Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 25 510
  • 534
  •   4
Отговори
# 525
  • Варна
Става, има едни 25% дето смучат от схеми, измами, злоупотреби, НПО-та и.т.н, ей тия са дето ги виждаш по заведенията, щото истинският бизнес и средната класа работи и няма време да щрака с пръсти

# 526
Ясно за схемаджиите.

Само в България честно работещите хора не могат да си купят вече собствено жилище. Не е вярно, че в чужбина касиерка във супермаркет не може да си купи, ще си изтегли кредит и ще си купи, че даже и нова кола може да кара.

# 527
  • Варна
Ще си купи, но не 100+ квадрата в най-престижния район в топ 3 градовете. То и във Варна не всичко е 4000€/кв.м. По комплексите във Възраждане и нагоре е пълно с “бачкатори” и дори те не са на минимални заплати. В семейните доходи участват минимум двама души, спестявания за самоучастие от роднини или от други продадени имоти.

В коя чужбина сам човек на МРЗ без чужда помощ може да си позволи луксозно голяма жилище в хубав квартал в топ град?

# 528
За луксозно жилище изобщо не говорим, и то във Варна. Чак ме напувша на смях. Варна и Лукс...

В Лидъл не са баш на минималната, имат и други благинки като ваучери за храна и т.н. Дадох само като пример тези работници, може да вземем и детска учителка примерно. Нещо средно.  Със заплата под 2000лв как да си купи човек жилище във Варна, просто е безумно.
До преди 5-10 г можеше с честен труд да се купи нещо читаво.
Съседка във Фемили Гардън си продаде апартамента наскоро, 80м2 на БДС  със таксите и брокера за купувачите 225 000 евро. Орделно паркомясто ще трябва да спазарят, те са по 25-30 000 евро. Отделно за довършителни работи им трябва солидна сума. Това с варненска заплата не го виждам да се случи ако не се ползват наследствени капитали.

Долното ми излезе във ФБ, за някаква сграда магнум или нещо от сорта.
Скрит текст:
4 000 евро за квадрат в центъра на Варна. Те не само изплискаха легена — направо ваната изхвърлиха през балкона. Цените вече са напълно откъснати от реалността и от стандарта на хората, които живеят тук.
Разбирам да е град като от брошура: чист, зелен, без дупки, с гледки като от картичка и инфраструктура от бъдещето.
Ама ние получаваме едно голямо „дръж се, ако можеш“.
И после се чудим как квадрат във Варна тръгна да гони цените в държави с тройни заплати и съвсем различен стандарт.
Голямо пране на пари, голям цирк – Варненско издание

# 529
  • Варна
Ами понеже досега цитирахте такива цени на квадрат в Дружба, затова казах лукс.

Защо ти е чудно, че се е продало това жилище на такава цена? Комплексът е чисто нов, на хубаво място, много ясно, че няма да се купи от продавач или учител. Във Варна има достатъчно чужденци, моряци и въобще наети в чуждестранни фирми на високи заплати. Това очевидно е семейно жилище, тоест за да е коректна сметката, гледаме общ доход на ДВАМА. И да, често има наследствен капитал. Човек продава едно, купува друго или други, със или без доплащане. Повечето сделки са скрити замени.

# 530
О, не изобщо не ми е чудно. Няколко такива сделки има в последните месеци там. Но това го отдавам на бързането преди еврозоната. Хората си спасяват кеша.

За Дружба аз имам лично мнение, и то се раздалечава от представата за лукс. Единственото неповторимо там беше уникалната комбинация на морски въздух с иглолиста растителност. Рядко срещата комбинация. На времето са се лекували белодробни болести там. Сега е бетониран паметник на мутренската глупост.

# 531
  • Варна
4000 евро действително е премиум цена, може и строителството да е премиум ( ама в България нито се мисли като се прави нещо, нито имаш откъде да вземеш читави хора, нито клиентите знаят какво и как да изискат, нито доставчиците и подизпълнителите ще са ти на 100% читави - всеки маже нещо, взема кинтите и бяга ) ама ще е със забележки. Иначе инфраструктура и атмосфера съм на доста разнопосочно мнение.

# 532
Не знам за 4000 евро в топ дестинации, но вчера ми попадна обява за 51м2 в сграда от 2006г до 1 ЕГ - 145 хил евро

# 533
  • Варна
Показателно ще е за колко време ще изчезне обявата.

# 534
Долното ми излезе във ФБ, за някаква сграда магнум или нещо от сорта.
4 000 евро за квадрат в центъра на Варна.
Голямо пране на пари, голям цирк – Варненско издание
Е тя тази сграда е на КУБ, ясно е че е пране на пари

5000 еуро е в кооперацията на мястото на картофената къща ( на ъгъла на Княз Борис и Братя Миладинови )
4000 искат Явлена в кооперацията до бившото Руско консултво ?!?

Абе Дружба все още е позапазена, на мен си ми харесва, редовно се разхождаме там. Съжалявам че не взех там преди ковида.
Не може да се сравнява с Слънчев браг или Златните примерно.

Общи условия

Активация на акаунт