Петокласници 2025/2026

• 6 516
  • 157
  •   1
Отговори
# 150
Моят син също много се промени,неглижира ученето,оценките не са вече 5 и 6 (очаквано ),но по-лошото е,че сякаш се задоволява с това.Дава вид,че не е особено разочарован,само 2 точки му трябвали за 5ца и разни такива.Ама като слушам целия клас са така,обзел ги е един мързел,едно чудо...😒

# 151
  • София
Май всяко дете гледа да скатае малко или много. Пък и преходът към новите 'порядки' на различните учители не е толкова лесен. Трябва им малко време.

С разказвателните предмети е мъка при моята - не сяда сама да чете и да се подготви Този момент много ѝ бяга. И преди тест е страшно.

# 152
Oh, споделям. Аз съм с двама - в 4 клас и 5 клас.
Отговарят, не им се прави нищо освен да говорят с приятели и да играят Роблокс и Steel of brain rot.
Буквално писането е пристискане, аз много съм започнала да викам.
ММ казва,че нямам никакво търпение. Честно нямам. Вчера бях на изпит по един мой сертификат и вместо вечерта да чета, големия се тръшна,че нямаш да пише. Заразях, седнах да видя и познайте-мързел да види и вникне в табличния вид на задачата - деление на дроби като,че ли е нещо уау. След като вдена, написа, ама някой трябваше да му помогне,че като види таблица и блокира.
Аз започвам да се притеснявам за нервите си.

# 153
Аз не мога да се оплача много. Годината започна с голям ентусиазъм, но по инерция от 4 клас, без да си чете уроците, само да пише домашни, разчитайки на наученото в час. Постарахме се да ѝ обясним, че така няма да го бъде и сега ни разказва уроците, като сме си ги разделили, аз поемам ЧП, а ММ история и география. Помагам и с математиката, когато забуксува, че не ѝ е там силата. А е математическа паралелка и ще не ще, ще ѝ се наложи да я знае, поне до НВО след 7 клас. Има предимно 6-ци, няколко 5-ци и една 4-ка, а е в средата по успех, но за щастие класът като цяло е силен. Събраха се ученолюбиви деца в тази паралелка, което е от голямо значение.
Тя не играе на игри, дори на телефона си няма. Постарах се от малки да ги предпазя от тази зависимост, но пък като има компютър пред себе си, уж да си пуска музика, често я хващам да гледа тъпи, безсмислени клипчета. Много се нервирам, защото не осъзнава какво затъпяване предизвикват и каква загуба на време са. Но говоря, говоря... все нещо влиза.

# 154
Аз както възнамерявах след изпита за кандидатстване да вдигам ръце и да я оставя да се оправя напълно самостоятелно в 5ти клас, така сега уча с нея по география, а по история е все едно отново се готвим за кандидатстване, на Ашурбанипал родата я знам по-добре от моята 🙄 Замерях стената с тетрадката по география тия дни 😵‍💫 Записа се за олимпиадите по история и по български заради шанса за получи по една текуща шестица, явно че й пука, ама тя си е зубър. Понеже училището е от 5ти клас, всички са нови ученици и са бивши първенци на класовете си, та има и борба и завист. Има го и при нея това - кой преписвал, на кого му подсказвали, кой се разревал и му сменили въпроса... Продължава да ми развива теории, че не учат от учебниците и няма нужда да чете уроците, трябвало по записки, ама то и записките едни... Уповавам се на твърденията на мои приятелки с по-големи ученици, че всички били разцентровани в началото на 5ти клас и след Нова година щяла да влезе в крачка.

Последна редакция: вт, 02 дек 2025, 16:41 от Ven4e444

# 155
Да,дааа...."Любимите" разказвателни предмети 🫣.Според масовката в класа щом е написано по математика и БЕЛ значи всичко е наред.Не иска да чете уроците у дома по разказвателните предмети и това е.В събота пътувахме и му казах да си вземе учебника и ЧиП ,за да преговори в колата,че предстоеше контролна в понеделник.То едно пруфтене,то един ентусиазъм-мъка,мъка...

# 156
Не мога да се оплача от детето много. Старае се. Не че не мрънка от време на време, но се стяга и често пише домашни късно вечер, защото следобед е на балет. Сега имаше две поредни седмици участия и пътувахме, даже  мъкнахме учебници с нас за да не закъсва много.
Тази неделя е на олимпиада по математика. Не че имаме амбиция за постижения, но госпожата е препоръчала да отиде понеже има шестици  без да ходи  на допълнителни уроци. Но като погледнах задачите от минали години не съм обнадеждена- даже мисля че някои неща не са ги учили.

# 157
  • Пловдив/София
Моят също не чете уроци, освен преди контролно. Тогава гледа учебника и/или уча.се.
Каква е идеята да се четат уроци, за знания, за навици, да не се натрупват пропуски?
Той се прибира между 17 и 18ч и вечер не искам да го тормозя, няма сили.

А събота и неделя пише 2-3 страници математика, понякога нещо по бел и английски или някоя презентация и не остава време за разказвателни.

Общи условия

Активация на акаунт