Как тренирам - 31

• 28 057
  • 760
  •   1
Отговори
# 315
Много съм изненадана от това, което споделяте, хора...
В Пловдив живея. Преди години, когато ходех на фитнес (2017-2020 г), си купувах индивидуалните тренировки накуп - пакет от 10, защото имаше отстъпка. Плащах ги на рецепция и получавах касов бон.
Получавах карта - картонче с празни полета, в които с подпис треньорът удостоверяваше, че тренировката  е проведена. Отделно май си ги отчитаха в софтуера.

Във фризьорския салон получавам касов бон, както и при педикюристката и при масажистката (която работи във фитнес клуба, който посещавах).

Миналата седмица тренирах рехаво - само 3 силови тренировки и една йога. Работните ангажименти далеч надхвърлиха работното време.
Тази седмица е малко по-добре и се надявам да направя 4, а 5 и било прекрасно.

# 316
Аз не получавам касов бон за този вид услуги. Фризьорката често ме моли да платя кеш, вместо с карта. При козметичката също се плаща в брой или на личния и Револют. Във фитнеса, който посещавах, абонаментът се заплащаше с карта и правеха регистрация в системата, но тук не са включени услугите на индивидуален треньор.

На ол инклузив човек може да прекали, а може и да не прекали. Въпрос на воля и желание. Simple Smile

# 317
Във фитнеса, който посещавам, дори за левчето за пешкир под наем дават бележка. Сега, външни "треньори" на жертвите си какво дават не знам.

Аз последно време много се запалих по невромускулната връзка на Нона. Давам ухо и гледам тия треньори и треньорки как си тренират подопечните и никой не виждам да я преподава или практикува тази метода. А салонът е бая голям и има 5-6 вътрешни и Бог знае колко външни. Имам чувството, че съм единичен представител на някаква секта. Всичко помпи бързо и енергично, все едно животът им зависи от това.
Аз по принцип на тези треньори баш вяра нямам. То нито документ се иска, нито някакъв опит. Има един даже, с по-голямо шкембе от моето, когато влязох в залата. Рекламата му куца, но и той си има мющерии. Говори си с тях за рецепти, почивки, внуци... Внимателен, изслушва, а те му се прехласват. Една от клиентките му, според мен е с тежък метаболитен проблем. Към 100 кила на около метър и 60, и никаква промяна няма от около половин година, а той ѝ говори за риба с ориз или картофи.

Linofrina, ми то човек ако не прекали, защо да ходи на ол инклузив? Simple Smile Аз преди няколко дни се върнах попрекалил с 1,3 кг. нагоре въпреки, че за седмица направих 4 тренировки и тичах 12 км. в пустинята. Сега с нови сили и мотивация блъскам железора. Joy

# 318
  • София
Как сте всички? Аз от известно време само ви чета, но не пиша, защото няма нищо ново в моите тренировки. На моменти съм. Един път съм супер, друг път съм уморена и сдухана. Ядосвам се на себе си, че не мога да си спазвам това, което съм написала на 100%, после си припомням, че работя на 15 места и сънят ми е малко и изобщо много са нещата. Решила съм да променя ежедневието си, но не искам да говоря преди да се случи, че сама се урочасвам.

Опитвам се да си спазвам хранителния режим, но няма да лъжа, че ми е трудно да спазвам всичко на 100%, макар и да работя от вкъщи. Като захвана нещо в работата и времето минава неусетно и някой път не се сещам да ям, друг път нямам време да приготвям точно това, което съм написала. Трудно е. А и вкъщи освен аз в момента никой не е на режим или да спазва нещо и непрекъснато има някакви неща, които не трябва да ги ям. Баници се пекат, крилца на фурна, не знам си какво... кога устискам, кога не.

В следващите месеци вероятно ми предстои сменяне на залата и се започва едно чудене сега. Къде да тренирам хем да е близо, хем да е ок залата, хем да не е препълнена. А и като знам първоначалния стрес от ново място.. много е гадно.

# 319
Гущер, няма нищо лошо в прекаляването от време на време. Това лято на ол инклузив прекалих леко и се върнах с минус от жега и разходки. Има периоди, в които намалям темпото или се отдавам на релакс, след което се завръщам с нови сили. Важна е цялостната картина, а не броени дни.

# 320
Ох аз имам изпити и даже не ми се пише, под голям стрес съм, че ми предстои в събота и то по английски. Направо не ми се мисли, много съм зле с този език.

