🎭 Traitors: Игра на предатели - сезон 1, тема 1 (23.08 - 23.09) 🎭

• 48 690
  • 915
  •   52
Отговори
# 885
Е, той на синхроните иска да се хареса на зрителите, а вътре в имението - на участниците. Класическа скатавка без характер.

# 886
Много ме е яд за първия изгонен. Той ми беше най-интересен. Какви са правилата; веднъж "убит" могат ли да те връщат? Георги от Острова също исках да гледам. Диляна също, изобщо изгониха интересни персонажи и ако не могат да се връщат ще е тъпо.

# 887
Веднъж убит не може да се върне, другите обаче могат и най-вероятно ще.

# 888
Ако Неве и Бачорски се захапят, мисля че Неве ще изгърми. Бачорски, жертвените агнета ги прави свои приятели, на тях им замазва очите както направи с Мира, но зад гърба им си работи, така трупа приятелски кръг. Малко не видяхме как толкова бързо ги обработиха и изведнъж всички решиха, че е Мира. И аз не разбрах откъде и толкова много хора решиха, че е Боби.
Бачорски от ден 1 иска фойерверки, за да може и след предаването да бере плодове. Да има пак " само аз", "аз бях единственият, който се осмели", " аз го направих", еготооо е хем приятел на човека, но едновременно и голям враг. Точно затова искам да бъде надхитрен, но той и в такава ситуация ще си изиграе пак добре картите. Той може и да не гледал нищо от сезоните в чужбина, но за него работят екип от хора, които може да са имали тази задача. А и брат му Атанас е доста умен, може те да са му казали и да са го подготвили, за да е интересен играч.

# 889
До колкото помня когато гонят хора още на първия ден, по-късно в сезона има игра, където могат да ги върнат.

Бачорски ми е непонятно защо иска да убива Владо Николов. От това което виждаме, него го интересуват силно игрите, но като детектив го няма никакъв. Не сме видели смислени разсъждения от него за предателите и на съвета пусна много странен глас за Ева. За предателите той в момента не е опасен изобщо.

# 890
Защото малко е нарочен за лидер на групата. Бачорски смята, че ако отрежат главата на лидера ще е велик ход и цялата група ще е шокирана, защото един вид още от самото начало е елиминиран силен играч и ще настане голям смут.

# 891
  • София
И тримата ще ги върнат, само убит и изгонен на масата няма как.

# 892
  • Другата България
Не е нужно да гледаме синхрони,
за да предположим, че ще е Силвия.
Още снощи много от нас го направиха.

# 893
Защото малко е нарочен за лидер на групата. Бачорски смята, че ако отрежат главата на лидера ще е велик ход и цялата група ще е шокирана, защото един вид още от самото начало е елиминиран силен играч и ще настане голям смут.

Моята дефиниция за силен играч се разминава с неговата. За мен силните са тези, които са по-близко до разгадаването на предателите.

# 894
  • София
Бачорски, че преиграва се вижда и от Луната. Той и Жорката преиграва но все пак с мярка. За сметка на това Неве направо изплиска легена. Как се спаси тази жена ще остане загадката на века Blush Ако обаче остане дълго, тук вече случайността няма да има никакво участие.
Първият от тримата обаче е във уникално изгодна позиция, точно защото е възможно най-очеizвадният вариант за предател. Не само защото още в началото светлината на прожекторите беше насочено към него: първо избран за елиминиране и после върнат пред очите на всички, ами и защото всички го познават. Просто бидейки най-очевидният избор, всеки си мисли "А, не, не може да е толкова очевидно". На това му викат "hiding in plain sight".
Все пак след малко повече разсъждения (и няколко връщания на избрани моменти плюс 1-2 изгледани подкаста) ми се затвърждава мнението, че кастът не е никак силен и мислещ правилно. Вече предчувствам хаотичен и не съвсем логичен сезон, дано все пак не се окажа прав. Но дори да съм, пак ще бъде интересно просто защото е нещо ново за "нашите географски ширини". Wink
Също така забелязах и немалко "дупки" в монтажа, за  които по-скоро съм склонен да приема, че се дължат на неопитност, а не на нещо друго.
И последно, по мое скромно мнение лидерът на групата от цивилки трябва да бъде "убит" само в краен случай. Много по-рентабилна стратегия би било да се извъртят нещата така, че да бъде махнат на кръглата маса от неговите подопечни. Така ударът върху праведната група ще бъде съкрушителен (game, set, match).

# 895
Между другото снощи и аз това си мислих, дали всичко не е сценарий пак? Аз хубаво съм се вживяла, но все пак тези хора са получили пари за тази работа. Може в договорите им да пише и колко дни ще са участници.

# 896
Не мисля че е по сценарий нищо. За сега нашите играчи се държат точно като в другите версии: голяма параноя, хората мислят твърде много, вместо да се доверят на инстинктите си. Първият изгонен е обикновено някакъв странен избор тип Мира, защото всеки го е страх да посочи кого наистина подозира.

Монтажът на шоуто понякога наистина е хаотичен и се пропускат неща. Помня като гледах UK сезон 2 ми беше супер трудно да разбера какво се случва, беше ми много объркано (но също и го гледах по време на полет, не бях много съсредоточена). Просто в началото са твърде много хора, а и UK сезона е с неизвестни играчи, отне ми половин сезон да ги запомня. Затова мисля, че каст с известни е по-добрия вариант за първи сезон у нас.

# 897
Втори пореден епизод и предаването ми става все по-интересно. HugGrin

Аз лично се усещам, че стискам палци само и единствено на предателите и само следя дали някой някъде ги спомената и дали са застрашени. Joy От тримата, за момента бих ги подредила така: 1. Бачорски; 2. Жоро; 3. Неве. Grinning

И също бих искала да добавя, че ако аз съм вътре и съм предател, бих събрала няколко човека около мен, да създам впечатление, че са ми много близки и да ги ползвам за бушони. А са ме заподозряли другите, а съм убила някой мой близък и на следващия ден да рева, че предателите са го убили и как не ги е срам.. BowtieJoy

# 898
Не знам с какво заслужих пак да ми изтрият мнението, но ще напиша основната си теза отново:
Участниците в предаването приемат много неща на лична основа и играят друга игра, по-близка до Биг Брадър. Никой не мислеше Мира за предател. По-младите риалити звезди са се сдушили здраво, към тях гравитират и по-безгласните като Венци и Тино, и ако ги оставят така да си развяват коня, ще я подкарат по домова книга без значение кого мислят за предател: най-напред възрастните и различните - Мира, Боби, Неве, Онцова, Антон, малко по-късно и Гъмов, защо не и капитана. Ева не се вписва в тяхната мисловна парадигма, така че и нея биха нацелили. Не приемам, че Бачорски е виновен и той ги манипулира - то се вижда, че се сдушват и без негова помощ. Надявам се да се промени нещо и да почнат да гледат кой може да е предател, а не кой не ги кефи и не става лафче с него.

# 899
Мирела е малка, красива, плашлива кошута. Вчера истински я съжалих. Но Владо Карамазов си е същински Мефистофел, страхотен е! Бих искала да разкрият някой от предателите, ще бъде интересно как се развива после играта.

Общи условия

Активация на акаунт