Кой какви сериали гледа?- Новини, премиери, обсъждане - тема 48

• 36 186
  • 668
  •   5
Отговори
# 540
За Конете аз още от началото се чудя защо авторът е избрал главните му герои да са най-големите загубеняци, че и тъпи на всичкото отгоре. Само Лам има акъл, но пък той си е заслужил мястото поради други причини. На фона на това е напълно странно как винаги успяват да победят злото. Но пък сериалът се е получил качествен, удоволствие е да гледаш актьорската игра, репликите, музиката, абе, британска работа!

# 541
  • Sofia
IriS' дай шанс на "Dexter: Resurrection", струва си, много е добър сериала.

# 542
  • Варна
АРТЕМИС, да, и аз така помня, момчето го намери сред отломките и го приеха като талисман, защото, въпреки трудностите , оцеляха. А, и мама го ползва като ефективно оръжие в колата.  Явно Нашествениците са поне два вида/ ,,отбора''- Прозрачните и Хищниците. Следобед ще гледам еп.10.

# 543
На Херон има само две книги на български, нали?

Толкоз са, от Сиела не благоволиха да издадат повече, явно не са им вървяли продажбите.

# 544
Elsbeth 3
High Potential 2
Murdaugh: Death in the Family
Il mostro

# 545
Мен пък Роди не ме отвращава изобщо и ми е много забавен този сезон (в предишните сезони ме дразнеше).

Видях критики, че Ривър не присъствал достатъчно в сезона - добро утро - той НЕ е главният герой на поредицата (беше главен герой в предишния сезон). Има цели книги, в които той не се появява изобщо.
Но действително още от преди имаше ревюта на сериала в реномирани сайтове за телевизия (още за първите сезони), в които се натъртваше, че Ривър е главният герой. Даже се бях объркала в един момент и се чудех дали е така (защото не ми изглеждаше така).
 Честно казано, не съм дори убедена, че той е в безопасност и ще живее до края.

Това, което мен ме дразни, са промените в сюжета (четох доста за това, както и кой ще умре, за да не се привързвам към персонажи) - не мога да кажа дали са направени, за да се ухажват либералите или да се насаждат стереотипи.

Скрит текст:
От една страна злодеите са променени от севернокорейци на либийци, а от друга - травеститът е превърнат в потомък на нелегални имигранти.

Значи, в резюме - той (Гимбол) е "фашист", защото иска да гони нелегални имигранти от ислямски държави, а същевременно баща му е бил нелегален имигрант (турчин) и престъпник. От друга страна, нашите терористи и убийци са легални (?) имигранти от Либия.
А добрият кмет (също с арабски произход) е свръх лицемер и би казал абсолютно всичко, за да го преизберат, докато синът му също е нещо като терорист (макар и не на нивото на основната група).
Последно какво е посланието?

# 546
  • Beyond the stars
Innocent
За любителите на Кинг на 26 излиза първия епизод на It: Welcome to Derry по HBO.Ще се конкурира с последния сезон на Stranger Things.Като сериалът ще е предистория на филмите.Гледах трейлъра и нямам търпение вече за неделя.

Хем много искам да го гледам, хем не знам дали ще мога. Innocent

Новият сезон на Nobody wants this вече е наличен в Netflix.

# 547
  • София
За Конете аз още от началото се чудя защо авторът е избрал главните му герои да са най-големите загубеняци, че и тъпи на всичкото отгоре. Само Лам има акъл, но пък той си е заслужил мястото поради други причини. На фона на това е напълно странно как винаги успяват да победят злото. Но пък сериалът се е получил качествен, удоволствие е да гледаш актьорската игра, репликите, музиката, абе, британска работа!

Защото иначе ще е поредната творба ала Флеминг, Форсайт, льо Каре.
Романите на Акунин за Ераст Фандорин са с графа "Ироничен детектив".
Творбите на Херон също - "Ироничен шпионин".

Видях критики, че Ривър не присъствал достатъчно в сезона - добро утро - той НЕ е главният герой на поредицата (беше главен герой в предишния сезон). Има цели книги, в които той не се появява изобщо.
Това, което мен ме дразни, са промените в сюжета
Скрит текст:
Значи, в резюме - той (Гимбол) е "фашист", защото иска да гони нелегални имигранти от ислямски държави, а същевременно баща му е бил нелегален имигрант (турчин) и престъпник. От друга страна, нашите терористи и убийци са легални (?) имигранти от Либия.
А добрият кмет (също с арабски произход) е свръх лицемер и би казал абсолютно всичко, за да го преизберат, докато синът му също е нещо като терорист (макар и не на нивото на основната група).
Последно какво е посланието?
Ами,
Скрит текст:
Борис Джонсън има турски произход, а кметът на Лондон наистина не е етнически англичанин

П.п. Главните герои са Лам и Тавърнър. В центъра е Лам.

# 548
Е, да, но в книгата
Скрит текст:
персонажът се изживява като кабаретна актриса - за мен това е по-интересно и забавно, но аман да не обидим азбучното общество.

Съгласна съм, че Лам е главният герой. В един от предишните сезони не беше ли споменато в прав текст, че той е поискал тази работа - не е пратен там, а е там по желание?

П.п. самият Херон казва в едно интервю, че не се е стремил да имитира определен стил и пише книгите за себе си и до сега. Също така изобщо не е очаквал да станат популярни.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 15:59 от pppqqq

# 549
  • Вестерос
На противоположното мнение съм за настоящия сезон на Конете. Няма такова малоумие. Все едно не е MI5, а филм за Джони Инглиш. Ривър ме дразни невъобразимо много, Роди ме отвращава невъобразимо много, единствено Лам не изневерява на себе си, макар и да усещам миризмата му през екрана. Откровено се разсмях, когато попита Даяна за молбата за напускане.

Правих опит да започна първата книга наскоро. Установих, че не ми се чете толкова прясно изгледана история, но от малкото прочетено ми допадна много стилът на писане и се усеща особеното чувство за хумор.

В последно време ми е голяма греда със сериалите, всичко избива на боза. Вторият сезон на High Potential е anticlimactic, Wednesday не ми хареса колкото първи, но го гледах като детски/тийн и ме забавлява. Only Murders in the Building е яко изсмукан от пръсти. Зарязах Dexter: Resurrection, защото след два изгледани епизода не знам дали съм готова да се разочаровам повече.

Искам нещо да ми махне главата, но май ще си остана с искането.
Декстър е супер, какво те разочарова?

# 550
  • Варна
Е, и ся ще чакаме нов сезон...За ,,Инвазията".

# 551
  • София
Е, и ся ще чакаме нов сезон...За ,,Инвазията".

А, не. Достатъчно. Иначе може да продължи до безкрайност.

# 552
Инвазията май ще ми трябва припомняне преди трети сезон....

Декстър гледам сега. Леко ми идва да се откажа след четвърти сезон.

# 553
  • Sofia
Да не се повтарям, но не се отказвайте от "Dexter: Resurrection", сериала е топ и си заслужава гледането.
За да не спамя Grinning с препоръките, от следващата седмица започвам "Института" и имам високи очаквания за него.

Последна редакция: сб, 25 окт 2025, 19:23 от Lady Royal

# 554
Тиф, Lady Royal, от видяното от Декстър ми избодоха очите разни недомислици, които не ми се струват възможни при напредъка на технологиите в днешно време, а мен много ме дразнят подобни неща. Не знам какъв беше зорът да правят три спинофа на перфектен за времето си сериал. Всъщност знам, пари.

Общи условия

Активация на акаунт