Иначе аз от известно време съм си вкъщи, време бол, но само се въртя и се чудя какво да ям.
Със седмица ми закъснява МЦ и естествено ям повече. Сложих й брекети на горна челюст /на долната ще са декември/ Не ме питайте как ям, още от сега бленувам ядки и протеинови барове и бисквите.
Знам, че някои си хапват всичко, но мен ме е страх. След 2-3 години ще си наваксам CryJoy

Иначе аз ол инклузива го гледам по- друг начин, за мен това е възможност да избираш неща с които се храниш  и не правиш компромис, когато наприменр си на сет меню и ти поднесат нещо което не хапваш. Но от друга страна си трябва воля, не е за всеки.

Тренировките са ми 4 седмично, въпреки че сега мога да ходя всеки ден. Ще видим като ми свършат изпитите, може да ми дойде музата за повече. Прииска ми се да се науча да скачам на въже Grinning, обаче незнам как ще стане. В момента съм тромава като мечка, трябва да започна да се упражнявам, но незнам дали съм достатъчно мотивирана Grinning

Е Пете, недей така. Седмица и ще свикнеш с новото място Heart

Гушер аз и друго забелязвам при "треньорите" гледат, зяпат и "крадат" упражнения. Не говоря за машини, а за такива със свободни тежести.

𝑬𝒍𝒊𝒇𝒇 изгледах видеото. Между другото следвам господина в Инста, но май трябва да го отследвам Grinning
Не претендирам, че разборам много /само малко Laughing/, но за мен при румънската тяга не трябва да има чупка в кръста, както той твърди. За нападите каза, че ще покаже техника, която да не натоварва предните бедра, а мацката баш така ги изпълняваше, че предното бедро да се натовари Grinning

# 321
И аз съм тук. При мен нищо ново. Тренирам си по програма и тук-там качвам тежести или повторения за прогрес когато се почувствам готова. Бавничко върви, но вече се научих да не тръгвам с голямата кошница и да съм по-търпелива.

# 322
Nona M. , и още грешки му забелязах  /треньорът от видеото с тренировката за дупе/ - еректорите не са само на кръста, а са дълбоки мускули по цялата дължина на гръбначния стълб. И според моя любим не трябва да има чупка в кръста и не трябва погледът да е напред, а на долу при изпълнението.
Успех на изпита и да се похвалиш!

Иначе аз реших да му ползвам последователността от румънска тяга, хип тръст и кик бек в една тренировка и имах добра мускулна треска на дъто. За съжаление не мога да правя напади - боли ме коляното, а ми беше любимо преди време упражнение.

Петенце, и аз направих хранително прегрешение тези дни, но беше по хубав повод и ми е чиста съвестта. А за залата - ще свикнеш, дори може и да ти харесва повече.

Моята дъщеря идва последно време с мен в залата, и ми казва - морално остарели уреди, стари модели - дори не брояли повторенията, хаха. Така е - сами си ги броим. Но за мен е изключително близо до вкъщи, чиста сравнително и в часовете, които ходя ненатоварена.

В залата, където посещавам всичко се отчита и пускат касови бележки за посещенията/картите, кърпите, протиеновия бар и останалите напитки и барчета, но треньорите нищо не отчитат и всичко е в сиво.

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 09:58 от mama_na_nana

# 323
  • Варна
Нона, мога напълно безплатно да те науча да скачаш на въже 😀
Само казваш къде -зала, площадка, училищен двор и " кака ти" идва.
Имам и достатъчно въжета.
В тоалетната на майка ми и се наложи слагане на окачен таван.
Малка площ - половин квадрат, 300 лв. За 40 минути работа! Ами вече не се ядосвам на треньорите във фитнеса.

# 324
𝑬𝒍𝒊𝒇𝒇 изгледах видеото. Между другото следвам господина в Инста, но май трябва да го отследвам Grinning
Не претендирам, че разборам много /само малко Laughing/, но за мен при румънската тяга не трябва да има чупка в кръста, както той твърди. За нападите каза, че ще покаже техника, която да не натоварва предните бедра, а мацката баш така ги изпълняваше, че предното бедро да се натовари Grinning
Нона, аз също се учудих за чупката, но т.к. се имам още за начинаеща, реших, че грешката е в мен. Относно нападите - ако стъпалото сочи леко навън, това не облекчава ли предното бедро?
Видеото ми хареса и търся подобни, заради готовата комбинация от упражнения (тоест отпада ми ангажимента аз да мисля),  както и защото е обяснително (е, обясненията трябва и да са коректни).

