Априлски бебета 2026 ❤

• 9 940
  • 360
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Сега се зачетох в сайта на Шейново , това е Разширен пакет ЖК - след 12 г.с , освен първата Фетална морфология , която не е включена , дали всичко останало е включено и дали си заслужава повече от следене в държавна болница + частно плащане за другите изследвания.  Много благодаря за мнението.

едит- сега видях ,че от 3 фетални , само една е включена в пакета

Цена: 930 лв – 2 х 465 лв., заплатени до 20г.с.

Прегледи и изследвания, включени в пакета:

ПКК, урина, биохимия (разширена) трикратно–в 12,26 и 34 г.с.
ОГТТ при нужда в 26г.с.
Цитонамазка – еднократно в 12г.с.
Влагалищен секрет, урокултура двукратно – в 16 и 36 г.с.
УЗД – в 16,26,30,34 и 36, 40 г.с.
Ранен БХС – 11-13,6 г.с.
Фетална морфология: 20 - 23 г.с.
NST /запис на тонове/ в 36,37,38, 39, 40 г.с.
Кръвна група еднократно в 12 г.с.
Антитела при отрицателен резус фактор трикратно в 14-16, 22-24 и 32-34 г.с.
HIV, HbsAg еднократно – при регистриране на бременност
WASS двукратно – 12г.с. и 34г.с.

# 286
За имена и ние започнахме да спорим - и за женски, и за мъжки. И двамата сме на мнение, че искаме българско име - не славянско, не визнатийско Smile Обаче неговите предложения просто ме съсипаха Smiley Аз харесвам по-нежни, а той - мнооого груби имена.
Иначе за подуването на корема - започнах да пия пробиотик - все още няма ефект, дано да има занапред.Satisfied
Сутрин имам лека подутина в долната част, възможно е вече лееекичко да се е показало. Дрехите ми стават сутрин, не съм напълняла Sweat Smile

# 287
  • Melmak
Аз чакам да излезе пола и да мислим за някакви имена. Не искам да мисля още много, защото ще се разстроя ако харесам много дадено име, а после се окаже другия пол. Примерно от сега Велина много ми харесва, ама Велин не толкова. Просто все едно не си представям момче Велин. Велина - да. И ако е момче ще му мисля. Сигурно мм ще иска да е на свекър ми, но аз просто не искам момче и цялата тая тема е болезнена за мен.

# 288
  • Ботевград
Здравейте и от мен.
Днес мина и моят преглед. Бебчето е доста порастнало.. Вече не е само точица а човече с доста хубав и силен пулс.
От днес съм болничен, просто съм много уморена (постоянно) и всички движения ме съсипват. Дано вече отмине този период 😔
Не съм повръщала, но пък се чувствам като прегазена от камион 24/7🤢
На 1ви ще пуснем изследвания и ще се запиша официално на ЖК вече.
Добре дошли на новите момичета, а на всички останали с не разположения.. Скорошно подобрение, защото даже и да не повръщам, знам колко е гадно да не се чувстваш нормален човек 🤯
А корема ми си е направо като в 5тия месец 🤣 Преди това нямах(въпреки 4те ми родени деца) 😎

# 289
Сега се зачетох в сайта на Шейново , това е Разширен пакет ЖК - след 12 г.с , освен първата Фетална морфология , която не е включена , дали всичко останало е включено и дали си заслужава повече от следене в държавна болница + частно плащане за другите изследвания.  Много благодаря за мнението.

едит- сега видях ,че от 3 фетални , само една е включена в пакета

Цена: 930 лв – 2 х 465 лв., заплатени до 20г.с.

