Термин Ноември 2025 - Тема 4

• 27 549
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте Мами,

Обърнаха ли се вашите бебчовци, взех да се притеснявам Sad 30+2 сме.

# 181
Аз днес влязох в 29 г.с. Миналата седмица беше последния ми преглед и тогава бебето беше седалищно. По усещания от ритниците  все още е така. Надявам се да се обърне, за да мога да родя естествено, но има доста време все още, с това се “успокоявам” 😀

# 182
Здравейте Мами,

Обърнаха ли се вашите бебчовци, взех да се притеснявам Sad 30+2 сме.
Прегледа ми беше този вторник (30+0г.с) и е застанал "в перфектна поза за естествено раждане" по думите на АГ- то. Проблема обаче е , че за месец шийката ми се е скъсила от 45мм на 27мм + прекрасното положение на бебето има шанс от преждевременно раждане (понеже наскоро осъзнах, че получавам контракции и въобще не е мърдането на бебето...колкото и невежо да звучи) . Така че вече не съм убедена колко и кога е най- хубаво да се обърне бебето. В моя случай май не е...

# 183
Не знам дали е само при мен, но понякога имам чувството, че всичко е толкова сложно и комплексно. Трябва да знаем и да мислим за толкова неща. Това е едно чудо и просто ми се иска, а и мисля, че е редно повече да му се наслаждаваме. Стискам палци на всички мами и бебоци. Малко ни остана. Господ да е с нас 🤍

# 184
Аз съм в 26-та седмица, и моята шийка се скъси на 2,78 и бебето ми е с главата надолу от няколко дни. След системите и инжекциите се успокои положението, но и аз съм нащрек, и си полежавам. Но доста си поплаках.
Гледам и да се наслаждавам. Мисля, че този баланс между притеснение и щастие, и вълнение, е абсолютно нормален предвид това колко искаме щастлив край с бебетата, че и хормоналния фон на който се случва.

# 185
Моята е 25 мм в 25 г.с. докторката още не ме приема в болница и сега като чета ,че обръщайки се с главата надолу може още да се скъси и ще си поплача още малко .

Аз съм в 26-та седмица, и моята шийка се скъси на 2,78 и бебето ми е с главата надолу от няколко дни. След системите и инжекциите се успокои положението, но и аз съм нащрек, и си полежавам. Но доста си поплаках.
Гледам и да се наслаждавам. Мисля, че този баланс между притеснение и щастие, и вълнение, е абсолютно нормален предвид това колко искаме щастлив край с бебетата, че и хормоналния фон на който се случва.

# 186
Обръщането на бебето не е причина за контракциите и скъсяването на шийката, а по-скоро е обратното. Ако имате контракции и шийката се скъсява, матката се променя и това може да улесни бебето да намери правилната позиция. Когато бебето е разположено главично се усеща повече тежест ниско в таза, защото главата му е най-тежката и твърда част от тялото.

# 187
А предполагам, че на толкова ранен етап е възможно все още да се мести? Едва ли ще остане така докато се роди 😀

# 188
Водят го, че до 35-та седмица трябва да се намести във финалната си поза, макар че лично знам за случай на обръщане и в 38-ма седмица, та зависи много от големината на бебето и колко свободно място все още има. Бебка досега на прегледи редуваше положенията, но последните 2 седмици (28 - 30 седмица) си е в главично положение. Усеща се и по движенията, че направо ми изритва органите под ребрата с някои от по-силните ритници.

# 189
Моят хемоглобин беше паднал на 108 и аз се усещах доста отпаднала, но след  месец прием на Сидерал форте се вдигна на 119. От малко повече от месец приемам постоянно Магнерот 3 пъти по 2, което май е максималната доза, но си имам дни с постоянни контракции. До миналата седмица шийката ми беше 35 мм, но съм в постоянен страх, че може и да се скъси, което доколкото съм чувала става за дни, а прегледите ми са през 20тина дни и се опасявам, че ако се скъси няма да разбера навреме.

# 190
И при мен след вчерашния преглед се установи скъсяване на шийката - 19мм .. преди 3 седмици беше в 30мм.
Нямам контракции и болки в момента, сега съм в 31 седмица.. в 26 имах доста болки и лежах в болница, бях се успокоила че като няма контракции всичко е наред ..
Момичета, мисля че някоя беше качвала списък с необходимите покупки за бебето. Може ли отново?

