alhambra, искам да направя подарък и ме интересува до колко се доближават до оригиналите, които имитират, и с каква трайност са?

Salvo моят мъж го обожава. Изпръска един и веднага поиска да му купя втори. Не знам дали е точен аналог на оригинала, но е много добре направен и доста траен. Когато го усетя, че е с него, и аз се разтапям. Няма да сбъркате с този избор за подарък.
Victorioso Nero аз подарих на моя племенник и той страшно много го хареса. Знаех, че преди това е имал Victorioso, който много е харесвал, затова си позволих да му подаря нещо познато, но малко по-различно.
Благодаря! Убедихте ме за Salvo. Днес минах през Рефан с идеята да си взема Arabians Tonka, но излязох с Kirke, много ми харесва.

# 161
JFenzi поръчах от сайта mecenat. За хубава, хубава е. За трайна - има какво да се желае. Но за тези пари не е драма да се пръскам често.
А днес се сдобих с този разкош от Зара, който на всичкото отгоре се оказа и много траен. Очаквах в жегата да се изпари, но не. Траен и разнасящ се след мен е.

# 162
JFenzi поръчах от сайта mecenat. За хубава, хубава е. За трайна - има какво да се желае. Но за тези пари не е драма да се пръскам често.
А днес се сдобих с този разкош от Зара, който на всичкото отгоре се оказа и много траен. Очаквах в жегата да се изпари, но не. Траен и разнасящ се след мен е.
Какво поръча от JFenzy, поне да знам кое със сигурност не е трайно.
А тази Зара е наистина трайна, тествала съм и Cocoa latte, спрягана за YSL Babycat дюп, която също е много трайна. Simple Smile

# 163
Какво поръча от JFenzy, поне да знам кое със сигурност не е трайно.
А тази Зара е наистина трайна, тествала съм и Cocoa latte, спрягана за YSL Babycat дюп, която също е много трайна. Simple Smile

Cocoa Latte не е ли дюп на Bianco Latte? По спомен бяха сходни като го мирисах.

# 164
  • Варна
Бяхме до днес на балканска почивка с любимата, а тя се напръска точно със City of stars от ЗАГ за една от вечерите. За мен е страхотен дамски летен аромат, за нея е ОК. Но въпреки това си направихме последна поръчка от Иво Базар, в която го включихме за резерва.
Колкото до цените и себестойността на парфюмите, не само Жан Клод Елена е признавал, че парфюм с флакон и опаковка струват около 10 долара, понякога малко плюс.
А това, че аналозите не покриват точно оригиналите, факторите може да са много. Неточни пропорции примерно - Bleu de Chanel на Аристея е с прекалено много тамян, същият от Камея е с прекалено много цитруси, този на Лидл повечко сладнее от оригинала, сякаш повечко мента и сандалово дърво са сложили(което за мен е супер). Други аналози са пък доста по-точни.
Може и да е в разлика в партидите на съставките. Не всяка година и не от всеки регион получаваш еднаква ванилия, еднаква бобова тонка, еднакъв лимон, розов пипер, лавандула и т.н. ако са натурални съставките. Отделно и различни къщи имат създадени и патентовани вероятно синтетични съставки, които влагат само в техни продукти. До които конкуренти, арабски и аналогови производители нямат достъп.
Важното е да ни кефи и да е готинко, докато си носим аромата, независимо дали е 10лв или 500лв. А там из балкана хората доста повече се парфюмират от тук по морето. В Тетевен мр успях да нахлуя в двете им парфюмерии на центъра, предлагащи Мартин Лион и др. Затвориха в събота в 14ч точно под носа ми, че се позабавихме с обядването Stuck Out Tongue Winking Eye

Общи условия

Активация на акаунт