Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 25 474
  • 532
  •   2
Отговори
# 390
Внимавайте със Рудикей и сграда Фрея във Възраждане 1. Парцела е в запори и дружеството собственик е запорирано. Адвокатите ми направиха справка,нещо страшно е. Собственик на парцела бил Дилян Николов,някакъв измамник от едно време - Одисей 96 където завлекли една камара народ предишната криза. Напълнило се е на пазара пак само с измамници
За това писах още преди година когато ми предлагаха изгодни оферти.Строежа върви,но изпълнител и възложител се съдят, отделно собственика/възложител е препродавал парцела без да има право съда е обявил сделката за нищожна и т.н огромна каша!Бягайте далече от там!

# 391
Фемили гардън е хубав комплекс. Ако някога може да ти потрябва жилище във Варна е по-добре да го отдаваш под наем вместо да го продадеш. По колко вървяха средно на зелено там? А и колко време след като го завършиха отне да премине масовия шум от ремонтите?
Жилише във Варна си имам. А във Фемили Гардън не ми се занимава с отдаване под наем, там десетки са направени за даване под наем... На тъмнозелено бяха по 600 евро на квардат, довършителните работи още текат с пълна сила.

# 392
Внимавайте със Рудикей и сграда Фрея във Възраждане 1. Парцела е в запори и дружеството собственик е запорирано. Адвокатите ми направиха справка,нещо страшно е. Собственик на парцела бил Дилян Николов,някакъв измамник от едно време - Одисей 96 където завлекли една камара народ предишната криза. Напълнило се е на пазара пак само с измамници

То трябва да си луд да си купиш апартамент с такова “качествено” строителство. Отделно, че цените са съмнително ниски от самото начало, което беше поставено преди години, през които инвеститора няколко пъти бяга в чужбина и строителството спираше

# 393
Утре вечер в “Темата на Нова” ще говорят за имотния пазар. Ще ми е интересно да го гледам. Дано са се постарали и да не гледаме отново само брокери и изкривена статистика. По назад в темата казах, че ще попитам личен приятел за ситуацията във Варна. Последните 2-3 месеца нито една сделка за продажба. Свито предлагане и задържане на имотите от собственици и инвеститори.

# 394
"Пустеещият от години и обрасъл с растителност имот до бившия мебелен завод „Сава Ганчев“ на бул. „Сливница“ 162 във Варна ще бъде застроен. На терена с площ над 9 дка се предвижда да бъде изграден 9-етажен медицински център с оптика и аптека. Това става ясно от заявеното инвестиционно намерение пред Регионалната инспекция по околната среда и водите. Становището на РИОСВ е, че няма нужда от извършване на оценка на въздействието върху околната среда, научи Moreto.net.

Инвестиционното предложение е на „Хипократ“ ЕООД. Според плановете медицинският център ще е с две основни функционални зони-клиника с консултативни кабинети до пето ниво и кабинети разположени на следващите етажи. До двете зони ще се достига по самостоятелни стълбища и асансьори.

Предвиждат се два гаража на подземно ниво за около 50 коли. В сутерена ще бъдат разположени още складови и други технически помещения.

Консултативно-диагностичният блок ще бъде на 1 и 2 етаж, оперативен блок - на 3 и 4 етаж, стационарен блок - 5 етаж, а останалите етажи ще са административно-стопански блок."

# 395
За 9 етажна поликлиника само 50 паркоместа, браво!!! За кого по напред за персонала или за пациентите?
А дали града има нужда от още една болница?

# 396
Интересно "Сава Ганчев" какво ще стане.

# 397
... По назад в темата казах, че ще попитам личен приятел за ситуацията във Варна. Последните 2-3 месеца нито една сделка за продажба. Свито предлагане и задържане на имотите от собственици и инвеститори.

Последните три месеца имам две сделки, нищо му няма на пазара.

Пп "Сава Ганчев" ще стане история.

# 398
  • Варна
"до мебелен завод „Сава Ганчев“"  или "мебелен завод „Сава Ганчев“"?

# 399
Утре вечер в “Темата на Нова” ще говорят за имотния пазар. Ще ми е интересно да го гледам. Дано са се постарали и да не гледаме отново само брокери и изкривена статистика. По назад в темата казах, че ще попитам личен приятел за ситуацията във Варна. Последните 2-3 месеца нито една сделка за продажба. Свито предлагане и задържане на имотите от собственици и инвеститори.

Нека постоят малко гладни. Имат голяма роля при и по повод изкривяването на пазара.

# 400
"до мебелен завод „Сава Ганчев“"  или "мебелен завод „Сава Ганчев“"?
Парцела до завода ще е клиниката, а пацела на Декаба жилищни сгради, нещо 14 етажно се коментира в общината.

# 401

Нека постоят малко гладни. Имат голяма роля при и по повод изкривяването на пазара.
Със сигурност има и такива, които “отварят” очите на клиентите, но не всички. Много често идват с въпроса “за колко мога да продам”, и реално брокера дава насока спрямо пазарните цени. Но има и много продавачи, за които имота е “безценен” и обявяват нереално високи цени. Повярвайте, много брокери се опитват да приземят продавача, но минават месеци на застой, преди да отстъпят, а някои чакат и с години.
Брокерите гладни няма да останат, защото последните няколко години много от тях натрупаха прилични средства и дори станаха “инвеститори”. От няколко години не съм в тази среда, но си поддържам контакти с бивши колеги. Истината е че ако наистина има трус в бранша, само най-силните ще оцелеят.
... По назад в темата казах, че ще попитам личен приятел за ситуацията във Варна. Последните 2-3 месеца нито една сделка за продажба. Свито предлагане и задържане на имотите от собственици и инвеститори.

Последните три месеца имам две сделки, нищо му няма на пазара.

Пп "Сава Ганчев" ще стане история.
Две сделки като брокер или купувач/продавач?

# 402
Купувач, едностаен и двустаен.

# 403
  • Варна
Аз пак не разбрах. Със самата сграда на Сава Ганчев какво ще стане? Тя не беше ли собственост на Явор АД? Те реално  името Явор го имат от някаква връзка с този завод, някакво придобиване на фирма ли, терен ли...

# 404
Със самия бивш завод не знам какво ще стане. Скоро ще разберем.

Общи условия

Активация на акаунт