💕✨Януарска радост 2026-та годинa✨💕 Тема - 2

• 20 607
  • 729
  •   1
Отговори
# 180
  • 🌊
Здравейте, напоследък забелязвам, че много често хълцам - дали ви се е случвало? Може да е едно хълцукване но е поне 5-6 пъти на ден - включително понякога през нощта.
При мен не е доста често, но се случва след ядене. Успокоиха ме, че са киселини, защото и аз се притесних, а човек като потърси излиза за хълцането на самото бебе, за майка му - нищо.

# 181
Здравейте, напоследък забелязвам, че много често хълцам - дали ви се е случвало? Може да е едно хълцукване но е поне 5-6 пъти на ден - включително понякога през нощта.
И на мен ми се е случвало.

# 182
Аз да се включа вчера разбрахме че ще си имам принцеса, Но за мен вечерта приключи в болницата с отит , възпален синузит,гърло и висока температура..

# 183
Mimi222 бързо оздравяване.

Аз минах на фетална морфология днес  в 20тa седмица и 3 дни. Всичко е наред с бебка, здравичка, отговаря си точно на седмицата. Плацентата се е вдигнала, вече е нормална предна плацента, шийката също ми казаха, че е чудесна, нещо около 4 и нещо см помня, че беше, на документите пише, “запазена дължина”. По-късно днес съм и на женска консултация, ще говоря с лекарката за болничен вече.
Колко от вас момичета сте спрели да работите вече, имахте ли проблем с това да ви дадат болничен?  При мен е заради вените на краката, съдовия хирург, препоръча да спра работата в офис в постоянно седнало положение.

# 184

Аз минах на фетална морфология днес  в 20тa седмица и 3 дни. Всичко е наред с бебка, здравичка, отговаря си точно на седмицата. Плацентата се е вдигнала, вече е нормална предна плацента, шийката също ми казаха, че е чудесна, нещо около 4 и нещо см помня, че беше, на документите пише, “запазена дължина”. По-късно днес съм и на женска консултация, ще говоря с лекарката за болничен вече.
Колко от вас момичета сте спрели да работите вече, имахте ли проблем с това да ви дадат болничен?  При мен е заради вените на краката, съдовия хирург, препоръча да спра работата в офис в постоянно седнало положение.

Аз съм в болничен от около 18та седмица. По това, което виждам няма проблеми да дават болнични за бременни. Ако сте от София препоръчвам комисията в 17то Дкц, не се чака, оставяте си документите и след 3 дни отивате и си взимате болничния.

# 185
Аз съм в болничен от повече от месец, попринцип като бях на преглед на кардиолог се учуди много, че още работя и ми каза да кажа на АГ да ми пусне болничен веднага и оттогава съм си на болнични. Не мисля, че биха ви отказали, дори само да кажете, че ви е стрес на работа и напрегнато и имате нужда от почивка, пак трябва да ви дадат.

# 186
Аз съм хоум офис и от както казах, че съм бременна, не ме занимават почти с нищо. Това е единствената причина, поради която все още работя, защото ако ми беше напрегнато щях отдавна да съм в болничен. Все пак мисля да изкарам до края на Септември най-много и аз да пускам болничен. Живот и здраве тогава ще съм 26 г.с.

# 187
Аз въпреки вените се надявам да работя до декември. Определено ме натоварва работата, решили са да ме изцедят до последно, но понеже съм на ръководна позиция положението е сложно...
Отразява ли се много негативно болничен от по-рано върху майчинството? Нещо не мога да се ориентирам аз...

# 188
В болничен съм от днес, нямаше никакъв проблем в издаването на болничния. Аз работя в детска градина и искам да се предпазя от вируси.

Някой беше питал за обременяването с глюкоза - днес ми превиха, не е толкова зле, колкото очаквах, но си е гадничка течността. Лошото беше, че трябваше да стоя два часа в чакалнята и да чакам да ме извикват за боцканията на първия и втория час.

Бебето иначе е чудесно, в 19+1 съм, тежи 362 грама, върви си седмица напред.
Плацентата се е вдигнала, но малко, шийката я измериха пак над 4 см, та съм доволна в общи линии. Бебко позираше много добре, чудесно му се виждаше личицето, надявам се и на фиталната морфология така да сътрудничи 😂

# 189
Аз съм в болничен също и получаването му се сведе само до това да си го поискам 😂

villanelle, питай в темата за майчинството там знаят най-добре.

# 190
Момичета, а болничният след това влияе ли на парите, които ще получваме, през първата година? Понеже доколкото знам аз, работодателят спира да плаща осигуровките и в случаи на високи такива, може би влияе.. Но ако има някой по-запознат.

# 191
Ето тук има много хубава тема и могат да ви отговорят на въпросите най-добре: https://m.bg-mamma.com/?topic=1780444.390

# 192
Аз се надявам да си работя до декември. Живеем във Великобритания и тук е малко по- различно с майчинството и болничните. Засега се чувствам добре. Вече съм 23 седмица.
Обременяване с глюкоза ще ми правят също, но не помня в коя седмица казаха, май към 28-ма.

# 193
С първата бременност работех до 2 седмици преди раждането реално. Сега също искам попринцип да работя до декември си, но при нас става ад ноември. Отделно с едно 3-годишно не знам как ще оправя в последния момент. Мъжът ми казва да излизам от сега, аз евентуално обмислям от ноември.

# 194
Здравейте на всички, и аз да се запиша в темата. Досега само ви четох Blush

Аз утре влизам в 19 г.с.  - първа бременност ми е. Ще споделя няколко неща по последните въпроси, които видях.

Още не съм в болничен, но си взимам доста често отпуск, вкл. и днес, тъй като искам да си използвам дните, натрупани през тази година. Иначе работя home office и откакто съм бременна положението е доста спокойно в повечето дни, така че не съм видяла нужда да излизам в болничен все още, но ако се почувствам зле, може и да изляза.

Късогледа съм, с голям диоптър около -6 и в миналото са ми правили лечение на ретината с лазер. Все още не съм ходила на офталмолог, но все си мисля, че има още доста време. Надявам се да мога да родя нормално, но не знам дали ще е възможно.

Относно бебето, последно бяхме на преглед преди около 2 седмици и всичко изглеждаше наред. Момче ще е и още не сме избрали името, но сме се спрели на едно, което и двамата с мъжа ми харесваме. Хем искам да не е от най-популярните, хем повечето не ми харесват или на мен, или на мъжа ми. Joy Доста сме претенциозни и е голям "зор" с този избор. Не искаме да го кръщаваме на никой от родителите ни, но името, на което сме се спрели към момента започва с буквата на свекърва ми и вероятно всички роднини ще си помислят, че е кръстен на нея. Smile

Следващият ни преглед с ФМ ще бъде в 22 г.с. и нямам търпение да видим бебчето. Heart Eyes

Общи условия

Активация на акаунт