Прегледи и изследвания, включени в пакета:

ПКК, урина, биохимия (разширена) трикратно–в 12,26 и 34 г.с.
ОГТТ при нужда в 26г.с.
Цитонамазка – еднократно в 12г.с.
Влагалищен секрет, урокултура двукратно – в 16 и 36 г.с.
УЗД – в 16,26,30,34 и 36, 40 г.с.
Ранен БХС – 11-13,6 г.с.
Фетална морфология: 20 - 23 г.с.
NST /запис на тонове/ в 36,37,38, 39, 40 г.с.
Кръвна група еднократно в 12 г.с.
Антитела при отрицателен резус фактор трикратно в 14-16, 22-24 и 32-34 г.с.
HIV, HbsAg еднократно – при регистриране на бременност
WASS двукратно – 12г.с. и 34г.с.

Първата фетална морфология е включена в изследването на "Ранен БХС – 11-13,6 г.с.", която е ехографско изследване (ранната фетална морфология) + кръвно изследване.  Но липсва третата фетална морфология, която е 28-30 г.с. и дава информация за  развитието на бременноста и възможностите за раждане.
Също така по мое мнение изследването OGTT  може би е редно са се направи задължително, а не при нужда в 26г.с. Това е обременяването с глюкоза, което дава информация за евентуален гестационен диабет.
Не са излишни еднократно поне феритин,желязо,вит. D, вит. Б12, TSH и fT4.
При финансова възможност и разни рискови фактори се препоръчва и неинвазивния пренатален тест (NIPT), който не замества ранния БХС, а го допълва и дава яснота и спокойствие при рискови фактори.
Всичко това е мое мнение на база знанията ми като молекулярен биолог и информацията, която съм преровила по темата. Слушайте избрания лекар и го питайте за всичко, което Ви притеснява.
Но след всичките ми "съвети" само да добавя, че точно в края на 4 курс преди 12 години родих здраво бебе, като минах само с изследвания по каса, която почти нищо не покрива и средната фетална морфология. Така, че списъкът на Шейново си е направо подробен и достатъчен. Пожелавам Ви леко бременеене и раждане с едно здраво бебче/бебчета. 🥰

# 290
Здравейте момичета. Днес бяхме на преглед. Всичко мина чудесно. В 10+4г.с. съм ииии ще имаме момче 💙💙💙 Така беше застанал, че докторката, аз, таткото и детето видяхме атрибута 😅🤣 Определено си личеше.. Макар да е много рано, АГ- то каза че е сигурно на 99,9%. Така че, нашият син ще има братче. Искаше ми се и една мадама да имаме вкъщи, ама ще е мъжко царство. Горко ми...

# 291
Здравейте, мами. Аз напускам групата, за съжаление. 11 г.с. съм, случил се е мисед в 9 г.с. Утре съм на абразио с вакуум в Надежда. Опитвам се да се стегна и да мисля за бъдещето. Пожелавам успех на всички и здрави бебчета на финала! Някой друг ще трябва да продължи да прави нови темички като ги изпишете.

# 292
  • Melmak
Здравейте, мами. Аз напускам групата, за съжаление. 11 г.с. съм, случил се е мисед в 9 г.с. Утре съм на абразио с вакуум в Надежда. Опитвам се да се стегна и да мисля за бъдещето. Пожелавам успех на всички и здрави бебчета на финала! Някой друг ще трябва да продължи да прави нови темички като ги изпишете.
Съжалявам, Артемида! Желая ти сила и кураж!

# 293
Съжалявам, Артемида! Всяко зло за добро са казали хората и сигурно е така!
Поплачи, изживрй и смело напред!
Скоро пак в другите месеци!

# 294

Много съжалявам! Бъди силна! ❤️

# 295
Съжалявам!
Изпращам виртуална прегръдка Heart

# 296
  • Ботевград
Много съжалявам, Артемида.
Една силна прегръдка от мен. През април и аз имам една загуба и знам какво е.
Стискам палци за в бъдеще всичко да е наред и късмета да е с вас🍀

# 297
Много съжалявам, Артемида! Изпращам ти прегръдки и кураж! 

# 298
Артемида, бъди силна. Пожелавам ти съвсем скоро да се случат нещата по най-добрия начин. Прегръдки.

# 299
И аз много съжалявам! Бъди силна! Пожелавам ти много скоро щастливи новини! Heartpulse

Общи условия

Активация на акаунт