Скачането на въже ми е "наследство" от детството Simple Smile От време на време го включвам в тренировките.
Какво четох наскоро - за укрепване на стави и сухожилия, особено с възрастта, препоръчваха три пъти в седмицата скачане по около минута май, но не на пръсти, а на цяло стъпало. Не съм се задълбочавала да търся потвърждение от повече източници, обаче.

# 325
Елиф, за да таргетираш повече глутеуса при напади, торса ти не трябва да е перпендикулярно на краката, а под наклон напред. Разбира се няма как да не натоварваш до някаква степен предно бедро, но е значително по- малко в сравнение със стандартното изпълнение.

Ноември навита съм 😅 Ти беше от Варна май, ще пиша на лично 🙂

# 326
Много приятно ми стана като видях, че има толкова отговори в темата.

Петенце, щом си решила, че искаш промяна, ще я постигнеш. То това е най-естественото нещо в живота, всичко се върти, всичко се променя, застоят не е полезен. Стискам ти палци да ти се наредят нещата по най-добрият начин.

Миналата седмица бях много точно с тренировките, нямах пропуск - сутрин преди работа, през ден цяло тяло силова с малко кардио. Чак изненадващо, но за 1 час и 15 минути сколасвах, но без никакви почивки.
Тази седмица обаче съм плътно в офиса и я броя почивна, макар че нищо почивно няма. В допълнение от три седмици влача една хрема, която се оказа синузит, та обикалям по лекари и рентгени тези дни. Това да не можеш да дишаш нормално е отвратително и най-много ме тормози.

За морално остарелите уреди - тренирам в зала със супер такива и в такава с много класики, някои са направо динозаври. Но не трябва да забравяме, че много от големите спортисти са излезнали от съвсем мейнстрийм бази., така че други неща са по-важни.

# 327
Здравейте, момичета и момчета!

Връщам се отново в темата, тъй като големия ми корем вече си спинка самостоятелно в кошарата. 😄
Започнах с много леко раздвижване за закрепване на тазовото дъно и коремната стена. Този път имам доста по-голяма диастаза за затваряне, но лека, полека вярвам ще се коригира.

Днес се претеглих чисто информативно, тежа 55кг на 161см височина. За момента цел ми е единствено възстановяване. Ето я и днешната ми тренировка.

Успешен остатък от седмицата на всички! 💪

Последна редакция: ср, 22 окт 2025, 16:06 от zoya.

# 328
Зойче, честито бебче! Да хапва, да спинка и мноого да ти се усмихва. Ти си герой и бързо ще си влезеш в стария ритъм, вече си го правила и знаеш как. Гуш! И да се наспиваш колкото е възможно!

# 329
Хайде да се разпиша и аз, готино е като сме се събрали толкова различни и на различни фази хора със сходна цел - а именно здраве и добра физическа форма.
Относно видеото на г-н Стойчев - и аз се същисах от факта, че в кръста трябва да има чупка, много странно ми стана, след като човека се смята за авторитет в бранша, даже си мисля да го попитам...Това е  основен момент, не може да се дава грешна информация и после да си скапваме кръстовете....
Аз съм в перименопаузна фаза, цикълът ми доста се разреди, а с тренировките започва да изчезва. Лошото е, че симптомите си остават, напоследък имам доста апетит, но и пък тренирам много добре, смея да твърдя, че съм в една от най-добрите си фази на издържливост на натоварване. Разхвърлила съм тренировките три пъти в седмицата, и ако малко си броях калориите, съм сигурна, че щях да съм в супер тялото си, когато гладувах и бях като робот, но за съжаление съм в по-лежерен период. Освен това имаме непрекъснато рожденни и именни дни, така че го оставям за по-нататък. Храня се здравословно, но количествата са ми по-големи, както и съм се нахвърлила яко на плодовете този период, защото приложението на кантара ми показва, че протеина ми е в повече и трябва да приемам повече фибри. Извинения, знам, но есента ми е "гладен" период  Rolling EyesSmile

Последна редакция: чт, 23 окт 2025, 13:25 от mamaLina

Общи условия

Активация на акаунт