Какво правят жени в менопауза, когато... 11

• 13 477
  • 152
  •   1
Отговори
# 135
Вече официално съм в менопауза.
Бях вчера на преглед, гинеколога ми изписа да пия феминорм и Примлайф вечерна иглика, за облекчаване на неприятните симптоми. Купих ги и започвам да ги пия, да видим дали ще има ефект. Ако някоя от Вас ги е пила, може и да сподели дали се е почувствала по-добре след приема им SmirkSmirk

Как разбрахте, че вече сте официално в менопауза?
Ами от 1г. и 3м. съм без цикъл, пуснах си полови хормони, бях и на преглед и гинекола потвърди менопауза и ми изписа добавките, като каза да ги пия една година и щяли да ми се отразят положително!

# 136
Здравейте,моля препоръчайте ми добър ендокринилог или специалист разбиращ от перименупауза в София.Сега ще стана на 41г,от 2 г имам промени с цикъла,съотвено хормоните.Първо скъсяване на интервалите,после кръвоизливи,пих Дицинон искаха кюретаж д ами правят миналото лято.После 5,6м без цикъл.Този месец ми дойде,пуснах хормони нисък естрадиол,високи 2,3 пъти FSH ,LH .Имам и пролактом пия ДостонексПаднал ми е пролактина на 750( под нормата),пия от 2г по четвърт на 7дни беше към 1100.

# 137
Погледни в съответната тема.Има и препоръчани специалисти.

# 138
Здравейте. На 47години съм от 3 месеца нямам менструация,някой може ли да ми помогне да каже по тия иследвания дали съм в перименепауза .Гиниколога нищо  не ми каза освен че са нормални.. Възможно  ли е ако не са ти разбутани хормоните да навлизаш в менепауза?

Последна редакция: чт, 13 ное 2025, 12:55 от miha

# 139
  • волно калдъръмче
Всичко ти е в норма. Най-сигурно е да си намериш по-словоохотлив гинеколог

# 140
Причините за липса на цикъл могат да са различни.Може да попрочетеш в темата за пременото в този същия раздел.

# 141
Здравейте, знаете ли откъде онлайн или от Турция/Гърция/Сърбия може да се купят естрогенови лепенки (пачове)? А някой ползвал ли е ето този спрей? Благодаря
Здравейте, имате ли този спрей? https://verutol.net/produkt/lenzeto-transdermalen-sprej-lenzetto … ransdermal-spray/

# 142
Здравейте, знаете ли откъде онлайн или от Турция/Гърция/Сърбия може да се купят естрогенови лепенки (пачове)? А някой ползвал ли е ето този спрей? Благодаря
Здравейте, имате ли този спрей? https://verutol.net/produkt/lenzeto-transdermalen-sprej-lenzetto … ransdermal-spray/
Аз си купувам Дерместрил 100 от аптека Промахон. Пиша им на вайбър и ми пращат.

# 143
Дерместрил са естрогенови лепенки, така ли? Всеки ден ли ги слагате? Къде се слагат за най-добро усвояване? Колко е дозата на естрадиол, която се съдържа в една лепенка? Благодаря

# 144
Дерместрил са естрогенови лепенки, така ли? Всеки ден ли ги слагате? Къде се слагат за най-добро усвояване? Колко е дозата на естрадиол, която се съдържа в една лепенка? Благодаря
Лепенки са. Първо ми бяха изписали Климара, но явно не се произвеждат вече и от аптеката /Промахон/ ми предложиха Дерместрил 100. Обсъдих с гинеколога ми и почнах. Слагат се 2 пъти седмично. Според упътването се лепят в долната част на корема, отстрани на бедрата или в горната част на задните части, но аз имах радикална хистеректомия и след това лъчетерапия и по препоръка на доктора ми лепя от външната страна на ръката - под рамото и над лакътя. Дозата от упътването: Дерместрил 100: estradiol hemihidrate еквивалентен на 8,0 mg estradiol, отдават 100 μg estradiol за 24 часа. Аз лично съм много доволна, но отново подчертавам, че е по лекарско предписание.

# 145
  • София
Martina_ и аз съм с тотална хистеректомия. Изписан ми е и приемам Естрофем 2 mg,като според гинеколога ми и дозировка 1 mg  ще ми е достатъчна, но в България не се намира. Знам, че рискът от теомбоза при пластирите е доста по-нисък, пощадящу са и към черия дроб. Вашата рецепта каква е - точно за Дерместрил ли е? Извинявам се за тъпия въпрос, но просто хартиена рецепта, която изпращате сканирана ли ползвате? Ще говоря с моя гинеколог и да съм наясно в какъв формат точно да я издаде и как да я представя.

# 146
Martina_ и аз съм с тотална хистеректомия. Изписан ми е и приемам Естрофем 2 mg,като според гинеколога ми и дозировка 1 mg  ще ми е достатъчна, но в България не се намира. Знам, че рискът от теомбоза при пластирите е доста по-нисък, пощадящу са и към черия дроб. Вашата рецепта каква е - точно за Дерместрил ли е? Извинявам се за тъпия въпрос, но просто хартиена рецепта, която изпращате сканирана ли ползвате? Ще говоря с моя гинеколог и да съм наясно в какъв формат точно да я издаде и как да я представя.
Всъщност нямам никаква рецепта. В амбулаторния ми лист пише Климара. Като попитах в аптека Промахон за Климара, те казаха, че нямат, но могат да ми предложат Дерместрил 100. Докторът просто потвърди, че става - нищо повече. Писах им и поръчах, платих и след 2 дни получих по куриер. След 3 седмици си дадох сметка, че вълните драстично са намалели, спя доста по-добре и си поръчах още 2 опаковки, за да съм сигурна, че ще имам поне за половин година. Иначе проучих, че в Германия заменят Климара /Дерместрил/ с Естрамон, но за там трябва задължително рецепта, може и от България, но не съм купувала още от там.

# 147
Здравейте!Аз също съм с радикална хистеректомия и на мен ми изписа доктора Климара и Естрофем.Климарата не я намерих никъде и започнах само Естрофем,може би от около седмица я приемам.Дали трябва и двете паралелно да използвам,това не си спомням(не помня какво каза лекаря).
Личната ми лекарка обаче каза,че Естрофема е като заместител на Климара,и затова пия само него.Дали бих могла и аз да си взема тези лепенки от тази аптека?

# 148
Здравейте!Аз също съм с радикална хистеректомия и на мен ми изписа доктора Климара и Естрофем.Климарата не я намерих никъде и започнах само Естрофем,може би от около седмица я приемам.Дали трябва и двете паралелно да използвам,това не си спомням(не помня какво каза лекаря).
Личната ми лекарка обаче каза,че Естрофема е като заместител на Климара,и затова пия само него.Дали бих могла и аз да си взема тези лепенки от тази аптека?
Относно поръчката, не мисля, че ще има проблем да поръчате /стига да имат/. Моят доктор не искаше да приемам хапчета, за това ме насочи към аптека Промахон, очакваше се там да има Климара, но вече нямат, за това заменихме с Дерместрил.

# 149
Разгледах сайта на аптеката,в търсачката търсих ,но не ги открих. Може ли директен линк да ми дадете или поне някакъв друг начин да си поръчам?
Благодаря!

Общи условия

Активация на акаунт