Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 27 550
  • 755
  •   1
Отговори
# 165
Шуши, аз съм с вливки желязо, като за момента съм направила 4.

Преди вливките бяха следните:
 хемоглобин - 111 g/L при граници 120 - 165;
 желязо - 5.3 µmol/L при граници 10.7 - 32.2;
 феритин - 9.6 ng/mL при граници 15 - 300.

След 2 вливки:
 хемоглобин - 117 g/L при граници 120 - 165;
 желязо - 12.4 µmol/L при граници 10.7 - 32.2;
 феритин - 72.1 ng/mL при граници 15 - 300.

След две седмици ми е контролата, за да видя след 4-та вливка как е положението, но по план общо трябва да направя 6.
А след вливките имаше ли странични ефекти

# 166
А след вливките имаше ли странични ефекти

Не, нямах, но при мен нямаше гадене и от желязото под формата на хапчета, просто нямаха ефект върху стойностите. На мястото, където ходих, дори питаха дали предпочитам легнала или седнала да ги правя, че обикновено ги правят на кушетка, но ако много ти тежи коремът или ти става лошо може да избереш и седнала. На мен ми ги правиха и по двата начина и нямах проблеми. Самата вливка минава за 20-тина минути.

# 167
Аз ходих на няколко лекции на живо по време на първата бременност, но ми идваха в повече рекламните блокове и ми писна да вися по два часа на един стол и само половината от времето (в добрия случай) да е смислена информация. Разбирам, че така реално се спонсорират тези събития, но аз предпичитам да гледам онлайн лекции на дивана вкъщи. 😀 Бонуса на събитията на живо е, че ти дават мостри на различни продукти.

# 168
Здравейте, момичета! И аз се включвам с ниско желязо, хемоглубин и червени кръвни клетки. В резултатите пише, че ще ми изпишат 200мг желязо на ден, които да пия с портокалов сок (предполагам, за да не се получи запек, извинете). Това, което ме притеснява е и високото количество на неутрофили, за които за първи път чувам и чета. Ще си запиша час за джи пито днес и ще попитам за всички неща, но дотогава, може ли някой да сподели дали се е сблъсквал със същите неща? мерси много предварително:)

# 169
Портокаловия сок е за по-добро усвояване на желязото заради съдържанието му на витамин Ц. 🙂

# 170
Благодаря много, zoya! Ще търся някакъв без много захар, дано да намеря, мерси:))

# 171
И аз започнах Сорбифер, хвмоглобина ми е 115 и АГ каза да го почнем свга и да го поддържаме, вместо да чакаме още да падне. Едвам си нагласих всички хапчета, които пия през деня, понеже трябва да имат отстояние едно от друго.

# 172
  • София
И аз съм на Сорбифер, хемоглобина ми беше 117 като го почнах преди две седмици някъде.
Точно хемоглобина беше причината да отида на второ мнение при друг лекар,.след като моя АГ каза, че бил ок , а 117 беше при долна граница 120, което не ми се видя резонно. Отидох за второ мнение и ми предписаха Сорбифер и сега се надявам да има ефект от него.

# 173
Майко мила, моя хемоглобин е 105 Sad( тичам до аптеката

# 174
Майко мила, моя хемоглобин е 105 Sad( тичам до аптеката
и моя е 106 но беше 96 така че надявам се ще се вдигне още😄

# 175
И аз съм на Сорбифер, хемоглобина ми беше 117 като го почнах преди две седмици някъде.
Точно хемоглобина беше причината да отида на второ мнение при друг лекар,.след като моя АГ каза, че бил ок , а 117 беше при долна граница 120, което не ми се видя резонно. Отидох за второ мнение и ми предписаха Сорбифер и сега се надявам да има ефект от него.

Ох, ще ме побърка това постоянно тичане по различни лекари за второ мнение. Това така ме натоварва. Толкова дълго избирах моя АГ и пак има неща, за които не му вярвам напълно. Сигурно проблема си е в мен от много информиране и четене ме е страх от всичко.

# 176
Аз нали ви бях споделяла,че повръщам всякакви таблетки желязо, сега си взех спрей на бетър Ю с желязо и съм много доволна, нямам гадене от него. Ще видим и как са изследванията другия месец, че желязото ми този месец е 6, което АГ каза, че е доста притеснителна стойност, а хемоглобинът около 105 някъде 😅

# 177
Аз нали ви бях споделяла,че повръщам всякакви таблетки желязо, сега си взех спрей на бетър Ю с желязо и съм много доволна, нямам гадене от него. Ще видим и как са изследванията другия месец, че желязото ми този месец е 6, което АГ каза, че е доста притеснителна стойност, а хемоглобинът около 105 някъде 😅

Референтна стойност за желязо е от 5 до 24.

# 178
Hellokitty, не знам дали говорим за различни мерни единици или референтните стойности в различните лаборатории се различават, но там, където аз си пускам изследванията, границите са 10.7 - 32.2 µmol/L.

# 179
Добре, щом АГ казва, че за него е притеснителна стойност, значи е. Плюс, че за по-малко от месец ми спадна от 12 на 6.

Референтна стойност за желязо е от 5 до 24.

Общи условия

Активация на акаунт