Пазарът на недвижими имоти във ВАРНА - какво се случва реално? - Тема 22

• 25 352
  • 525
  •   3
Отговори
# 375
  • Варна
Че то там от край време е застроено с огромни многофамилни къщи по 4 етажа. Дали ще е така или с блокове на 5 етажа, кой знае каква разлика няма. Аксаково си е град, при това - общински. Нищо селско няма там. За мен не е тихо и спокойно място.

# 376
Така е, води с градски начин на живот там, но все пак да живееш в апартамент в Аксаково го намирам за глупост към днешна дата. Приемлива къща за мен там е, да е самостоятелна еднофамилна до 2 етажа 160км.м.+ с канализация и двор над 600кв.м. на асфалтова улица.

# 377
Didi,  вдига се плътността на застрояване, двуетажните къщи са ок, има място в парцелите и за паркоместа, но когато един парцел 500м2  стане с 20 апартамента вече играта загрубява. Дворовете изчезват, а на старите двуетажни къщи дворовете стават неизползваеми, защото целите са в сянката на новите блокове. Гледайте старата част на Виница, от прекрасен зелен квартал се превърна в претъпкан, отковено изнервящ ме като ми се наложи да преминавам от там. 

# 378
  • Варна
Сещам се за една местност "Орехчето" по пътя към Звездица. Нямам преки впечатления от там, само съм минавала и ми се струва сравнително тихичко и горско, незастроено, а близо до града.

# 379
  • Варна
Виница бил прекрасен зелен квартал? Ко? Не! Виница беше едно място със разбити улици и схлупени къщурки с преобладаващо гагаузко населени с характерните им особености. Нищо зелено нямаше освен буренясали тротоари където ги имаше и запустели дворове. Порутени огради, всякакви боклуци на двора с редованата клошарщина, кал и мръсотия. Зимата не се дишаше защото от пинтилък, тарикатлък, простотия и беднотия се гореше каквото им падне. Във всеки двор се дереше по един пес до Бога....

# 380
След това ти изказване, Пенкоман, не си за село чуек, освен ако не си направиш ранчо/хасиенда на 30-40 дка

# 381
Не се е променила много Виница, застрояването не възпитава.

# 382
  • Варна
Не, не се е променила, още се усеща уютният аромат на фини прахови частици във въздуха зимата, чува се песи лай от тук от там и още има разни схлупени къщурки с ламарини по покрива.

@скаридка - препоръчвам ти една книга "До Драва и отвъд" от Николай Калайджиев. Там има един пасаж като се движат българските войски от Югославия към Унгария и минават и през изоставени села на етнически немци...понякога истината боли и понякога истината се казва между другото, но там ще прочетеш в този пасаж как автора описва как се променят селата и как стават по-подредени, по-чисти, по-красиви и.т.н...., а реално икономически в него период не е имало чак такива разлики..., като особено е впечатлен автора от селца на етнически германци, които дори не са в Германия..., явно контраста е бил голям. Та...ген...нека си говорим истината...такива сме и толкова си можем. Все пак от 1400-1880 г. къде са нашите писатели, художници, скулптори, композитори, издатели, драматурзи......, как да имаме усет за красивото тогава...от къде да дойде?...затуй ще имаме тенекии от сирене по дворовете...

# 383
Penkoman,  ген, манталитет,  както щеш му викай, законови норми обаче няма. Не е като в гадната ЗЕ - задължение за поддръжка на прилежащите тротоари, боядисване на оградата, поддържане на предния двор.. Или се примиряваш, защото и ти като мен си малцинство, или се изнасяш извън населените места или в страна, създала законов ред!

# 384
  • Варна
Значи искаш да ми кажеш, че е до законови норми? Не е. В тая книга действието се развива 1944/45 много ме съмнява да има такива законови норми, освен това там войниците преминават през смесени райони в Словения и Унгария където словенските и унгарските села са по-добри от нашите, но немските са още по-добре, а немските са били със същите закони като словенските или унгарските. Така, че е до традиции, ген, манталитет. И да, малцинство сме...и още по-малко ще ставаме.

# 385
Внимавайте със Рудикей и сграда Фрея във Възраждане 1. Парцела е в запори и дружеството собственик е запорирано. Адвокатите ми направиха справка,нещо страшно е. Собственик на парцела бил Дилян Николов,някакъв измамник от едно време - Одисей 96 където завлекли една камара народ предишната криза. Напълнило се е на пазара пак само с измамници

# 386
Майт ще строи в Победа, върху парцела на Декаба. Там комплексите вече са повече от необходимото!

# 387
  • Варна
Лъки, след като ти купи там в комплекс, тогава ли стана прекалено, или беше прекалено и преди това, но не те спря да си купиш? Grinning

Бивша промишлена зона беше повече от ясно каква съдба ще има. От съвсем малка си представях как един ден ще има нови блокове и няма да ме е страх да вървя покрай джунгли и изоставени фабрики без улично осветление.

Изплува ми спомен как преди около 20 години точно парцелът на Фемили Гардън беше ограден и подготвен за грандиозен строеж от испанска фирма. Имаха много силна реклама и офис на бул. Мария Луиза. Бях с леля ми като отиде да разпитва за цени, но не помня подробности. Естествено нищо не се построи, офисът изчезна, а парцелът буреняса отново за една година. Нямам представа колко души са завлекли тогава.

# 388
Лъки, след като ти купи там в комплекс, тогава ли стана прекалено, или беше прекалено и преди това, но не те спря да си купиш? Grinning

Беше прекалено разбира се. Лабиринта, Фамилиите една в друга, и на Ивата блокчето. И сега е прекалено, но виждам мегдан за още.
Отделно много хора продадоха с добър марж, мисля и аз в такава посока.

# 389
Фемили гардън е хубав комплекс. Ако някога може да ти потрябва жилище във Варна е по-добре да го отдаваш под наем вместо да го продадеш. По колко вървяха средно на зелено там? А и колко време след като го завършиха отне да премине масовия шум от ремонтите?

Общи условия

Активация на акаунт