Отговори
# 330
Взех и се замислих, защото за много неща действаме по подразбиране, щом някой, на който му вярваме е казал, значи е така...
... та за авокадото. Не е лъжа, че е богато на много неща, обачееее... не преувеличават ли малко? В смисъл, че концентрацията на тези ценни и полезни неща е толкова малка, че за тази цена, на която се снабдяваме с авокадо... тъй де, разбрахте ме Simple Smile

# 331
Ми то сума неща са моди. Поотмина модата на киноата, започна на чията, а пък простата леща може да се съревновава и с двете. Авокадото си е същата работа. Ей на, напоследък напоследък стана модерна борбата с паразити и възпаления, та Сульо и Пульо станаха терапевти. Па що нещо за детокс ми излиза във фейса, ум да ти зайде. Едно време беше пълно с курсове за лечение на късогледство с мисъл, но отмина.

# 332
Eлора, готови наденички са с обвивка. Много лесно се маха обвивката преди готвене (за детето махам, че е претенция, аз си ги ям).
Нави, аз ям авокадото заради вкуса. Много обичам, особено Hass. Силно скептична съм, че само един-единствен продукт (дали авокадо или друго) може да е чак толкова многофункционален.😁

# 333
Не е някаква суперхрана авокадото, разбира се. Кюфтетата, пържолите и яйцата го бият по всички показатели, ако питате мен Joy
Няма лошо за който го харесва, нека си го яде. Но не е нещо без което да не можем, особено ние тук дето по нашите земи не е като да растат авокадови дървета от векове и да са ни естествена храна.

А хора да приказват големи приказки и по много винаги ще има, на днешно време иначе никой не знае за теб. Те и за меда постоянно приказват как е суперхрана. Ми то хубаво ама от него са някакви милимунди полезното, 10тина процента вода и 90тина процента захари Grinning

# 334
Онзи ден мернах някакво видео в YouTube, което обещаваше, че ако за две седмици всеки ден ядеш мед, метаболизмът ти щял да се забърза, черният ти дроб да заработи по-добре и да се детоксикираш. Представяте ли си го това?😂
Сетих се и за някакъв чужбински сайт, където даваха бюджетни идеи за кето. Та там даваха авокадото за пример като евтин продукт- ама е така само в тяхната зона, където има изобилие от авокадо. Защото по нашите ширини, особено през определена част от годината, не е толкова бюджетно.😀

Последна редакция: чт, 28 авг 2025, 01:30 от dolce miele

# 335
Авокадото има полезна мазнина. Но буца масло според мен е по-добре Grinning
Като се чудя какво да си взема за обяд, мятам консерва сардини, едно-две авокадо, 2 яйца сварени и съм топ. Може някой домат за разкош.

# 336
Много го обичам авокадото. Не го ям всеки ден, но за от време на време в салата или като гарнитура е топ. На чията не съм фен, а манията по киноата така и не я разбрах. Същата работа е и с тофуто.
Арвен, маслото за съжаление става все по-непосилно за джоба. Аз имам късмет в чужбина, където цените не са толкова брутални, но в България 10+ лв ми идват в повече. Тази седмица мисля да намина да си взема любимото на промоция, дано не са го изкупили.
Днес пълен ужас откъм движение, но има и такива дни.

# 337
Аrwen, това е и моя любима комбинация.😍
Аз тези дни взех едно намалено биволско масло от Лидъл, нямам търпение да го тествам.🙂

# 338
Авокадото много му харесвам как се плъзга по гърлото, особено ако е съпроводено с глътка мастика. Joy Не знам за другите градове, дали си имат подобие на Женския пазар, ама на нашия в събота и неделя докарват вече омекнало авокадо и се продава по кинта бройката.
Киноата си мушенгия отвсякъде, но с години готвих, защото синът ми като малък имаше алергия към бобови, а страшно обича леща. Колко "бяла леща" е изял... Така със запръжчица и чубричка! Wink

# 339
Не бях чувала за алергия към бобови.

Ще видя Долче тази марка.
Уж пише без гмо, консерванти и други такива.
Ще я търся.
Някъде из витрините сигурно.

Авокадо не ям, майка ми го яде.
Аз преди купувах и не го ядях и го хвърлях.
ТАка три пъти и спрях. Чат пат тя прави някакви неща, та хапвам.

# 340
Да, Елора, при охладените меса е, във витрината на самообслужване.

# 341
У нас че е скъпо маслото - скъпо е. Но и авокадото не е никак евтина храна, освен че пакетчето масло и не бързаш са го изядеш и обикновено не се изяжда на 1-2 пъти а с авокадо дори аз знам че не трае като се разреже.
А и не е въпросът да се противопоставят двете, просто не е абсолютно задължително нито едното и да не може без него. Че на места наистина се изказват едва ли не че без авокадо не става нмнв хранене. Според други пък само дива сьомга ловена по пълнолуние и какво ли още не Joy

Последна редакция: ср, 27 авг 2025, 23:15 от natka

# 342
Ох, маслото ми е основна храна на мен, бухам къде ли не. Основно сутрин в протеина заминава една голяма лъжица… Ще спестявам от парцали, няма как.

# 343
Не е ли много калорийно това? Маслото...
То зависи какъв калориен баланс гоните и кога тези калории са нужни.
В смисъл, това си го говорихме и преди де, че сумарно за деня може да са нормални, но в период, когато не са нужни да са повечко....

Масло си купих един буркан от една сладка туркиня, младо момиче, на Юндола... те половината стока е мушенгия, заводска, представена за домашна, но и това сирене, което взех беше хубаво, някой малка мандра го е правила явно, нищо, че си правим у дома сирене, вземам си така, да си сверяваме часовника, да разнообразяваме...
Една щайга боровинки взех, трансформирахме ги на буркани сладко... цяла седмица сутрин в кефира си слагам с протеина и шепа боровинки, от ден на ден все по вкиснали, утре последна порция Simple Smile

# 344
Калории никога не съм броила. Дори не знам как.

Общи условия

Активация на акаунт