Етажна собственост – такава, каквато си я направим. Тема № 15

• 9 497
  • 252
  •   1
Отговори
# 240
Скъпи са поканите, последно за вдръчване като проверявах беше към 100 лева.
Напишете си я вие. Упоменавате вноски за кои месеци търсите, решението на общото събрание, в което е вписан размера и вида на вноските...и така.

# 241
Скъпи са поканите, последно за вдръчване като проверявах беше към 100 лева.
Напишете си я вие. Упоменавате вноски за кои месеци търсите, решението на общото събрание, в което е вписан размера и вида на вноските...и така.

Супер. Много полезно, благодаря. Направо ми настръхнаха косите, като ми казаха, че трябва да ползвам и адвокат за написване.

# 242
И ако са с доходи под брутната минимална, не може да му вземете пари, по никакъв начин. Затова не се набутвайте и с адвокати. И да го осъдите, пак същото.

# 243
И ако са с доходи под брутната минимална, не може да му вземете пари, по никакъв начин. Затова не се набутвайте и с адвокати. И да го осъдите, пак същото.

Благодаря за включването. Надявам се да не е  с доходи по-брутна минимална заплата.

# 244
  • София
Съдебните изпълнители също връчват покани. Ние преди време ползвахме адвокат за написването и той чрез СИ връчи поканата. По-евтино ни излезе.
/Поканата писана от адвокат е класи над тази, която написахме ние/

# 245
Съдебните изпълнители също връчват покани. Ние преди време ползвахме адвокат за написването и той чрез СИ връчи поканата. По-евтино ни излезе.
/Поканата писана от адвокат е класи над тази, която написахме ние/
Ако не е проблем, бихте ли споделили преди колко време ви се е наложило да се обърнете към адвокат за написването на поканата, колко ви е струвало. и частен съдебен изпълнител ли е връчил поканата. Ако става въпрос за София, бихте ли споделили кой адвокат сте ползвали?

Последна редакция: ср, 26 ное 2025, 17:24 от jenykoleff

# 246
  • София
Мен също ме интересува това с нотариална покана, заради споделеното преди време- теч от съсед, който не желае да го отстрани.
Решила съм да й изпратя нотариална покана, но ако трябва и с адвокат ще се свържа....

# 247
  • Бургас
ако не реагира на поканата след месец, мисля че можеше да се подаде по 410 от ГПК в съда и след 3 дена излизаше резултата, и 14 дена след това ако не обжалва с изпълнителния лист при ЧСИ-то

# 248
Най-напред трябва да разберат какъв официален доход има, има ли изобщо смисъл или само ще дадат излишни пари.

# 249
  • София
Беше преди 3-4 години, но адвокатът беше специалист по корпоративно право, така че няма да ви свърши работа. Цените също вече са други.
Не знам какъв адвокат трябва да се търси - може би свързан с имуществени въпроси или вече има по-тясно специализиране свързано с ЕС и ЗУЕС. Обадете се в някоя кантора и питайте конкретно за връчване на покана за доброволно плащане.

# 250
  • Бургас
по гражданско право, има и специализирали се по ЗУЕС но са малко, защото от тези дела се печели малко
Ако става въпрос за търсене на адвокат става чрез гугъл пишеш и ти излизат адвокати, пишеш им меил, и който ти отговори
нещо подобно
https://www.google.com/search?q=%D0%B0%D0%B4%D0%B2%D0%BE%D0%BA%D … D1%84%D0%B8%D1%8F

Последна редакция: чт, 27 ное 2025, 23:27 от musicdoubl3

# 251
Може ли съвет откъде мога да получа информация дали около сградата ни площта е регулирана зелена площ или са означени парко места? Имаме чуденки за определено място, където сега е дори асфалтирано, но инвеститора не продава местата вече пета година като питаме, а други казва, че е зелена площ в проекта.

# 252
Пробвай в кадастралната карта с идентификатора на имона. Под имот земята визирам.
https://kais.cadastre.bg/bg/Map
Само идентификатора впиши и после търсене. В нотар.акт ти го има.

Иначе в ПУПа най-сигурно, в общината освен да пратиш писъмце-запитвате.

Общи условия

Активация на акаунт