# 191
Моята маточна шийка последно я мери трансвагинално докторът, който ми прави втората фетална морфология 32.5 мм и каза, че е добре и не съм с риск от преждевременно раждане, но това беше преди повече от месец - на 23.07.
Сега като чета, че на повечето от вас са се скъсили и то за кратък период и малко се притесних. Останах с убеждението, че контракциите допринасят за скъсяването, аз получавам подобни втвърдявания на корема от време на време за 5-6 секунди. Вие колко често на ден ги получавате горе долу ... ? И още един въпрос: Възможно ли е дължината на шийката да се измери с трансабдоминална ехография (т.е. през корема)?
Защото след въпросната фетална, съм ходила 2 пъти при АГ, но ме гледа само през корема, дали ще се види евентуален проблем по този начин?
Съжалявам за може би глупавите въпроси,  но ми е първа бременност и нямам идея...
Иначе след 4 дни съм отново на преглед и ще питам.

# 192
Моята маточна шийка последно я мери трансвагинално докторът, който ми прави втората фетална морфология 32.5 мм и каза, че е добре и не съм с риск от преждевременно раждане, но това беше преди повече от месец - на 23.07.
Сега като чета, че на повечето от вас са се скъсили и то за кратък период и малко се притесних. Останах с убеждението, че контракциите допринасят за скъсяването, аз получавам подобни втвърдявания на корема от време на време за 5-6 секунди. Вие колко често на ден ги получавате горе долу ... ? И още един въпрос: Възможно ли е дължината на шийката да се измери с трансабдоминална ехография (т.е. през корема)?
Защото след въпросната фетална, съм ходила 2 пъти при АГ, но ме гледа само през корема, дали ще се види евентуален проблем по този начин?
Съжалявам за може би глупавите въпроси,  но ми е първа бременност и нямам идея...
Иначе след 4 дни съм отново на преглед и ще питам.
Честно казано до скоро си мислех, че въпросните "втвърдявания" са по- остри местения на бебето. Уви май ще се окаже, че греша. Не съм следила колко често на ден ги получавам, но ги има.
Относно измерването на шийката- моя АГ винаги я гледа през корема, освен на последния преглед на който установи скъсяването - беше видимо стреснат и реши, че е добре да я измери и вагинално, за да е сигурен, понеже бебето вече е по- голямо и обърнато. С две думи я измери и по двата начина " за всеки случай" . Единственото което ме притеснява е, че уж казва че положението не е добре, а в същото време не спомена нищо за престой в болница+ че ми назначи преглед чак за след 3 седмици, което за мен е странно. Вие през колко време ходите на преглед ?

# 193
Може и през корема, ама най-добре вагинално. При мен веднъж я мерят през корема, веднъж вагинално. Аз имам някакъв страх с тази шийка и все питам за нея, та горе долу на 2-3 седмици я меря.
Имам въпрос и аз, има ли дами с тромбофилии на фраксипарин? Колко често ви следят кръвотокът на маточните артерии? Моя АГ не го следи, на ФМ ми го гледат, последно преди месец и отделно там където се следя по здравна каса я моля да ми ги поглежда. Но просто се чудя колко често трябва като цяло.

# 194
Здравейте и от мен, днес съм 27+5 🌸 и се чувствам добре, единствено си ми остава ходенето през 1 час да пишкам, дори и през нощта 😆 На преглед съм чак на 18.09. Бебчето е много активно по цял ден и все още си я усещам че се върти ту надолу с главата, ту се връща наобратно. Засега съм към 8кг. нагоре, имам си апетит и си хапвам от всичко,  хапвам си и сладко, пия си и по 1 фрапе на ден, и безалкохолна бира вечер ако ми се допие в жегата 😁. Засега всичко което пия са ми витамините за бременни, като се случва да забравя някой ден да ги пия 😬.
Като чета колко изследвания си пускате и колко неща пиете и ме замайва главата 🫨. Моята АГ не е от тези които изписва хапчета за всичко и гледа да ги избягва и добре че е така, че ми е първа бременност и бях убедена че ще съм паника за всичко, но слава богу съм си доста спокойна и си дочаквам прегледите без да се налага да й пиша за всяка болежка, на принципа съм че щом се чувствам добре и бебче си рита, всичко е наред. Пускала съм си изследванията за първия триместър, и чак сега на последния преглед АГ ми пусна направление за втори изследвания, които малко отложих заради морето, но ще пусна тези дни. 🤗
За козметика взех от сайта на аптека Galen неща на Mixa baby, като имаше и някаква промоция с подарък бебешка хавлийка за два продукта.
Все още се чудя дали да правим третата фетална морфология, понеже според мен най-важната е втората и на нея всичко си ни беше перфектно.

Общи условия

Активация на акаунт